Voor de meeste mensen is hun trouwdag dé dag van hun leven die het liefst gevierd wordt met veel vrienden en familie. Er zijn echter ook veel mensen die minder waarde hechten aan deze dag en dit liever op een unieke en apart manier doen. Voor deze mensen is trouwen in Las Vegas een leuke optie. Las Vegas mag gerust dé trouwhoofdstad van Amerika genoemd worden. De gehele staat Nevada, waar Las Vegas in ligt, hanteert soepele regels voor het trouwen maar nergens wordt er meer getrouwd dan in deze stad. Dit uiteraard ook omdat dit een toeristenplek is bij uitstek Maar wat komt er allemaal kijken bij het trouwen in deze stad en wat heb je allemaal nodig? Ten eerste moet je uiteraard in Las Vegas zien te komen. Dit mag geen probleem zijn aangezien je gemakkelijk naar deze plaats toe kan vliegen en ook veel rondreizen in het Zuidwesten komen langs deze fantastische stad.

Marriage License

Het eerste en meest belangrijke wat je nodig hebt is de Marriage License, de trouwvergunning zeg maar. Deze kun je halen bij het Marriage License Bureau. Dit bureau is makkelijk te vinden net voorbij de Noordkant van The Strip. Hier kun je de Marriage License kopen. Je hebt in ieder geval een paspoort nodig om te bewijzen dat je ouder bent dan 18. Na het invullen van een formulier word je binnen geroepen bij één van de medewerkers en deze handelt het formulier verder met je af en controleert de gegevens. Na betaling van de 55 dollar krijg je de vergunning direct mee. Met deze vergunning kun je naar een trouwkapel gaan en trouwen. Zo simpel is het dus.

Trouwkapel

Er zijn veel trouwkapellen in Las Vegas dus het loont de moeite goed rond te kijken naar een kapel die bevalt en ook qua prijs zijn er soms verschillen. Ook is het mogelijk een trouwarrangement te boeken thuis via het internet. Nadeel hiervan is dat je vaak veel duurder uit bent. De prijzen liggen op het internet al gauw rond de 150-200 dollar per arrangement. Deze prijzen zijn ook te vinden in Las Vegas zelf, maar voor deze prijs heb je wel een uitgebreide ceremonie. Bij het Marriage License Bureau lopen vaak verschillende medewerkers rond van de kapellen en zij proberen door middel van het uitdelen van folders je over te halen voor hun kapel te kiezen. Ook hebben zij vaak goedkope arrangementen in de aanbieding. Prijzen hiervan liggen soms al rond de 40-50 dollar.

Let er wel goed op of de prijs van de dominee bij de prijs inbegrepen zit. Op de uitgedeelde folders staan vaak alle bij de prijs inbegrepen zaken. Hieronder valt onder het algemeen de prijs van de dominee, een getuige, een roos of boeket en een foto. Voor mensen die er echt iets speciaals van willen maken, zijn er vele verschillende arrangementen te boeken. Wil je getrouwd worden door Elvis of zelfs als Elvis gekleed gaan, het is allemaal mogelijk. Ook zijn er veel plaatsen waar je een trouwjurk en smoking kunt huren. Het enige advies wat we hiervoor kunnen geven is dat je goed rond moet kijken voor je een beslissing neemt. Ook op de internetpagina’s van de verschillende kapellen is veel informatie te vinden.

Getrouwd!

Trouwen in Las VegasDan ben je getrouwd en terug in Nederland. Je kan dan eventueel je huwelijk inschrijven bij de Burgerlijke Stand in je woonplaats, zodat je huwelijk ook in Nederland geldig is. Hiervoor heb je enkele zaken nodig. Na afloop van je huwelijk krijg je van de kapel de compleet ingevulde Marriage License mee. Hierop vult de kapel de datum van het huwelijk in en de naam van de dominee. Dit stukje papier heeft verder geen waarde en kan dus gebruikt worden om in te lijsten. Maar voor je dit doet zul je er een kopie van moeten maken. Deze kopie moet je opsturen, samen met een money order van 10 dollar naar het Marriage License Bureau. Het adres is te vinden achter op de License. Zij sturen je dan een zogenaamde Certified Copy op. Dit is hetzelfde papiertje, maar nu met stempel en zegel van de staat Nevada. De officiële License dus, welke je in moet leveren bij de burgerlijke stand.

 

Apostille

Dit hoeft echter niet genoeg te zijn. Het kan namelijk zijn dat je een Apostille nodig hebt. Dit is een document dat wordt afgegeven door de Secretary of State van de staat Nevada. Het aanvragen is simpel, zodra je de certified copy binnen hebt, maak je hier een kopie van en deze stuur je weer op met een money order van 75 dollar naar het adres dat te vinden is op de achterzijde. Je krijgt de apostille nu vanzelf thuis gestuurd. Informeer bij de burgerlijke stand van je woonplaats of je de apostille ook echt nodig hebt. Nu heb je alles wat je nodig hebt om het huwelijk in Nederland in te schrijven. We wensen je veel trouwplezier!

Voor informatie over de Marriage License en het adres van het Marriage License Bureau, klik: hier.

Enkele links van trouwkapellen: A Little White Wedding Chapel, Viva Las Vegas Wedding Chapel en Garden of Love.

Met dank aan: Marcel den Haan – Trouwen in Las VegasTrouwen in Las Vegas – Your honeymoon?

Leestijd: 4 min