Als u in Amerika reist is dit bijna altijd met de auto of camper, langs de wegen, of u nu op doorreis bent of niet er zijn interessante bezienswaardigheden te ontdekken! Hieronder bespreken we, in willekeurige volgorde, de top tien van deze Roadside Attractions America samengesteld door National Geographic. Mocht u toevoegingen hebben om deze top 10 uit te breiden dan nodigen wij u uit om dit bij ons kenbaar te maken.

Roadside Attractions

Cabazon Dinosaurs, Cabazon, Californië

Klim naar de top van een levensgrote Tyrannosaurus rex voor een up-close-up van zijn tanden in deze real-world Jurassic park. Koop souvenirs in een museumwinkel die zich bevindt zich in Ms Dinny, een 150-ton Apatosaurus welke beschouwd wordt als de grootste betonnen dino in de wereld!

Cabazon

Carhenge, Alliance, Nebraska

38 oude auto’s grijs geschilderd op een eenzame prairie, vormen een replica van de Engelse Stonehenge. Extra sculpturen zijn er van ijzer uit Detroit “Ford Seasons,” die seizoensgebonden veranderingen in het landschap vastleggen.

Enchanted Highway, Regent, North Dakota

Zeven sensationele schroot sculpturen versieren een bereik 32-mijl van bovengenoemde snelweg in het zuidwesten van Noord-Dakota. De massale objecten “Ganzen in vlucht” van kunstenaar Gary Greff’s, zijn opgenomen in de Guinness World Records als ‘s werelds grootste schroot beeldhouwkunst.

 

Hole ” n” the Rock, Moab, Utah

Loop door een moderne grot huis met 14 ingerichte kamers uit zandsteen uitgehouwen. Er zijn totaal 50.000 kubieke meter stenen verwijderd.  Er is een kleine kinderboerderij aanwezig.

Hole ” n” the Rock

Lucy the Elephant, Margate, New Jersey

Het oudste voorbeeld Amerika’s zoömorfische architectuur biedt deze 130-jaar oude, 65-voet grootte, dikhuid. De Olifant is eigenlijk een gebouw dat vroeger dienst deed als zomerhuisje. Begeef je op  de spiraaltrap van Lucy de olifant voor uitzichten op de Atlantische Oceaan.

Lucy the Elephant, Margate

Randy’s Donuts, Inglewood, Californië

Deze torenhoge donut in Californië, gebouwd in 1952, heeft een celebrity-status verdiend door te verschijnen in films (Mars Attacks!, (Randy Newman’s “I Love LA”). Het laat Hollywood dromen van zoete lekkernijen.

 

Roadside Attractions - Randy's Donut - USA4ALL

Paul Bunyan, Minnesota and More

Amerika’s meest bekende mythische  houthakker Paul Bunyan, die hele bossen kan kappen met zijn krachtige bijl, heeft een groot bereik. Er zijn monumentale beelden van Bunyan in Akeley, Minnesota, Bangor, Maine, en Portland, Oregon. Zijn trouwe sidekick, Babe de Blauwe os, vergezeld Paul in Klamath, Californië, en Bemidji, Minnesota.

Foamhenge, Natural Bridge, Virginia

Zelfs een Druide zou zich thuis voelen in deze stoïcijnse Stonehenge replica, gelegen op een heuvel de Shenandoah Valley. Verbijsterend misschien, maar de torenhoge industriële schuimblokken van Foamhenge zorgen voor een mystieke afleiding kant van de weg aan de kant van de weg.

Hood Milk Bottle, Boston, Massachusetts

Als u een ijsje wilt, dat u zal bekoren, ga dan naar deze 40-meter hoge snackstand in het Boston Children’s Museum. Hoewel deze attractie niet echt aan de kant van de weg staat, het staat aan de waterkant, is -de bijna 80-jarige icoon leuk voor jong en oud. Als je deze echt zou kunnen vullen, zou er in deze Hood Milk Bottle 58.620 liter melk in kunnen.

Cadillac Ranch, Amarillo, Texas

Gemaakt in 1974 door een groep kunstenaars. Deze met graffiti-bespatte voertuigen, bieden een hommage aan de Amerikaanse wegen en het berijden hiervan. Cadillac range doorbreekt de stoffige Texas horizon met de kracht van een 18-wieler. De tien half begraven roadsters, staan schuin in een perfecte rij geposeerd in een Amarillo koe weide. Ze zijn vaak te zien in films en worden bezongen in liederen.

cadillac ranch amarillo

Heeft u ook roadside attractions die niet mogen ontbreken op deze pagina? Laat het ons weten! Klik hier.Roadside Attractions America – Een top 10!

Leestijd: 3 min