Al eens het echte wilde westen willen zien? Ongeveer 70 mijl ten Zuid-Oosten van Tucson licht een klein plaatsje Tombstone. Maak kennis met de geschiedenis van de cowboys van Tombstone; the Earp brothers en de welbekende Doc Holliday! Tombstone werd gesticht in 1879 er was mijnbouw rond om deze kleine stad. Het aantal inwoners op dat moment was 1000, nog geen jaar later was het aantal al gestegen van 5000 tot 15.000 inwoners. Tombstone dankt zijn bekendheid aan ‘s werelds beroemdste gunfight: dat van O.K.Corral. Voor vele klinkt dit niet erg bekend maar het is de moeite waard om er heen te rijden.

Tombstone

Er naar toe rijden die je door één grote vlakte met af en toe een klein huisje. Als je stapvoets het Tombstone binnen rijdt proef je meteen de sfeer uit 1879, alles is nog net zo oud, natuurlijk genoeg gerenoveerd, maar erg indrukwekkend. In Tombstone vindt je Boothill Cemetery (de plaatselijke begraafplaats), The Courthouse (met originele galg in de tuin)  koetsen met paarden die lang komen rijden, mijnwerkers die af en aan lopen, cowboys met revolvers door de straten. Als of je zelf mee doet in een westernfilm. De Cowboys vinden het altijd leuk om een praatje te maken met de toeristen.  Tombstone’s beroemdste gebouwen staan rondom Fremont Street en Allen street.

Tombstone - Arizona

 

Historische district

Tombstone - ArizonaHet historische district is een National Historic Landmark District. Officieel door de overheid erkend vanwege de historische betekenis. In het historische district vind je de Crystal Palace Saloon, de O.K. Corral, het Bird Cage Theater en het Rose Tree Museum. Tours en shows vertellen het verhaal van Tombstone, waaronder de Haunted History Tour, de Good Enough Mine Tour en Six Gun City Wild West Show. Toeristen activiteiten genoeg!

Er komen er vier mannen in het zwart aan lopen, van ver vallen ze al op ze kijken heel serieus en zijn op weg naar de O.K. Corral , het zijn Wyatt Earp, Virgil Earp, Morgan Earp en Doc Holliday die er ook bij komt. Vanaf de andere kant komen er vier mannen aan lopen met rode sjaaltjes om , Dat zijn Ike and Billy Clanton, Frank and Tom McLaury (Clanton-gang) de cowboys.

Pas op, want uit het niets begint er een vuurgevecht. Frank McLaury, Tom McLaury en Billy Clanton werden gedood. Ike Clanton en Billy overleven zonder verwondingen, maar worden wel gearresteerd. Uiteraard ben je net getuige geweest van een stukje historie. De aanleiding voor het gevecht was de beroving van een postkoets op 15 maart 1881, waarbij twee doden vielen en waarvan Earp beweerde dat McLaury en zijn maten de daders waren. Deze Gunfight vondt plaats op 26 Oktober 1881.

 

Tombstone - Arizona

 

Van deze beroemde Gunfight is er een film uitgebracht met de naam Tombstone met Kurt Russell als Wyatt Earp en Val Kilmer als Doc Holliday. Dus wil je je even echt in het Wilde Westen wanen? Breng een bezoekje aan Tombstone!

I’m Your Huckleberry – Doc Holliday

Foto’s & Tekst Priscilla LukusTombstone Arizona – Waan je even in het Wilde Westen!

Leestijd: 3 min