Hamilton Pool Preserve is een natuurlijk zwembad wat is ontstaan toen de koepel van een ondergrondse rivier instortte als gevolg van massale erosie duizenden jaren geleden. Het zwembad vind je op ongeveer 37 km ten westen van Austin (Texas). U rijdt dan vanaf Highway 71 via de Hamilton Pool road, naar deze natuurlijke bezienswaardigheid.

Sinds de jaren 60 is Hamilton Pool een populaire zomerbestemming voor bewoners uit Austin en omgeving. Ook is deze plek inmiddels niet meer onopgemerkt bij toeristen. De Hamilton Pool is een kleine km2 groot. De pool is beschermd door natuurlijke habitat met een jade groene water waarin een 15 m hoge waterval stroomt. Het zwembad is omgeven door grote platen van kalksteen die rusten aan de rand van het water. Aan het plafond vind u grote stalactieten. Deze, en de omliggende kliffen van de grot, zijn de thuisbasis van mos, venushaar en klif zwaluwen. De in de omgeving groeiende Ashe jeneverbes (ceder) zorgt ervoor dat de gevleugelde bedreigde geelwangzanger te zien is rondom het gebied van de Hamilton Pool. Hamilton Pool is onderdeel van de Balcones Canyonlands en is een beschermde omgeving.

Hamilton Pool

Info en regels

Toegang tot het zwembad en de rivier kost $15 ,- per voertuig. Er wordt ter plaatse alleen contant geld geaccepteerd. Bent u ouder dan 62 dan betaald u $5 per voertuig. Vanaf mei tot september dient u echter Vooraf online te reserveren (Kosten $10,- + $1, creditcard kosten) Reserveer hier.

Hamilton Pool Preserve heeft een maximum capaciteit van 75 parkeerplaatsen. Zodra het parkeerterrein vol is, wordt er pas weer een auto toegelaten als er een andere vertrekt. Bij mooi weer zijn wachttijden van 30 minuten tot 1 uur niet ongewoon. In de zomermaanden kunnen deze (veel) langer zijn. Om het natuurlijke zwembad te bereiken is een steile wandeling bergafwaarts nodig van zo’n 400 meter.

  • Er is geen handicap toegang.
  • Wandelschoenen zijn aanbevolen.
  • Geen drinkwater of versnaperingen verkrijgbaar.
  • Er is geen badmeester aanwezig.
  • Er zijn geen glazen flessen of openbare vertoningen van alcoholgebruik toegestaan.
  • Drones zijn niet toegestaan

De waterkwaliteit van het natuurlijk zwembad wordt regelmatig gecontroleerd. Bij verminderde kwaliteit zijn wordt het zwemmen af en toe beperkt.  De Pool is af en toe gesloten als gevolg van overstromingen of gevaarlijke omstandigheden. Bel (512)264-2740 voor bijgewerkte informatie. Het gebied opent om 09:00, en sluit om 18:00. Na 17:30 geen toegang meer.

Wees ervan bewust dat bij warm weer, vooral wanneer het zwemmen is toegestaan, u kunt worden teruggestuurd. Alternatieve plannen kunnen een uitkomst zijn op zo’n moment. Voertuigen mogen niet te wachten bij de poorten (of op de openbare weg) voor de openingstijd. 

Meer info: https://parks.traviscountytx.gov/find-a-park/hamilton-pool

Hamilton Pool

 

Hamilton Pool – Texas – Een verborgen schoonheid!

Leestijd: 3 min