Voor een vlucht naar Amerika heb je minimaal twee dingen nodig. Je paspoort en je instapkaart of boarding pass. Ook al heb je je deze elektronisch op je mobiele telefoons toegestuurd gekregen, ben je geneigd deze voor de zekerheid alsnog uit te printen. Elke Amerika-ganger weet hoe belangrijk de boarding pass is om in te kunnen checken.

Boarding Pass - Wees voorzichtig met dit document!

Wat doe jij met je boarding pass?

Het blijkt dus, na onderzoek van USA Today, dat je boarding pass ook door onverlaten makkelijk af is te lezen, door middel van het uitlezen van de barcode of QR code die op alle instapkaarten staat. En deze bevat, dus ook voor hen, interessante informatie. Het is verstandig deze na gebruik dus niet in het vliegtuig achter te laten of in een prullenbak op het vliegveld. Het beste kun je je pas mee naar huis te nemen en daar veilig weg gooien.

Wees dus ook uitermate voorzichtig met het plaatsen van je boarding Pass op social media!

Iemand met een eenvoudige mobiele app scant de code met gemak en leest alle gevoelige informatie zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres, vluchtinformatie en andere gegevens. Je raad het al, deze persoonlijke info kan in handen komen van ongewenste personen en  misbruikt worden. Codes kunnen ook worden gelezen vanaf het scherm van je mobieltje, instapkaarten op de social media? Niet doen! Er kan dus gevoelige informatie vanaf een instapkaart worden gehaald!

 

Meer infoBoarding Pass – Wees voorzichtig met dit document!

Leestijd: 2 min
Amerika - Info - USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 


Naar Amerika? Bestel alvast een USASIM kaart!

 

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.