Amerikaanse wegen, de Verenigde Staten voorzien de reiziger van allerlei soorten wegdek.  Het wegennet bestaat uit circa 11,5 miljoen kilometer publieke weg, waarvan tweederde in stedelijk gebied liggen. Daaronder valt circa 108.000 kilometer aan autosnelwegen, die grotendeels gevormd worden door de Interstate Highways, maar ook door andere wegen, zoals US Highways en state highways. In het oosten komen ook veel parkways voor, met name rond New York. De allerbekendste Amerikaanse weg is natuurlijk Route 66! Ook kennen de Verenigde Staten veel Scenic Byways. Dit zijn wegen die bekend staan om de schoonheid van de Amerikaanse natuur. Als je in Utah bent moet je absoluut rijden over de US-128.

Naast de autosnelwegen heeft de Verenigde Staten ook een zeer groot netwerk van 2×2 divided highways. Dit zijn wegen met veelal gescheiden rijbanen, minimaal 2 rijstroken per richting, maar met gelijkvloerse kruispunten. In plattelandsgebieden zijn veel van dit soort wegen niet voorzien van verkeerslichten of rotondes, waardoor ze in combinatie met een hogere maximumsnelheid feitelijk functioneren als gelijkvloerse autosnelwegen.

Meer weten over de verkeersregels in Amerika?

Inclusief de Interstate Highways heeft de Verenigde Staten bijna 250.000 kilometer wegen met minimaal 4 rijstroken. Inclusief de stedelijke wegen heeft de Verenigde Staten circa 360.000 kilometer weg met minimaal 4 rijstroken. Daar kan je dus behoorlijk wat kilometers op af leggen!  USA4ALL vroeg haar leden van de USA4ALL Facebookgroep om foto’s aan te leveren van allerlei Amerikaanse wegen. Nou dat hebben wij geweten! Hieronder tref je een collectie aan van foto’s van reizigers die allen de soms ellenlange Amerikaanse wegen getrotseerd hebben! Staat jouw foto er ook tussen? Nee!?  Inzenden mag altijd!

 Amerikaanse wegen – Je moet er op gereden hebben!

Leestijd: 2 min