Atlanta is de uitgestrekte hoofdstad van Georgië en is vooral bekend vanwege zijn rol in de Civil Rights-beweging, die tal van hiphop- en R & B-artiesten inspireert, de zuidelijke gastvrijheid en natuurlijk alles wat Coca Cola te bieden heeft! Atlanta groeit behoorlijk snel, en dus is er altijd wel iets nieuws en spannends om te eten of te zien in de stad, evenals tal van klassieke favoriete horecagelegenheden voor inwoners en toeristen. Fan van the Walking Death? Je kan Zombie tours doen en unieke locaties bezoeken die veelvuldig in de serie zijn gebruikt. Buiten Zombie tours is er meer te beleven in Atlanta wat met Heartsfield Jackson het drukste vliegveld ter wereld kent.

De zomers in Atlanta kunnen vochtig en warm zijn, maar temperaturen komen zelden boven de 33 graden uit. Hoewel het zelden koud genoeg wordt om te sneeuwen, wordt de stad vrijwel afgesloten als ze er zich een echter winter aandient. Lente en herfst zijn ook betrouwbaar en een uitstekende tijd om de stad te bezoeken. Bezoek een wedstrijd van de Falcons (American Football) of de Braves (Baseball), als je sportliefhebber bent. Er zijn vaak evenementen gaande in de stad. Hieronder leest u over een aantal bezienswaardig- en bijzonderheden in de stad.

The world of Coca Cola

Het lijkt soms alsof Coca-Cola het levensbloed is dat Atlanta drijft, dus heeft Coca-Cola er een museum, The World of Coca-Cola, gewijd aan de frisdrank. Kinderen worden verblijd met het geheime Coca Cola recept, wat natuurlijk wel i de kluis ligt. Er is ook een 4D-film. Volwassenen zullen de retro Coca-Coke-advertenties waarderen en de mogelijkheid om aan het eind vreemde frisdrankaroma’s van over de hele wereld te proeven. Zelfs een hele vieze! In Italië schijn je Beverly te kunnen drinken, brrrrr.

126 Ivan Allen Jr Blvd NW

Atlanta - Coca Cola

Centennial Olympic Park

Centennial Olympic Park is gebouwd om de Olympische gebouwen van de Olympische spelen in 1996 te hergebruiken. Het is een openbaar park en een geweldige plek om te verkennen. Er is een reuzenrad, fonteinen, een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en nog veel meer, plus het is de thuisbasis van Atlanta’s 4 juli-feest, een coole weergave van kerstverlichting, een zomerconcertserie en nog veel meer ..

265 Park Avenue West NW

Atlanta - Centennial Olympic Park

Gunshow

Het coolste aan Gunshow is hoe het restaurant is opgezet: zwervende karren brengen gerechten naar de tafels. Het menu wisselt regelmatig en is behoorlijk wisselend: bijvoorbeeld beef tartare, lo mein, crabcakes en ouderwetse bananenpudding. En ze zijn allemaal absoluut de moeite van het proeven waard.

924 Garrett St SE

Joystick Gamebar

Drank en ouderwetse videogames (en ook bordspellen!) = Een gegarandeerde goed vermaak. Ga een beetje aan de vroege kant naar de Joystick Gamebar, omdat deze later op de dag zijn capaciteit heeft bereikt en je in de wachtrij moet plaatsnemen. Proef zeker hun ambachtelijke cocktails en neem wat tijd voor het spelen van de (herkenbare) spellen!

427 Edgewood Ave SE

CNN Studio Tours

Ontvang exclusieve toegang achter de schermen tot het wereldhoofdkwartier van CNN. Maak een wandeling met je eigen gids door de zalen van CNN Center en krijg een kijkje achter de schermen over hoe een live-uitzending wordt geproduceerd en verzonden naar kijkers over de hele wereld. Je krijgt ook een meer diepgaande blik op hoe de grootste nieuwsorganisatie ter wereld werkt. Beleef het historische eerste nieuwsbericht en leer hoe CNN de wereldwijde leider in nieuws werd.

 One CNN Center, Atlanta, GA 30303

Georgia Aquarium

Het aquarium werd gebouwd door middel van een donatie van $ 250 miljoen van Home Depot oprichter Bernard Marcus. Je vindt het ten noorden van Centennial Olympic Park. Marcus hield zijn zestigste verjaardag in het Monterey Bay Aquarium in 1999 en daardoor kreeg hij inspiratie om het aquarium in Atlanta te bouwen. Het aquarium geeft een tehuis aan walvishaaien en vier witte dolfijnen.

‘Ocean Voyager’ is jarenlang, met 24 miljoen liter water, het grootste aquarium ter wereld geweest. In de grote walvishaaien-tank worden ongeveer 65 diersoorten gehouden, waaronder een soepschildpad & reuzen-manta’s! Er is ook een groot aquarium te vinden met een gigantisch koraalrif. Hier worden nog vele doktersvissen en andere koraalbewoners in leven gehouden.

Atlanta - Aquarium

Pemberton Place.

Wrecking Bar Brewpub

Wrecking Bar Brewpub is gevestigd in een Victoriaans huis dat ooit een kerk, een dansschool en een antiekwinkel was voordat deze in een brouwerij en restaurant werd veranderd. Op de tap vind je alles van het voor de hand liggende (IPA’s, stouts, kolsches en Pale) tot het vreemde (goses en sour pale ales). Als je je echt avontuurlijk voelt, probeer dan een van hun biercocktails!

292 Moreland Avenue Northeast

The Silver Skillet

De Silver Skillet is een klassiek Zuidelijk restaurant dat al sinds de jaren vijftig de inwoners van Atlanta goed heeft gevoed. Alles van het menu tot het decor is vrijwel de hele tijd hetzelfde gebleven. Verwacht gerechten als boerenham en rode jus, grits, corned beef hash en biefstuk en eieren op het ontbijtmenu!

200 14th St NW

Museum of Design Atlanta (MODA)

Het Museum of Design Atlanta (ook bekend als de MODA) herbergt een of twee wisselende tentoonstellingen en is de enige instelling in het Zuiden die zich toelegt op de studie van design en de impact ervan op het dagelijks leven. De exposities hebben betrekking op onderwerpen als 3D-printen, gezond leven, Italiaanse motorfietsen en meer.

1315 Peachtree St NE

Margaret Mitchell House & Museum

De stad Atlanta speelt een belangrijke rol in de populaire Pulitzer Prize-winnende roman ‘Gone With the Wind’ van Margaret Mitchell. Dus als je een fan bent van het boek (of de film, met in de hoofdrol Vivian Leigh en Swoon-worthy Clark Gable ) dan is een bezoek aan het Margaret Mitchell House & Museum, waar Mitchell woonde toen ze haar meesterwerk schreef, een must!

990 Peachtree St NE

Martin Luther King Jr National Historic Site

De Martin Luther King Jr National Historic Site heeft verschillende gebouwen, allemaal belangrijk voor Civil Rights-leider Martin Luther King Jr. en de Civil Rights-beweging in het algemeen. Je kunt zijn jeugdhuis bezoeken en de kerk waar MLK Jr. en zijn vader voorgangers waren. Een historische brandweerkazerne, een rozentuin, een bezoekerscentrum met een museum en veel meer.

90 Boulevard NE

Der Biergarten

Mooi weer? Geniet ervan bij de geliefde Der Biergarten. De patio past goed bij het nemen van een pint van een van hun vele, vele, vele bieren van de tap. Vergeet een plakje warme apfelstrudel met druipend van vanille-ijs niet!

300 Marietta St NW

Northside Tavern

Eindig je reis door Atlanta in de Northside Tavern. Goedkope drankjes, elke avond live bluesmuziek, een zwembad en een vriendelijke, maar interessante menigte. Geopend sinds de jaren 1970!

1058 Howell Mill Rd NWAtlanta – De hoofdstad van Coca Cola!

Leestijd: 5 min