In dit artikel vind u een uitgebreide beschrijving van de Hotels in Yellowstone, ook worden enkele campings besproken. Niets is mooier dan een overnachting in het eerste Nationale Park ter wereld. Vergeet niet ook even de andere artikelen over Yellowstone te lezen om uw bezoek aan dit nationale park compleet te maken.

Mammoth Hot Springs Hotel

De mogelijkheden variëren van luxe suites, tot eenvoudige cabins met of zonder eigen badkamer. Het hotel is tijdens het hoogseizoen en tijdens de winter geopend. Tijdens de lente en de herfst is het hotel niet voortdurend geopend.

Mammoth hot springs - Hotel in Yellowstone

Foto: Angelique Spanjaard-Oomen

Roosevelt Lodge Cabins

De Frontier Cabins zijn eenvoudig maar wel comfortabel. Er zijn badkamers aanwezig. Die ontbreken in de Roughrider Cabins, die zeer spaarzaam zijn ingericht. Er zijn daar wel douches voor algemeen gebruik aanwezig. Beide types zijn alleen tijdens het hoogseizoen geopend.3) Canyon Lodge & Cabins

Dit is de meest centraal gelegen hotelaccommodatie. De 80 hotelkamers en de cabins zijn gedurende geopend van eind mei tot augustus/september, en hebben allemaal een eigen baadgelegenheid.

Lake Lodge Cabins

De Western Cabins zijn ruim, en zijn modern ingericht. De Pioneer Cabins zijn eenvoudiger van stijl. Beide types hebben een badkamer. Ze zijn alleen gedurende het hoogseizoen geopend

Lake Yellowstone Hotel & Cabins

Dit schitterende hotel dat is gelegen aan de rand van het meer, is opgenomen op de lijst “Register of Historic Places”. De mogelijkheden variëren van luxe suites tot eenvoudige cabins. Het hotel is geopend van half mei tot begin oktober.

Grant Village

Zes gebouwen die elk uit twee verdiepingen bestaan, bevatten samen 50 hotelkamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het hotel is geopend van half/eind mei tot eind september.

Old Faithfull Inn

Dit hotel is benoemd tot “National Historic Landmark”. Er zijn luxe suites aanwezig, maar ook eenvoudige hotelkamers zonder bad. Het hotel is geopend van half mei tot half oktober.

Old Faithfull Inn

Photo embedded from: http://www.jacksonholetraveler.com/

Old Faithful Lodge Cabins

Er zijn twee verschillende types cabins, die allebei erg eenvoudig zijn ingericht. De Frontier Cabins hebben een eigen badkamer, gasten van de Budget Cabins moeten gebruik maken van gezamenlijke faciliteiten. De cabins zijn geopend van half mei tot half september.

Old Faithful Snow Lodge & Cabins

Dit hotel dateert uit 1999, en is daarmee het nieuwste van de accommodaties. De ruime en modern ingerichte Western Cabins werden in 1989 gebouwd. De Frontier Cabins zijn eenvoudiger van stijl. Alle accommodaties beschikken over een eigen badkamer. Dit hotel is geopend van begin mei tot half oktober, en van half december tot half maart.

Ook buiten het park liggen veel hotels.

Campings

Er zijn elf campings en er is één trailerpark. Zeven van de campings worden beheerd door de Nationale Park Service, de rest door Xanterra Parks & Resorts Bij Xanterra kan je vooraf reserveren. Voor de campings van de National Park Service geldt de “first-come, first-served” regel, en het wordt aangeraden zo vroeg mogelijk te komen. Zeker van begin juli tot eind augustus zijn de campings al erg vroeg in de ochtend vol. De enige camping die het hele jaar door geopend is, ligt in Mammoth.Backcountry Campings

Om in het achterland te mogen overnachten, is een Backcountry Use Permit nodig. Je kan zo’n permit maximaal 48 uur van te voren krijgen bij het Ranger Station of het Visitor Center dat het dichtst ligt bij het gebied waar je wilt gaan lopen.

Campings buiten het park

Ook buiten de grenzen van het park zijn veel campings aanwezig.

 

Hotels in YellowstoneHotels in Yellowstone Nationaal park

Leestijd: 3 min