Het tanken in de Verenigde Staten werkt op een iets andere manier als in Nederland of België. In de meeste gevallen moet u eerst betalen voor de brandstof die u gaat tanken. Dat kan op twee manieren: contant (biljetten / bankpas met cirruslogo) of met een creditcard. Door de creditcard af te geven zal de pomphouder de tank vrijgeven of u spreekt van te voren een maximaal bedrag af. door vooraf een bedrag reserveren op uw creditcard. Teveel gereserveerd saldo wordt automatisch teruggestort. Bij veel benzinestations kan men ook bij de pomp zelf de creditcard in de sleuf steken. U hoeft dan helemaal niet naar binnen en het bedrag voor de getankte benzine wordt van uw creditcard afgeschreven.

Postcode

Hedendaags moet u in veel gevallen een postcode invoeren (die bij u creditcard behoort) om het tanken te kunnen vrijgeven. Soms lukt het met een plaatselijke Amerikaanse postcode (zipcode). Als dit niet lukt, zit er helaas niets anders op dan eerst u zelf te melden bij de balie-medewerker.

Tanken in de Verenigde Staten

Self-Service?

Verder zijn er benzinestations die twee opties hebben voor de manier waarop u uw brandstof verkrijgt: Full-service of Self-service. Bij Full-service doet  de pompbediende al het werk; tanken, de creditcard in de sleuf steken, de ramen schoon maken en in sommige gevallen zelfs het oliepeil controleren.

Bij de Self-service doet u alle zaken gewoon zelf. Full-service houdt uiteraard wel een hogere benzineprijs in. U betaalt voor deze service ongeveer vijf dollarcent meer per gallon (3,79 ltr). In de staten Oregon en New Jersey is het bij staatswet verboden dat u zelf de slang in handen neemt en dient u te wachten op een pompbediende. U krijgt daar dus altijd Full-service. Er wordt trouwens niet verwacht dat u voor die Full-service fooi geeft. Dit betekent wel dat de gemiddelde brandstof prijzen in deze twee staten iets hoger zijn dan in andere staten.

De brandstofprijzen in Amerika zijn een stuk lager dan in Europa. Het verschil is de laatste jaren wel kleiner geworden, maar je tankt in Amerika toch nog steeds een stuk voordeliger dan in Europa!

  • Wil je de huidige brandstofprijzen bekijken? Kijk dan op de website van Gasbuddy


Tanken in de Verenigde Staten

Leestijd: 2 min