Seattle is meerdere malen gekozen tot ‘mooiste vakantiestad’ van de USA. Mocht u van plan zijn om deze bijzondere stad te bezoeken dan kan dat prima zonder auto. Seattle beschikt over een uitstekend openbaar vervoersnet waarmee men zelfs gratis kan reizen tussen 6.00 uur en 19.00 uur in de binnenstad tussen de waterkant en 6th Avenue en Pioneer Square en Battery Street.

Seattle is de grootste stad van de staat Washington aan de westkust van de Verenigde Staten en is gelegen in King County. Het is tevens het economische hart van het noordwesten van de Verenigde Staten. De stad heeft ruim 608.660 inwoners en een agglomeratie met bijna 3,8 miljoen inwoners (2010).

Jolanda Postema - Seattle

Foto: Jolanda Postema

 

Seattle is gelegen aan de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan, die een natuurlijke haven vormt. De stad is vernoemd naar het opperhoofd Seattle van de stam van de Suquamish- en Duwamish-indianen. In het oosten grenst Seattle aan Lake Washington.

Breng vooral een bezoek aan Pike Place Market. De Pike Place Public Market is de oudtse nog actieve boerenmarkt in de Verenigde Staten. Al sinds 1907 brengen boeren en vissers hun koopwaar, zoals verse groenten, vis, vlees en fruit naar deze markt. In de weekeinden is de markt een groot feest met muziek op elke hoek en indianen die Zuid-Amerikaanse muziek maken. Op de zondagen kan men zien hoe vis vliegt bij de viskraam van Pike Place Fish Company. Men besteld een vis en de visboer werpt deze naar zijn collega achter in de kraam, die de vis opvangt in papier, weegt en vervolgens inpakt. Deze acties gaan gepaard met ritmisch schreeuwen.

Seattle - Public Market

Verder kunt u een bezoek brengen aan het Seattle Aquarium op pier 59. Hier kan men de zeefauna van de Puget Sound bewonderen. Als men liefhebber is van kunst kan men het Seattle Art Museum bezoeken met de alom bekende Hammering Man voor de deur. Voor de historie van Seattle zelf gaat men naar het Klondike Gold Rush Museum. Voor boeken en een drankje kan men terecht bij Elliott Bay Bookstore & Cafe. Voor een Chinees gerecht en het Chinese leven kan men naar het International District.

Ook is een bezoek aan de magische Space Needle de moeite waard. Voor maar liefst 22 dollar, wordt u naar boven gebracht. Op 184 meter hoogte heeft men een prachtig uitzicht over Seattle, Mount Rainier, de Cascade Range en Lake Union waar de woonboten het toneel vormde voor de film Sleepless in Seattle.

Woodland Park Zoo

Voor een niet gering bedrag kan men ook nog een maaltijd nuttigen in het ronddraaiende platform. Muziekcafe’s zijn te vinden in Belltown, op Capitol Hill of aan Pioneer Square. Voor een gezellig restaurant gaat men naar Virginia Street. Een prachtige dierentuin is Woodland Park Zoo wat tot de beste van alle dierentuinen in de USA wordt gerekend. Men kan hier vlak bij de dieren komen. In Seattle heb je ook de allereerste Starbucks. Hier kan het erg druk zijn.

Woodland Park Zoo

Seattle – Washington – ‘mooiste vakantiestad’ van de USA!

Leestijd: 3 min