Peter en Anke de Vries uit Vlaardingen (beide 53 jaar) maakte de eerste reis samen in 2007 met als bestemming vijf dagen naar New York en vervolgens tien dagen met de camper vanuit NY een rondje naar Ronks, Lancaster, Washington DC en Gettysburg. Peter was al tweemaal eerder in de Verenigde Staten geweest en bracht zodoende het virus over op Anke. “We proberen er iedere 2 jaar heen te gaan omdat ‘het’ al enkele weken na thuiskomst weer gaat kriebelen………”

Peter en Anke de Vries - Verslaafd aan Amerika

Wij kiezen bewust voor de camper en genieten enorm van de vrijheid.

In 2016 staat de teller voor Peter alweer op zeven. De laatste keer ging de reis wederom naar New York, waar ze al meerdere malen zijn geweest. Peter: “We hebben drie dagen voor een citytrip naar New York gedaan en vervolgens doorgevlogen naar Las Vegas voor een rondreis met een camper. Onder andere met Bryce, Zion, Moab en Monument Valley in de route” Waarom de keuze met de camper?  “Auto of camper, beide hebben voor- en nadelen en wij kiezen bewust voor de camper en genieten enorm van de vrijheid, het zelf kunnen koffiezetten, eten waar en wanneer we willen en de campings midden in de natuur”, zegt Anke enthousiast.

South Dakota (Badlands, Custer State Park) en Wyoming zijn toch ook zeer de moeite waard.

We boeken altijd zelf zegt Peter; “Ik ben een echte doe het zelf ver, maar ik zoek ook info van en bij andere andere Amerikagangers met ervaring. Voor een volgende trip willen we graag richting de Deep South. Nashville, Tennessee en New Orleans. Wij vragen ons af wat een goede tijd is om daar te zijn, het voor- of het naseizoen? Niet alleen qua weer, maar ook qua (muzikale) evenementen.”Peter en Anke de Vries - Verslaafd aan Amerika-04

Beiden vinden dat er naast de bekende bestemmingen zijn er nog zo veel andere mooie plekken te zien zijn in de Verenigde Staten. Peter en Anke zijn het wel met elkaar eens ; “Moeilijk kiezen, maar South Dakota (Badlands, Custer State Park) en Wyoming zijn toch ook zeer de moeite waard. “

Parken zijn nòg mooier en intenser te beleven, als je er echt in gaat!

Ideeën doen ze op via Sociale media. Peter: “Volg steden, parken, bezienswaardigheden en organisaties op Facebook en Twitter. Je vindt er soms erg leuke of nuttige info!” Hebben jullie een tip voor mensen die nog nooit in Amerika zijn geweest, maar dit wil graag willen? “Jazeker! De eerste keer is het verleidelijk om een vol schema te hebben: ’s Middags ergens aankomen en de volgende ochtend verder reizen. Less is more!! Hoe er rekening mee dat meer tijd kost dan je vooraf denkt, het reizen, ‘even’ boodschappen doen enz.”

Anke vult aan: “Parken zijn nòg mooier en intenser te beleven, als je er echt in gaat in plaats van alleen bekijken vanaf de viewpoints. Ga als je gaat uit eten eens bij een lokaal restaurant eten, zoveel leuker en lekkerder dan bij de grote ketens.” “Alhoewel we ook graag bij Denny’s eten”, roept haar man tussendoor. “We zijn erg geïnteresseerd in Amerikaanse gerechten. Nemen iedere keer weer lekkere dingen mee naar huis.”

Peter en Anke zijn geïnteresseerd in het land, de mensen en de geschiedenis. “Maar ik zou er, denk ik, niet willen wonen”, zegt Peter twijfelachtig. Je zou eens sportwedstrijd moeten meemaken”, vult Anke aan. “Wij hebben meerdere honkbalwedstrijden meegemaakt. Erg leuk om bij te wonen! Eigenlijk zijn de (lokale)wedstrijden in de lagere divisies nog leuker dan de grote stadions. Wat een passie!”

De reizen van Peter en Anke zijn online te lezen en te volgen: http://pwdevries.nl/  (met links naar 3 reizen) en http://2016.pwdevries.nl/#home voor de reis van april 2016.

 

Walters Wiggle in Zion NP, 1 van de vele wandelingen die we gedaan hebben

Walters Wiggle in Zion NPPeter en Anke de Vries – Kiezen bewust voor de camper

Leestijd: 3 min
Amerika - Info - USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 


Naar Amerika? Bestel alvast een USASIM kaart!

 

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.