Twee van de, wellicht, bekendste loterijen uit Amerika zijn de Powerball en de Mega Millions loterij. Beide loterijen zijn van Amerikaans van oorsprong, maar ook als niet Amerikaans staatsburger kun je hier aan deelnemen.

POWERBALL LOTERIJ

Het startpunt voor deze loterij was het jaar 1988. Toen stond het spel nog bekend onder naam ‘ Lotto America’. Uiteindelijk werden zowel de naam als het spel gewijzigd in 1992 en vanaf dat moment stond deze loterijkanjer bekend onder de naam Powerball loterij.

De minimale inzet om mee te doen is $2. Na het betalen van je inzet kies je vijf willekeurige nummers uit een set van 69 ballen en een nummer uit een set van 26 rode Powerballs. In de trekking worden de winnende nummers getrokken door twee ballenmachines (loterij molens). Een bevat de witte en een de rode ballen. Er worden vijf witte ballen getrokken en een rode. Heb je op drie overeenkomstige witte nummers of een rode dan heb je al gewonnen. Overigens maakt het niet uit in welke volgorde de getrokken witte ballen staan.

Kansen staan op dit moment 1 op 292.201.338 voor wat betreft het winnen van de jackpot. Over het algemeen zijn de kansen op winst 1 op 31.85.

Op dit moment staat de jackpot op $184 miljoen dollar!

Amerikaanse Loterijen

MEGA MILLIONS

De Mega Millions loterij zoals wij die nu kennen startte in 2013. De eerste trekking was op 22 oktober. Een standaard spel kost $ 1 dollar, wil je meespelen met de ‘megaplier’ dan kost $ 2 dollar. De megaplier zorgt ervoor dat de jackpot wordt vermenigvuldigt met de factor 2, 3, 4 of 5.

Meespelen is vrij eenvoudig, kies vijf reguliere getallen tussen 1 en 75 en een Mega Ball uit een aparte keuzereeks van 1 tot 15 in, raad je de de vijf reguliere Mega Millions getallen en de extra Mega Ball goed, dan ben je de winnaar van de jackpot. En die begint standaard op $15 miljoen!

Op dit moment staat de jackpot zelfs op $333 miljoen dollar! Wist je trouwens dat de winkans hier 1 op 15 is!Wat zijn de bekendste Amerikaanse Loterijen?

Leestijd: 2 min