Er zijn momenten in het leven die hun weg vinden naar de harten van mensen over de hele wereld. Een van deze iconische momenten wordt vereeuwigd in het tijdloze nummer “Take It Easy” van ‘Eagles’, waarin wordt gezongen over het staan op een hoek in het stadje Winslow, Arizona. Dit eenvoudige, maar betekenisvolle tafereel heeft Winslow op de kaart gezet als een bedevaartsoord voor muziekliefhebbers en reizigers van alle leeftijden.

Standing on a corner in Winslow, Arizona


De legende van de hoek

De tekst “Well, I’m a standing on a corner in Winslow, Arizona, and such a fine sight to see” heeft Winslow op de wereldkaart gezet als een plek die mensen willen ervaren. De hoek verwijst naar het kruispunt van Kinsley en 2nd Street, waar een bronzen standbeeld en muurschildering van een muzikant met een gitaar zijn opgericht ter ere van dit beroemde lied. De scene vangt de nostalgie van de iconische jaren ’70 en is een eerbetoon aan de Amerikaanse wegencultuur.

Het verhaal achter de muziek

“Take It Easy” werd mede geschreven door Glenn Frey en Jackson Browne. Het nummer, uitgebracht in 1972, werd een megahit en is sindsdien een klassieker gebleven. De relaxte melodieën en de poëtische teksten weerspiegelen perfect de sfeer van het reizen over de open weg en het genieten van het moment.

Winslow ervaringen

Voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, biedt Winslow meer dan alleen de iconische hoek. Het Standin’ on the Corner Park, geopend in 1999, nodigt bezoekers uit om de muziek en de tijdperk-sfeer te ervaren. Het park bevat een muurschildering, standbeeld en een origineel flatbed Ford pick-up truck, die een eerbetoon is aan de songtekst.

Naast het park zijn er lokale winkels met muziekgerelateerde memorabilia en souvenirs die je herinneren aan je reis naar Winslow. Daarnaast biedt het stadje een charmante sfeer, met historische gebouwen, kunstgalerijen en eetgelegenheden waar je kunt genieten van de lokale keuken.

Standing on a corner in Winslow, Arizona

Samenvattend

Staand op de hoek in Winslow, Arizona, is niet alleen een stop op de kaart; het is een reis terug in de tijd, naar een periode doordrenkt van muzikale magie en vrije geesten. Of je nu een fervent Eagles-fan bent of gewoon op zoek bent naar een unieke roadtrip-ervaring, Winslow verwelkomt je met open armen op de hoek waar de muziek nooit stopt. Neem een moment, geniet van de muziek en laat Winslow een blijvende indruk achter op je reis door het hart van Amerika.

 Een Iconisch Moment: Standing on a corner in Winslow, Arizona

Leestijd: 3 min