Van onze collega’s van AmerikaOnly ontvingen wij het MAGABOOK, de zesde editie alweer. Het MAGABOOK is geen reisgids maar een combinatie tussen een magazine en een boek met inspirerende reportages, achtergrondartikelen, interviews, fotoseries en meer.

MAGA staat voor “Magazine en Book” en dat is ook precies wat de schrijvers, op de spreekwoordelijke koffietafel neerleggen!

Magabook


MAGABOOK 6

In deze jaarlijkse uitgave neemt hoofdredacteur Boy Tijbosch je, samen met de overige schrijvers, mee naar onder andere Monument Valley, San Francisco, New York City, Seattle, Texas en meer.  Het 120 dikke pagina tellende opent met “Wat is er nieuw in Amerika?” over nieuwe attracties in New York City en de restaurants van Gordon Ramsey in Las Vegas.  Als je wilt weten welke dit zijn moet je natuurlijk snel dit MAGABOOK gaan lezen.

MagabookMonument Valley

Verder lezen wij over vijf toffe plekken in Monument Valley: Jezelf vergapen aan een fabuleuze zonsopkomst of –ondergang kan op uiteenlopende plaatsen in zowel Utah als Arizona, maar het is toch wel erg gaaf om het schijnende gevaarte in Monument valley te zien opstijgen.  Schrijver Tijbosch neemt je mee naar: Forrest Gump point, John Ford point en Mystery valley. Deze laatste is niet erg bekend en lastig bereikbaar en alleen toegankelijk met een (Navajo) gids.  Maar zeker de moeite waard en zeker vanwege het kosmische uiterlijk waarmee Mystery Valley, volgens de schrijver, nog het meest op Mars lijkt.

Meer verhalen

Verder lezen wij over onbekende plekjes in Yosemite, over de roadtrip van Blogster Bianca van der Meulen, de Halloween hoofdstad (Salem) van Amerika en ook herkenbare punten die Tijbosch bespreekt als hij het heeft over de ’10 dingen die je alleen weet als je in Las Vegas bent geweest’. (Ja, je kan dus trouwen in las Vegas vanuit je auto!)

Oordeel

Het MAGABOOK is een relax uitziende magazine, als we deze snel doorbladeren nodigt dat al snel uit tot meer lezen.  Leesvoer voor in het vliegtuig en als dat niet mogelijk is om even heerlijk weg te dromen naar je favoriete vakantieland vanuit je achtertuin, uiteraard met een bak koffie van uit je Starbucks beker!

Bestellen?

Dat kan natuurlijk! Nieuwsgierig naar het MAGABOOK? Via onderstaande knop kunt u eigenaar worden van een exemplaar.MAGABOOK 6 – Een Amerika magazine om bij weg te dromen.

Leestijd: 3 min