De Rotterdamse Esther (53) en Jan (56) hebben pas een Amerikaanse reis achter de rug. De reis was vrij impulsief. “We hadden tickets geboekt vanwege een goede vliegaanbieding en eigenlijk volgde de rest van de trip & route vanzelf” aldus Jan. “Dit was de 1e (maar zeker niet de laatste) keer voor ons”. Het is duidelijk dat beiden direct besmet zijn met het Amerika virus.

Jan en Esther - De eerste keer Amerika.

Esther en Jan kozen voor een route langs, San Francisco, Yosemite NP, Death Valley NP, Las Vegas, Valley of Fire, Zion NP, Monument Valley, Grand Canyon NP, Flagstaff, Joshua Tree en Los Angeles. Direct veel hoogtepunten dus. “In Monument Valley, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite NP en de Universal Studio’s in Los Angeles moet je absoluut geweest zijn zegt Esther.

“Het gevoel van vrijheid, het uitgebreide landschap met typische Amerikaanse stadjes en dorpjes onderweg. Het gemak waarmee dingen geregeld kunnen worden en/of beschikbaar zijn. En hoewel het een (zeer groot) land is aan de andere kant van de oceaan, heeft het ook iets bekends en vertrouwds (komt ongetwijfeld door de hoeveel Amerikaanse (cowboy) films en –series).”vult Jan aan.

Buiten de grote steden raden Esther en Jan een camper aan. “En vanwege het gemak raad ik in de grote steden een huurauto aan. Dat is toch een stuk beweeglijker.” Jan geeft nog een tip:” Boek je tickets voor belangrijke bezienswaardigheden zo veel mogelijk vooraf (bv. Alcatraz)”

Jan en Esther - De eerste keer Amerika

Tips na de eerste keer Amerika

Esther en Jan hadden de reis zelf verzorgd. Als we hen vragen waar je rekening mee moet houden als je voor de eerste keer naar Amerika gaat antwoord Jan: “Met de afstanden! Amerika is wel RV/camperland bij uitstek. Je 1e USA reis met camper is ook absoluut niet eng. Het verkeer buiten de grote steden is vaak rustig en de vrijheid van je eigen onderkomen op wielen, is in ieder geval heerlijk. ABSOLUTE aanrader: een navigatie app op je telefoon/tablet met actuele kaarten (Tom Tom Go of Google offline Maps)

Wees er op voorbereid dat niet alles in Amerika goedkoper dan in NL. Uit eten is vaak net zo duur als zelf koken (boodschappen zijn dus ook niet echt goedkoop) . Fastfood ketens zijn vaak net zo duur als NL (maar wel makkelijk vanwege gratis WiFi).”

Esther vult aan:”Ook leuk is om naar Baseball te gaan kijken (vooral met Amerikanen in een bar/kroeg die zwaar fan zijn). Helaas hadden we in San Francisco te weinig tijd, maar een baseball game beleven in het stadium staat zeker nog op onze verlanglijst!” “Ja, wij gaan zeker nog een keer terug!” bevestigd Jan.

Jan en Esther - De eerste keer Amerika. Esther en Jan, na een enkele reis besmet met het Amerika virus!

Leestijd: 3 min