Times Square New York staat bekend om zijn vele Broadway theaters, bioscopen en grote flikkerende reclameborden. Times Square is zowel een plein als een buurt in Manhattan, New York in de buurt van 42nd Street en Broadway. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Tot de bouw daarvan in 1904 heette het Longacre Square. Tegenwoordig wordt de naam gebruikt voor een groot gebied tussen 40th en 53rd Street en 6th en 9th Avenue.

Times Square kan behoorlijk overweldigend zijn. Je hebt het gevoel er al eens geweest te zijn.  Alle reclameborden, de mensen, het herkenbare, de drukte, je hebt het allemaal al eens gezien. Misschien niet in het echt, maar zeker in een van de honderden filmfragmenten die op dit plein zijn opgenomen.

Times Square wordt over het algemeen als de bekendste straat van de wereld beschouwd. In New York staat het ook wel bekend als Crossroads of the World. Sinds 2009 is een groot deel van Times Square afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en als voetgangersgebied bestempeld.

Tijdens de opening van het hoofdkantoor van de New York Times werd vuurwerk afgestoken, dit is ontaard in het Oudejaarsfeest dat er nu nog steeds wordt gehouden. De bekende bol die naar beneden valt vanop het dak van de Times Square Tower werd voor het eerst gebruikt in 1907.

Times Square

In het midden van de zeventiger jaren werd Times Square door toeristen gemeden vanwege de verloedering en hoge criminaliteit. Aanvankelijk werden er in de  jaren tachtig  een aantal herwaarderingsprojecten voorgesteld. Dit ging niet direct van een van een leien dakje. Onder Rudolf Giuliani (Van 1 januari 1994 tot en met 31 december 2001 was hij burgemeester van New York) ging het berg opwaarts met het toeristische gebied in het hart van New York. Ook de Walt Disney Company durfde het aan een Disney winkel te openen aan Times Square. Hierdoor kwamen er steeds meer familievriendelijke winkels en uitgaansgelegenheden aan wat leidde tot een zogenaamde ‘Disneyfication’.

Bent u van plan Times Square in New York te bezoeken, bekijk dan ook even onze tips voor een bezoek aan New York in vier dagen.

 

Reist u met kinderen?  Speelgoedwinkel Toy’s ‘r Us had een heuse reuzenrad midden in de winkel! Na 14 jaar is deze winkel is helaas gesloten in 2016. Uiteraard beschikken wij over meer tips voor het bezoeken van New York met kinderen. <- klik hier. Buiten Time Square kent New York natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden!

Tegenwoordig is de wijk – net zoals heel New York – een stuk veiliger dan aan het begin van de jaren negentig en is het een populair uitgaanscentrum en een van de grootste toeristische trekpleisters van de New York. Eten kan je beter niet doen op Times Square. Restaurants zijn duur en bieden meestal niet de beste kwaliteit. Loop een paar straten verder en zoek daar een leuk restaurantje uit, dan ben je goedkoper uit en bovendien is het eten vaak een stuk lekkerder!

Times SquareTimes Square New York – A Must see!

Leestijd: 3 min