Mall of America (ook MOA, MoA, of de Megamall) is een interregionaal winkelcentrum gelegen in Bloomington (Minnesota) dicht bij de Twin Cities (Minneapolis-St. Paul). De winkels liggen aan vier lange passages boven elkaar (begane grond en drie verdiepingen). Vanwege de ovaalvorm van het winkelcentrum is het mogelijk is geheel rond te lopen en weer uit te komen bij de winkel waar u gestart bent met shoppen. Een groot overdekt pretpark (Nickelodeon Universe ) met fastfood-restaurants, vindt je in het midden van The Mall Of America.

Mall of America

Het is het op één na grootste overdekte winkelcentrum in de Verenigde Staten wat betreft vierkante meters verkoopruimte, maar het is het grootste qua totale overdekte vierkante meters. De Mall of America werd geopend in 1992 en ontvangt jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers.

Winkelen

Met honderden winkels van alle grote (Amerikaanse) merken kunt u uw hart ophalen. In dit geval is het letterlijk “Shop till you drop”. U kunt hier rustig een hele dag voor uittrekken. Als u nog niet genoeg heeft na een dag schoppen en uw credit card is nog toereikend dan kunt u zelfs een nabij gelegen hotel boeken.

Nickelodeon Universe

Het pretpark beschikt over enkel e achtbanen, temidden van tal van andere attracties en bezienswaardigheden en is de grootste overdekte pretpark in de Verenigde Staten. Nickelodeon Universe heeft een groot deel natuurlijke beplanting in en over het park. Je vidn er de achtbanen SpongeBob SquarePants Rock Bottom Plunge en Avatar Airbender, en een sensatie rit genaamd BrainSurge. De laatste achtbaan ziet zichzelf als een “nogal eigenaardige” ride. Het heeft ook een mini-golf sectie genaamd Moose Mountain. Dit midgetgolfbaan beschikt over achttien holes en een relatief snelle kunstgrasbaan.

Nickelodeon Universe

Sea Life

Bij het Sea Life Minnesota Aquarium vindt je tot meer dan 4500 zeedieren, waaronder haaien, schildpadden, roggen. Er is een 91 meter lange tunnel waar je door heen kan lopen en omringd wordt door het levenin de zee. Sea Life Aquarium Minnesota biedt speciale evenementen, zoals sleepovers, duiken, snorkelen, en verjaardagsfeestjes.

Tentoonstellingen

De Mall of America heeft samen met EMS Entertainment een permanente ruimte voor tentoonstellingen. Op de derde verdieping van het oude Bloomingdale’s (op de zuidoostelijke hoek van het winkelcentrum) vindt u tijd bij tijd verschillende exposities. De eerste tentoonstelling die is geopend is Barbie: the Dreamhouse Experience, die op 14 februari 2014 voor het publiek werd geopend. Deze zal twee tot drie jaar open blijven.

Een andere tentoonstelling is gebaseerd op de tv-show CSI genaamd CSI:. The Experience. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een ​​van de drie verschillende misdaden op te lossen door een bezoek aan de plaats delict, het onderzoeken van het bewijsmateriaal in een verscheidenheid van laboratoria en het samenstellen van hun rapport voor Gil Grissom. Als u de Mall Of America bezoekt kunt u natuurlijk ook nog een andere tijdsafhankelijke tentoonstelling bezoeken.

Mall of America

Info

Link: http://www.mallofamerica.com

Openingsdatum 1992

Oppervlakte 230.000 m²

Aantal winkels 520+

Locatie Bloomington, Minnesota, Verenigde Staten

Het winkelcentrum ligt ten zuidoosten van het knooppunt Interstate 494 en Minnesota State Highway 77, ten noorden van de rivier Minnesota en tegenover de interstate-snelweg bij het vliegveld.

 

Mall of America – Shop till your drop!

Leestijd: 3 min