Ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika kunnen enorm fluctueren.  Als u uw reis voorbereid naar de Verenigde Staten dan maakt u natuurlijk ook een kostenberekening, daarbij is het natuurlijk prettig als u uw reis zo goedkoop mogelijk kan ervaren.  Het loont de moeite om regelmatig het internet af te speuren, de prijzen kunnen dagelijks (enorm) verschillen.  Er zijn uiteraard veel vergelijkingssites waar u uw voordeel uit kunt halen. Bij sommige kunt u zelfs een e-mail alert instellen als de prijs van een vliegticket daalt.

Ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika - Dagelijkse verschillen?

 

Ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika

Via USA4ALL kunt u ook offertes aanvragen bij een aantal betrouwbare partners. En de voordeligste Ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika bemachtigen!

  • Klik hier om een offerte aan te vragen bij Travelhome

 

Wachten kan worden beloond

Zelf hebben we bij USA4ALL aan den  lijve ondervonden dat het met geduld wachten op goedkope vliegtickets wel eens beloond kan worden. We waren al lange tijd op zoek naar tickets en hadden in December een ticketprijs gezien voor AMS – MCO (Orlando) van ongeveer € 600,- p.p. Omdat we nog niet zeker waren of de reis doorgang kon vinden hebben we toen nog niet geboekt. Vanaf Januari konden we geen ticketprijs (onder dezelfde voorwaarden) meer tegen onder de €960,- vinden. En dat is een behoorlijk aanslag op het budget (voor 4 personen).

Regelmatig bleven we op zoek, maar ze werden niet echt goedkoper. Totdat we in april besloten om toch nog maar eens te kijken. Plotsklaps kosten ze toen ‘nog maar’ €467 per persoon. Een verschil van bijna €500 per ticket (!!!) Na 6 keer de gegevens gecheckt te hebben, besloten we  direct te boeken.

Nieuwsgierig, hebben we de ticketprijzen slecht 1 dag later nog eens bekeken en “opeens” waren ze weer €967,- p.p. Nogmaals maar eens kijken of we niet per ongeluk een ticket hadden geboekt naar een “Orlando” ergens in de rimboe. Alles klopt, dus hebben we geluk gehad of wordt er vaker op deze manier met de ticketprijzen omgegaan? Dat roept natuurlijk vragen op. Maar de conclusie is dat het zeker kan lonen om niet direct te boeken als je de ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika te hoog vindt.

Verfwinkel

Op het Amerika forum ontvingen we van Yessica de volgende reactie:

Ik weet vanuit mijn reiswereld verleden dat dit inderdaad kan!
Laatst las ik ook nog dat het zelfs per tijdstip kan schelen, zo kan het bijvoorbeeld gunstig zijn om net na middernacht tickets te boeken omdat verlopen opties dan vrijkomen.  Of er wordt besloten dat er een ander type toestel wordt ingezet waardoor er meer plaatsen vrijkomen. Er zijn legio redenen. Tickets en ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika blijven altijd onoverzichtelijk en niet te snappen. Onderstaand grapje ging destijds rond in de reiswereld, want reisbureaus worden er ook hoorndol van, die moeten proberen die vreemde tariefstructuur aan klanten uit te leggen….

HOE EEN GEWONE VERFWINKEL VERF VERKOOPT

Klant: “Hoeveel kost uw verf?”

Winkelier: “We hebben standaardverf voor  18 per liter and speciale verf voor 25 per liter.”

Klant: “Geeft u mij vijf liter standaardverf.”

Winkelier: “Dat is €90 alstublieft.”

STEL U NU VOOR DAT U VERF KOOPT VAN EEN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ

Klant: “Hoeveel kost uw verf?”Winkelier: “Dat hangt af van een groot aantal factoren.”Klant: “Kunt u mij een indicatie geven?”Winkelier: “Onze laagste prijs is €12 per liter; er zijn 60 verschillende prijzen.”Klant: “Wat voor verschil is er?”Winkelier: “Er is geen verschil, het is allemaal dezelfde verf.”Klant: “Dan wil ik verf kopen voor €12 per liter.”Winkelier: “Wanneer wilt u de verf gebruiken?”Klant: “Ik wil morgen verven, want dan heb ik een vrije dag.”Winkelier: “De verf voor morgen kost €200 per liter.”

Klant: “Wanneer moet ik verven om voor €12 per liter te kunnen kopen?”Winkelier: “Dan moet u heel laat in de avond verven over drie weken. Maar u moet met verven beginnen op een vrijdag en ten minste doorgaan tot zondag.”Klant: “U bent een grappenmaker!”Winkelier : “Ik zal even kijken of er verf voorradig is.”Klant: “U hebt hele planken vol, dat zie ik!”Winkelier: “Dat betekent niet dat we verf beschikbaar hebben. We hebben slechts een paar liter per weekeinde. Trouwens, ik moet u vertellen dat de literprijs zojuist omhooggegaan is naar €16. We hebben geen verf meer van €12.”Klant: “Is de prijs gestegen terwijl wij aan het praten waren?”Winkelier: “Jazeker, de prijs en de regels worden een aantal keren per dag veranderd en omdat u nog niet de winkel uit bent met uw verf, hebben we besloten de prijs aan te passen. Het beste is dat u de verf zo spoedig mogelijk koopt. Hoeveel liter wenst u ?”Klant: “O, zo’n vijf liter. Maakt u er maar zes van, dan heb ik genoeg.”Winkelier: “Dat kan niet. Als u verf koopt en niet alles gebruikt, dan zijn er boetes en een mogelijke confiscatie van de verf die u al hebt.”Klant: “Pardon?”

Winkelier: “Wij kunnen u genoeg verf verkopen voor uw keuken en uw badkamer, uw hal en uw slaapkamer, maar als u met verven stopt voor u aan de slaapkamer toe bent, verliest u de verf die nog over is.”Klant: “Wat doet het ertoe of ik alle verf gebruik? Ik heb er al voor betaald.”Winkelier: “Wij maken een plan dat erop gebaseerd is dat al onze verf gebruikt wordt. Tot de laatste druppel. Als u dat niet doet, veroorzaakt u allerlei problemen voor ons.”Klant: “Dit is krankzinnig! Ik veronderstel dat er ook iets vreselijks gebeurt als ik niet met verven doorga tot na zaterdagavond?”Winkelier: “Zeker! In dat geval gaat iedere liter die u al gekocht hebt €200 kosten! En denkt u eraan: als u het verven onderbreekt met een periode van langer dan 23 uur en 59 minuten, worden alle liters drie keer zo duur!”Klant: “Maar wat betekenen hier al die affiches met “verf vanaf €10 per liter?””Winkelier: “O, dat is onze budgetverf! Die verf wordt alleen verkocht per halve liter aan personen onder de 25 jaar. Met €5 kunt u een halve kamer doen. De tweede halve liter om de kamer af te maken kost €20.”

Klant: ” Dus als ik mijn dochters van 12 en 16 meebreng, kunnen zij samen een liter kopen voor €10.”Winkelier: ” Dat is juist, maar zij moeten natuurlijk wel de transporttoeslag en de milieutoeslag betalen”Klant : ” Hoeveel bedragen deze toeslagen ?”Winkelier : ” De transporttoeslag bedraagt €4,80 per liter en de milieutoeslag bedraagt €2 per liter. En denkt u er aan, als u aan het verven bent en ik merk alsnog dat ik een fout gemaakt heb bij het berekenen van de toeslagen, dan zet ik uw verf op een zwarte lijst. U mag dan niet verder schilderen . De verf wordt dan onbruikbaar.”Klant: “U kunt naar de pomp lopen! Ik ga mijn verf ergens anders halen!’

 Ticketprijzen naar de Verenigde Staten van Amerika – Dagelijkse verschillen?

Leestijd: 6 min