Oud en Nieuw vier je dit jaar niet bij je schoonouders op de bank, maar in het bruisende New York! Begin het nieuwe jaar  ‘with a big bang’ op Times Square. New York is deze laatste weken van het jaar extra mooi versierd en leent zich prima voor een mini vakantie met als afsluiting een geweldig eindejaarsfeest.

De plek waar je moet zijn tijdens oud en nieuw New York is natuurlijk Times Square. Elk jaar komen hier ruim 750.000 tot een kleine miljoen mensen naartoe om met z’n allen het nieuwe jaar in te luiden. Traditioneel zakt om 23:59 de ‘The Ball’ langzaam naar beneden terwijl het publiek de laatste seconden van het jaar aftelt. Deze New Years Eve Ball, een grote en verlichtte bal, raakt precies om 00.00 uur de grond. Hierna barst er een waanzinnige en spectaculaire lichtshow los met kleurige confetti die vanaf de daken naar beneden dwarrelen.

Oud en Nieuw in New York - Het ultieme nieuwjaarsfeest!

Tips voor tijdens Oud & Nieuw in New York

Ga je naar Times Square met Oud & Nieuw? Houd dan rekening met het volgende:

  • Kleed je warm aan. Waarschijnlijk ligt de temperatuur om middernacht rond het vriespunt. Veel laagjes, dikke sokken en handschoenen beschermen je tegen de kou.
  • Een glaasje glühwein of champagne doet trouwens ook wonderen.
  • Wil je The Ball goed kunnen zien? Op Broadway tussen 43rd Street en 50th Street en op Seventh Avenue tot 59th Street heb je het beste uitzicht. Wees er echter al op tijd bij, want de beste plekjes zijn zo weg.
  • Om op Times Square te komen kan je het beste via Sixth of Eight Avenue binnen komen. De straten worden voor het verkeer al vroeg afgesloten dus je kunt het beste met de metro reizen.

 

Lees ookOud en Nieuw in New York – Het ultieme nieuwjaarsfeest!

Leestijd: 2 min