Ok, je wilt dus het Witte Huis bezoeken? Met een beetje geluk, ben je te gast in het hart van Amerika! Het is niet makkelijk, maar er is een manier om toch aanspraak te kunnen maken op een rondleiding in het Witte Huis.  Gastschrijver Martijn is er in 2016 geweest met zijn vrouw Linda en zij vonden het een hele belevenis!. Je kunt hun Fotoblog lezen op deze link. De Tour is Self Guided en duurt ongeveer drie kwartier. Inclusief security checks ben je ongeveer een uur te gast in het belangrijkste gebouw van de Verenigde Staten van Amerika. Zie hier alle ins-en-outs over deze Tour: Link.

Witte Huis - Martijn Kloen

Belangrijk om te weten

  • De rondleiding is aan te vragen maximaal 3 maanden en uiterlijk 21 dagen voor de tourdatum. Hoewel tegenwoordig geadviseerd wordt, vanwege het grote aantal bezoekers, de aanvraag zo snel al mogelijk te doen
  • De Tour is gratis
  • Het verzoek loopt altijd via een Member of Congress (Senator)

Het Witte Huis bezoeken

Aan de slag

Dien je verzoek in via Senator Bill Nelson. (edit 2019, Bill Nelson is geen senator meer, het makkelijkste is op google een huidige senator te zoeken) Het heeft geen zin om dit bij de Ambassade te vragen, zij regelen dit niet voor je. Je kunt het verzoek enkel bij een senator indienen. Het formulier is niet echt bedoeld voor buitenlandse gasten dus je zult creatief te werk moeten gaan. De Nederlandse postcode komt niet overeen met wat in Amerika gebruikelijk is. Hier zul je dus iets in moeten vullen wat er zoveel mogelijk op lijkt. Je zou een nul voor je eigen postcode neer kunnen zetten. Of kies bijvoorbeeld een postcode van Orlando Florida (32804)  Qua staat, kies je dan natuurlijk ook Florida. In dit onderste vak aangegeven dat je uit The Netherlands komt.

Het Witte Huis bezoeken-

Later krijg je een RSVP (bevestiging) waar je je paspoort gegevens in moet vullen. Vul alles goed in, inclusief aantal mensen dat meegaat. Je kan dit later niet meer aanpassen!

  • In onderstaand voorbeeld staat RSVP maar bij recente aanvragen staat hier Register your Guests
  • Er staat ook aangegeven voor welke datum je dit dient te doen (in Amerikaans datum formaat dus maand/dag/jaar). Als je te laat bent heb je helaas pech!

Hier dien je je paspoort gegevens etc in te vullen. Ook hier weer goed controleren. De Security is zeer streng!

Als alles goed is krijg je een bevestiging dat je het Witte Huis mag bezoeken! Hier moet je wat geduld voor hebben. De request was bij ons van 7-7. En de Confirmation kregen we op 25-8.

Het Witte Huis bezoeken

Handig om te weten

Je mag een Compact camera of Smartphone meenemen. Er mogen geen tassen mee naar binnen.  Zie verder de uitgebreide lijst van verboden items op deze link. Je zou een kluisje bij het Museum of American History kunnen gebruiken voor je tassen. Dat is op korte afstand van het Witte Huis. Een bezoek aan dit museum kan je perfect combineren met een tour door het Witte Huis.

Libary Room - Martijn Kloen

Lees ook het verhaal van het Witte huis bezoek van Ton Otter

 

Martijn Kloen

Martijn Kloen

Medewerker

Martijn is als IT-er werkzaam in de farmaceutische industrie (getrouwd, twee katten) en is een echte achtbaan-fanaat. De liefde voor het land is in 2004 begonnen met een bezoek aan het pretpark-walhalla Orlando en inmiddels zijn er al 13 reizen gemaakt naar meer dan 45 verschillende staten. Naast pretparken mogen ook natuurschoon en steden zeker niet ontbreken in zijn reizen. Martijn en zijn vrouw Linda, beschrijven hun reizen op hun eigen website.Witte Huis bezoeken? – Vraag een Senator!

Leestijd: 4 min