Nergens vindt u meer gezinsvriendelijke attracties soms vol spanning en/of speciaal voor waaghalzen dan in de VS en Canada. Hieronder vindt u een aantal favoriete amusement en waterparken in Noord-Amerika en Canada. Noord Amerika pretparken!

Pretparken USA

Canada’s Wonderland, Vaughan, Ontario

Het eerste grote park in Canada (25 mijl ten noorden van Toronto) heeft bijna een dozijn achtbanen onder de 250 attracties, waaronder de grootste van het land, de Behemoth, daarbij zijn er ook nog leuke thematische gebieden, zoals het middeleeuwse Europa.

Cedar Point, Sandusky, Ohio

Voor extreme spanning, moet je zijn in Sandusky’s Cedar Point, waar je ‘s werelds grootste concentratie van achtbanen te vinden zijn. Er zijn 18 in totaal, waaronder een 128 meter vrije val aan boord van de Top Thrill (‘s werelds op twee na snelste) of de 95-graden helling van de Maverick (geometrie fans, dat is steiler dan recht naar beneden), plus een strand en een waterpark.

Knoebels Amusement Park, Elysburg, Pennsylvania

Als we het hebben over een authentiek park dan is Knoebels in noord-centraal Pennsylvania sinds 1926, en een echt Avonturenpark. – Het heeft gratis toegang en u koopt tickets voor individuele ritten.

Noah’s Ark, Wisconsin Dells, Wisconsin

In de glooiende landerijen ten noorden van Madison vind je de Dells. Vooral afgestempeld als kitscherig en goedkoop met te dure ritten, maar Noah’s Ark is “The real deal”. Er zijn een vijftigtal attracties, een paar rivieren om op te dobberen, een eiland ‘Playzone’ voor de kleinste onder ons. De nieuwe “griezelig” waterattractie ‘ heet de Curse of the Crypt.

http://youtu.be/jLVLbDgYCh4

 

Schlitterbahn Waterpark, New Braunfels, Texas

Met de hoge temperaturen in juli zijn er gelukkig genoeg waterpark opties in Texas. Een van de beste is Schlitterbahn waterpark in New Braunfels, tussen Austin en San Antonio op de I-35. Gesitueerd in een omgeving met Beierse kasteel. Het 65-hectare grote park heeft 40 attracties waaronder buisglijbanen, snelheid attracties, een lazyrivir die je naar de volgende attractie doet drijven en er zijn zwembaden vol met activiteiten.

Six Flags Great Adventure, Jackson, New Jersey

De thuisbasis van de grootste en snelste achtbaan in Amerika, de Kingda Ka (met een 127 meter dropping). Six Flags bedient de ruim 20 miljoen inwoners van de grote regio rondom New York, dus houdt rekening met lange wachttijden. Als je niet zo’n durfal bent dan is er een Wild Safari dierentuin en een onlangs gerenoveerde 15 verdiepingen tellende reuzenrad.

 

Universal Studios Hollywood, Los Angeles

Je loopt J-Lo of Will Smith hier waarschijnlijk niet tegen het lijf, maar deze op film gebaseerd themapark in het hart van Hollywood heeft een mix van leuke thrillrides (waaronder The Simpsons, sinds 2008, en de 25 meter afdeling van Jurassic Park). De studiotours tramritten, die vol met actie zitten, nemen je mee langs veel herkenbare punten die je wellicht kent van televisieshows en/of films.

Krustyland - Universal

 

Walt Disney World Magic Kingdom, Orlando, Florida

Groter dan zijn Californische grote broer (Disneyland), de Magic Kingdom. Een van de vele Disney-parken, waaronder MGM Studios en Epcot – is in Orlando een van de grote publiekstrekkers en blijft de kern van het bezoeken van greater Orlando. De overdekte achtbaan Space Mountain, de pre-Johnny Depp Pirates of the Caribbean of een ritje in ‘It’s a Small World’ zijn tijdloos. Net zoals het wachten voor een aantal attracties. Zorg ervoor dat u uw van tickets online, dat scheelt in ieder geval een wachtrij.

De leukste geheimen van Disney Magic Kingdom!

Vindt u dat een bepaald pretpark niet in de rijtje mag ontbreken? Nee dan contact met ons op en wij zorgen voor plaatsing!

Noord Amerika pretparkenPretparken U.S.A. – Een top 10!

Leestijd: 3 min