Shark Valley, het klinkt alsof het een hoofdkwartier is van de bad guy in een James Bond film. Niets is minder waar, het is in feite een stukje grond van de National Park Service. Bezaaid met informatieve borden en deskundige rangers . Er is geen haai te bekenen. Shark Valley ligt in een gedeelte van de Everglades en is  een 15-mile/24km geplaveid pad wat u voert langs kleine beekjes, tropisch bos en ‘lenen putten’ (door de mens veroorzaakte gaten die nu gekoesterde plekken zijn voor alligators, schildpadden en vogels). Het platte parcours is ideaal voor fietsen, die kunnen worden gehuurd bij de ingang voor $25,- per dag (2024). Vergeet geen water mee te nemen. Onderweg zijn er geen voorzieningen!

Alligator crossing Shark Valley

Fietsen

Fietsen is een prachtige manier om de Everglades te bekijken in uw eigen tempo. De 24 km verharde weg is geschikt voor elk type fiets.  Er zijn geen heuvels of ruw terrein wat moet moet  doorkruisen. De fietstocht rond Shark Valley zal tussen 2 en 3 uur duren, maar het hangt altijd af van hoe vaak u stopt en wat voor bezienswaardigheden uw allemaal tegenkomt.

Bezoekers zonder eigen fietsen kunnen deze voor $ 8.50 per uur op een first come-first serve basis huren. U dient uw rijbewijs of paspoort achter te laten als borg. Alle fietsen hebben een terugtraprem. Daarnaast zijn er enkele 20 “-fietsen voor kinderen en een aantal fietsen met kinderzitjes ter beschikking.

Fietsverhuur begint om 08:30 en er kan worden gehuurd tot 16:00 uur, maar voor 17.00 uur moet deze weer hebben ingeleverd.

Shark Valley Tram Tours

Shark Valley Tram Tours biedt een round trip van twee uur. Bezoekers aan boord van de open lucht tram maken kennis met de “River of Grass ‘ (Everglades) van dichtbij. Op het centrale punt van de reis, hebben ontdekkingsreizigers de mogelijkheid om een stuk te wandelen en de uitkijktoren te beklimmen.

Meer info vindt u op:  http://www.sharkvalleytramtours.com/

Observation Tower

Halverwege de Shark Valley trail is de 15 meter hoge Observation Tower, een lelijk betonnen bouwwerk die een dramatisch mooi uitzicht op het park biedt.

Wild in zijn natuurlijke habitat

Het Shark Valley gebied is de thuisbasis van een divers aantal dieren en planten. De verschillende soorten veranderen met de seizoenen. De waterstanden gedurende het hele jaar. Als gevolg hiervan biedt elke reis door de Everglades een andere ervaring.

Alligator on the road

Routebeschrijving

De Shark Valley ingang van het Everglades National Park ligt op US Highway 41 (Tamiami Trail,) 40 kilometer ten westen van de Florida Turnpike (SR 821,) of 62 kilometer ten oosten van SR 29. Sommige navigatiesystemen herkennen Shark valley niet, het adres is afhankelijk van de software van het toestel wat u gebruikt.

Het eerste adres dat u zou moeten werken is:
Shark Valley Loop Road
Miami, FL 33194
(Indien gevraagd om een kruising voert u US Highway 41)

Gebaseerd zijn op een Mapquest systeem:
36000 SW 8th Street
Miami, FL 33194
(Wees er zeker van dat er 36000 staat en niet 3600)

Als GPS-coördinaten kunt invoeren, Shark Valley vindt u op:
N 25 ‘45,385’ W 80 ‘45,994 “

Don't feed Alligator

Toegang Everglades

Als men de Everglades voor het eerst bezoekt, dient u toegang te betalen. hiervoor heeft men 7 dagen toegang bij elke ingang van de Everglades. Als men dus Shark Valley als eerste bezoekt moet er dus eerst een toegangskaart worden aangeschaft. Indien u een America the Beautiful pass heeft aangeschaft hoeft u deze kosten natuurlijk niet te betalen.Shark valley – Florida – Fietstocht langs Alligators!

Leestijd: 3 min