De Deep South is een geweldige bestemming voor een reis naar Amerika. Minder populair dan bijvoorbeeld de West Coast, New York of Route 66, maar misschien juist daardoor des te specialer. De regio wordt ook wel de Cotton States genoemd en omvat de staten Georgia, Alabama, South Carolina, Mississippi, and Louisiana. De Deep South is bij uitstek geschikt voor een roadtrip. Niet alleen omdat alles hier wat verder uit elkaar ligt, vooral omdat het hier heerlijk rijden is. Een fly-and-drive naar de Deep South is een absolute aanrader voor de echte liefhebber van de Verenigde Staten.

Roadtrip door de Deep South

Tips voor de route van je rondreis

De Deep South heeft tal van hoogtepunten. Ben je een liefhebber van muziek? Bezoek dan niet alleen Nashville maar ook Memphis voor zowel de historische als huidige muziekcultuur. Op het gebied van natuur wil je de Great Smoky Mountains zeker niet missen. Andere aanraders zijn de typisch Zuidelijke steden Savannah en Charleston, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Ook New Orleans is ruimschoots de moeite waard, met bovendien weer een totaal andere vibe. Daarnaast vind je in de Deep South tal van kleine plaatsjes vol charme en iconische plekken. Een ideale uitvalsbasis op je route tussen de grotere steden in.

Een veelgemaakte fout is het te ambitieus opstellen van de route van je reis. Je wilt natuurlijk een hoop zien, maar het is het niet waard om te veel uren in de auto door te brengen. Voorkom het moeten rijden van te lange afstanden en plan voldoende dagen in waarop je niet op pad hoeft. Kies daarom vooraf zorgvuldig wat je wilt gaan zien. Alle vijf de staten van de Deep South in een trip van twee weken willen bezoeken is bijvoorbeeld geen goed idee. Lees meer over reisroutes en doe inspiratie op voor jouw eigen gekozen route.

Zorgeloos een auto huren

Een auto is uiteraard een onmisbaar onderdeel van je roadtrip. Om je vakantie zorgeloos te laten verlopen, is het belangrijk dat je alles rondom de huur van de auto voordat je vertrekt goed regelt. Check van tevoren welke eisen worden gesteld aan het huren van een auto. Wat is de minimale leeftijd van de bestuurder? Moet je je rijbewijs al een bepaald aantal jaren in bezit hebben? Een autoverzekering is heel belangrijk en meestal zelfs verplicht. Je kunt kiezen of je alleen het minimale verzekert of een allrisk autoverzekering neemt die alles dekt. Hou er rekening mee dat het rijden met meerdere bestuurders ook invloed kan hebben op je autoverzekering.

Nog een tip voor het rijden in de Deep South: de uitgestrekte wegen waar je geen mens tegenkomt zijn prachtig om te zien, maar als je uren achter het stuur zit kan je aandacht verslappen door deze rust. Neem ruim voldoende pauzes onderweg. Klaar om te gaan boeken? Bekijk dan ook onze tips voor aanbieders van Amerika reizen om je fly-and-drive te gaan plannen.Roadtrip door de Deep South – Uitgestrekte wegen!

Leestijd: 3 min