Elk jaar komen, rond een miljoen, mensen bijeen op Times Square om het einde van het jaar te vieren, terwijl vele andere miljoenen mensen van huis uit dit evenement volgen vanaf een comfortabele bank. Van alle festiviteiten van Times Square New Year’s Eve in New York is het laten dalen van de bal op Times Square toch wel het hoogtepunt. Heb je er ooit weleens bij stil gestaan dat een gedeelte van de confetti uit de bal een boodschap met zich meedraagt?

Times Square New Year's Eve – Het geheim van de confetti

Na optredens van populaire muzikale acts en de talloze beroemdheden, slaat de klok middernacht en de beroemde bal daalt. De officiële start van het nieuwe jaar begint met vuurwerk en de melodie van het lied “Auld Lang Syne”. Ondertussen is de lucht gevuld met kleurrijke confetti. Terwijl iedereen druk bezig is elkander nieuwjaar te wensen, levert een kijkje op deze confetti u een leuk geheim op.

Het hele jaar door bezoeken duizenden het Times Square Visitor Center, gelegen tussen 46th en 47th Street op Seventh Avenue, waar de beroemde bal is gehuisvest. In het Visitor Center kunt u meer over de geschiedenis van Times Square (met inbegrip van zijn beroemde louche verleden) te weten komen. Voordat u het Visitor Center verlaat heeft u de kans om een ​​wens te doen. Alle wensen, van het persoonlijke tot universele, zijn geschreven op felgekleurde stroken papier en weergegeven op een groot deel van een muur in het Visitor Center genaamd “Hopes and Dreams”.

New York

 

De geschreven wensen worden gedurende het jaar verzameld en opgeslagen om ruimte te maken voor nieuwe dromen. Voor het geval u het nog niet doorhad: deze wensen vormen de confetti die in de lucht wordt gelanceerd op de New Year’s eve. De speciale ‘Hopes and Dreams” confetti is gemengd met “lege” confetti aangezien een enorme hoeveelheid confetti wordt gebruikt tijdens de viering!

Duizenden dromen fladderen door de lucht als koppels elkaar geluk kussen voor het nieuwe jaar! Geen slechte start van het jaar, toch? Ook u kunt uw eigen nieuwsjaarswens toevoegen: Het Times Square Visitor Center is elke dag geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

 

Times Square New Year’s EveTimes Square New Year’s Eve – Het geheim van de confetti

Leestijd: 2 min