Een ‘vet’ recept dit keer!  Mardi Gras wordt in New Orleans altijd in februari gevierd. Het gaat in dit geval niet om het Carnaval en de tradities, maar om de gerechten die er dan gegeten worden.

De (Franse) term Mardi Gras betekent letterlijk ‘vette dinsdag’ en refereert aan de eeuwenlange traditie om al het vet dat je in huis hebt te gebruiken voordat Aswoensdag aanbreekt. (dit feest wordt uitbundig gevierd met veel gerechten waar vet in verwerkt zit)

Pannenkoeken, crêpes, fritters (gefrituurde stukjes deeg) en wafels worden in grote hoeveelheden gegeten en zijn het traditionele voedsel voor Mardi Gras vieringen. De grote, luchtige pannenkoek, genaamd Dutch Baby*, past helemaal in dit ritueel. Maar geloof me; lekker voor ontbijt, lunch of dessert.​ Het hele jaar door!

Dutch baby Pancake


DUTCH BABY

  • 3 eieren
  • 60 gram bloem
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje nootmuskaat
  • 4 eetlepels boter
  • siroop, fruit en/of suiker voor garnering

Bereiding

Verhit allereerst de oven tot 215 graden celcius. Let op dat tijdens het opwarmen van de oven de pan ook al mee verwarmt zodat die goed heet is als het beslag erin gaat.

Klop ondertussen de eieren, bloem, melk, suiker en nootmuskaat tot een beslag.

Doe de boter in een stevige koekenpan (die in de oven kan) of ronde ovenschaal en zet in de oven. Zodra de boter gesmolten is (let op dat de boter niet verbrand) giet je het beslag bij de gesmolten boter.Bak 20 minuten in de oven tot de pannenkoek opgeblazen en goudbruin is.

Dutch Baby Plain

Dutch Baby Plain


 

Zet de temperatuur op 150 graden en bak nog 5 minuten.Verwijder de pannenkoek uit de oven, snijd in punten en serveer met siroop, fruit of poedersuiker.

Dutch Baby


Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Smulpaap

Nelleke van Lindonk neemt u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het eten van Nelleke haar heerlijke gerechten beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!


Dutch baby – Een *vet* Mardi Grass gerecht!

Leestijd: 3 min