Bij het huren van een auto in de Verenigde Staten moet u een paar zaken in ogenschouw nemen: In de meeste gevallen mogen alleen personen van 25 jaar of ouder een auto huren of, indien jonger dan 25, moet een fikse toeslag betaald worden. Bij het huren van een auto is het raadzaam uzelf goed in te dekken tegen mogelijke kosten bij ongevallen of beschadiging van de auto. Informeer goed naar de mogelijkheden die de diverse verhuurders hebben.

huurauto amerika

Verzekeringen

Wat u in ieder geval moet afsluiten is de CDW verzekering (Collision Damage Waiver) die eventuele betalingsverplichtingen vanwege schade aan de auto of verlies ervan zullen dekken. In sommige staten is een verplichte eigen bijdrage van meestal 100 dollar een mogelijkheid. Ook zijn er verhuurbedrijven die u de optie geven tot gedeeltelijke of volledige dekking. Wij raden aan altijd de volledige dekking te nemen.

Naast het afkopen van het eigen risico (CDW) kunt u ook een verzekering voor schade aan anderen afsluiten; een zogenaamde persoonlijke ongevallenverzekering (Personal accident insurance) PAI. Deze verzekering dekt na een ongeval alle medische en vervoerskosten.

Wilt u met meerdere personen de auto gaan besturen dan moet u ervoor zorgen dat de naam van een eventuele andere bestuurder ook op het huurcontract staat. Doet u dit niet dan vervallen alle verzekeringen. Verder mag u absoluut niet Mexico inrijden met uw huurauto tenzij anders vermeld. Ook is het gebruik maken van niet geasfalteerde wegen niet toegestaan, ook al heeft u een 4 wheel drive gehuurd, tenzij anders vermeld in het huurcontract.

Leest u ook dit artikel, hier gaan we wat uitgebreider in op de opties en verzekeringen met betrekking tot uw huurauto Amerika.

Het Boeken

Het boeken van een huurauto is in de meeste gevallen het goedkoopste als u dat in Nederland bij uw reisaanbieder doet. Ook bij hen kunt u de benodigde opties en verzekeringen afsluiten. Als u de huurauto gaat ophalen wordt vaak de mogelijkheid geboden tot het upgraden van uw auto met oa. verzekeringen, navigatie of een grotere auto. Als u zich in Nederland vergewist van het feit dat alles dik in orde is zoals u dat wilde dan moet u hier niet op ingaan.

Mocht het type auto wat u gekozen heeft niet voorradig zijn dan dienen de verhuurbedrijven kosteloos een hogere klasse aan te bieden. Controleer vóór het tekenen van uw contract of alles in orde is en op het contract staat aangegeven. Kijk vooral ook of de huurtermijn correct staat weergegeven. U zult niet de eerste zijn die een nacht in de cel moet doorbrengen omdat de auto te boek staat als gestolen door een fout in uw contract. Uiteraard zijn alle bekeuringen en verkeersovertredingen uw verantwoordelijkheid tijdens het huren van de auto. Mocht u een verkeersovertreding begaan dan loopt u het risico nog een rekening te krijgen als u de auto weer terugbrengt.

Drop Off

Er bestaat de mogelijkheid de auto in bijvoorbeeld New York op te halen en in Los Angeles in te leveren. Vaak betaalt u wel een toeslag (zogenaamde drop-off kosten) als u de auto weer inlevert in een andere staat dan waar u hem heeft opgehaald. Ook zijn er soms aanbiedingen van verhuurbedrijven om auto’s van het ene punt naar een ander punt te brengen. Vaak gaat het dan om auto’s die weer naar hun eigen verhuurplek moeten worden teruggebracht. Meestal scheelt dit een stuk in de kosten maar het betekent vaak wel dat men maar een beperkte tijd heeft om de auto terug te brengen naar de afgesproken plek. Van een vakantie is dus niet echt sprake in zo’n geval.

*Bereken uw eigen prijs bij Alamo via deze link*

Advies

Wij adviseren voor bijvoorbeeld twee personen toch minimaal een midsize en voor een gezin met twee kinderen minimaal een premium. De lange afstanden die men moet afleggen maken ruimte een belangrijk onderdeel. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in de Verenigde Staten. Bij de meeste krijgt u een auto jonger dan een half jaar.Huurauto Amerika – Handige tips!

Leestijd: 4 min