Orlando is de grootste pretstad van de wereld, met meer attractie-, thema- en waterparken vlak bij elkaar dan waar ook ter wereld. Uitgaansgelegenheden te over en dat geldt ook voor de mogelijkheden op winkelgebied. Er zijn veel musea in allerlei soorten en zelfs het natuurschoon is te vinden in deze stad in de zuidelijkste USA staat, Florida.

Het gebied bevat ruim 300 meren, 125 golfbanen en 800 tennisbanen. Orlando bevindt zich in de Eastern Time Zone en dat betekent dat het doorgaans 6 uur vroeger is dan in Nederland en België. De stad dateert van 1842 en heeft in Greater Orlando meer dan 14.000.000 inwoners.

Universal

Temperatuur

De beste tijd qua temperatuur om er met vakantie te gaan is in het voor en najaar. Van juni tot september ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen de 27 en 32 graden met regelmatige uitschieters naar 40 graden. De gemiddelde nachttemperatuur ligt dan tussen de 16 en 22 graden. Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 22 en 27 graden en de nachttemperatuur tussen de 10 en 16 graden. Vorst en sneeuw zijn praktisch onbekend in midden Florida. In de zomer valt er bijna elke avond wel een fikse regenbui, die na een uurtje vaak weer verdwenen is. Zwaar onweer is ook niet onbekend in de zomerperiode in Orlando.

Een sfeervolle tijd om naar Orlando te gaan is zonder twijfel de kerstperiode. Vanaf medio november zijn niet alleen alle attractieparken in kerstsfeer, maar ook de hotels, de winkels en het straatbeeld. Veel, heel veel lichtobjecten op straat zorgen voor een hele gezellige kerstsfeer. Absoluut de moeite waard om in die tijd te gaan.

Voor informatie op allerlei toeristische gebieden zijn veel mogelijkheden. Er zijn veel folders en brochures op vele adressen te verkrijgen, b.v. in de hotels. De officiële Visitors Information Centers zijn als informatiebron neutraal en daardoor aan te bevelen. Ze geven heldere, niet gebonden informatie en hebben bijna alle beschikbare folders/brochures die er bestaan. De centra worden bemand door vrijwilligers.

Disney - Mickey Mouse
Wanneer is het druk, wanneer is het rustig in Orlando?

In de weekenden is het over het algemeen drukker in de attractieparken dan doordeweeks. Dat geldt ook voor de Amerikaanse feestdagen en vakantieperiodes in de zomer en in het voorjaar, tijdens Springbreak. Verder is het wellicht handig om even naar het Disney seizoen te kijken voor een globale indeling. Volgens Disney is het rustig tussen 1 januari tot 14 februari, 26 augustus tot 26 september en van 4 november tot 20 december. Normaal is het van 29 april tot 25 augustus en van 27 september tot 3 november. Druk is het van 15 februari -28 april en extreem druk van 21 december 31 december.

Speciale evenementen

Orlando International Airport

Het internationale vliegveld, (MCO) is qua drukte het 15-de vliegveld van de USA en het 22-ste van de wereld. Per dag 960 vluchten. Het vliegveld kent de internationale code (wat ook op de ticket zal staan) MCO, oftewel het Mc. Coy International Airport. Dit fraaie vliegveld met uitstekende voorzieningen ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van Disneyworld en de International Drive, waar de meeste hotels gesitueerd zijn.

Bij aankomst per directe vlucht vanuit Europa moet men eerst door de douane. In het hoofdgebouw van MCO de borden volgen naar de Bagageclaim en de bagage verzamelen. Indien er een huurauto is gehuurd of naar de shuttlebus van de autoverhuurder of naar de balie van de automaatschappij. Alamo, Hertz en Thrifty zitten buiten het airport, Avis, Budgetcar, Dollar en National zitten op het vliegveld. De bussen zijn te vinden op Level 1, evenals de taxi’s en de lijnbussen voor het transport naar Orlando of Kissimmee.

Er gaan vanaf het vliegveld een aantal wegen naar de hotels.De Stateroad (SR) 436 gaat naar Downtown Orlando. De SR 528 (de Beeline) naar de I 4 (hoofdweg van west naar oost) en International Drive/Seaworld/Universal. De SR 417 (Central Florida Greenway) leidt naar Lake Buena Vista, Disneyworld en Kissimmee. Deze laatste twee wegen zijn tol wegen.

Meer Orlando

 Orlando – Florida – The Fun Capital of the world!

Leestijd: 4 min