Een koffer vol?

Wat mag je eigenlijk allemaal meenemen naar Amerika? Deze vraag krijgen wij bij USA4ALL vaak gesteld. Er is een speciale pagina met meer uitleg over het meenemen van medicijnen naar Amerika lees deze goed door als u medicamenten wilt invoeren. Voor overige producten raadpleegt u deze pagina.

Naar Amerika? Boek alvast uw attractie Tickets en vermijd de wachtrijen!

Medicijnen

Als je geneesmiddelen of andere medicijnen naar Amerika wilt meenemen, is het belangrijk om te weten welke toegestaan zijn. Verdovende middelen en gevaarlijke drugs zijn verboden, maar goedgekeurde medicijnen zoals Concerta en Ritalin mogen worden ingevoerd. Lees voor meer informatie de speciale pagina over het meenemen van medicijnen naar Amerika.

Voedsel en agrarische producten

Bij het invoeren van landbouwproducten in de Verenigde Staten moeten alle producten worden aangegeven. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die je zonder problemen mag meenemen, zoals stroopwafels, oliebollenmix, kaas (mits vacuum verpakt en gepasteuriseerd), koffie, babyvoeding in poedervorm, en meer. Een volledige lijst van toegestane voedingsmiddelen vind je op de website van de Transportation Security Administration (TSA).

Wat mag je meenemen naar Amerika

Verboden voedingsmiddelen

  • Vlees en vleesproducten (ook producten met vlees, zoals soepen)
  • Vers fruit of groente
  • Absint
  • Snoep gevuld met alcohol (Zoals kersen bonbons of rumbonen)

Alcoholische dranken

Om alcoholische dranken te mogen invoeren, moet je minstens 21 jaar oud zijn. Dranken met meer dan 24% maar niet meer dan 70% alcohol zijn beperkt tot 5 liter per passagier in de ingecheckte bagage. Alcoholische dranken met 24% alcohol of minder hebben geen beperkingen in de ruimbagage. Alcoholische dranken met meer dan 70% alcohol zijn verboden. Let op de federale en staatswetten, die per staat kunnen verschillen.

Geld

Er is geen limiet op het totale bedrag (US of buitenlandse munten, reischeques, postwissels en waardepapieren enz.), die in kan worden meegebracht naar de Verenigde Staten. Echter als je meer dan $10.000 invoert moet u dit aangeven bij de US Customs and Border Protection.

Tabak

Je mag tot 100 sigaren of 200 sigaretten in de Verenigde Staten duty-free invoeren. Cubaanse sigaren zijn sinds januari 2015 toegestaan.

Bloembollen

Wil je bloembollen meenemen naar de Verenigde Staten? Zorg ervoor dat er een officiële witte sticker op de verpakking zit met specifieke informatie. Zonder deze sticker worden de bollen in beslag genomen.

“To the Plant Protection Service of the United States and Canada”
De botanische naam
De datum van uitgifte van de sticker

As van overledenen

Het is legaal om de as van een overleden persoon in te voeren, maar er zijn specifieke voorwaarden. De as moet worden vervoerd in een niet-metalen urn, vergezeld van een internationale overlijdensakte en een International Crematie Certificaat. De urn kan onderworpen worden aan inspectie.

Wapens en munitie

Het is strikt verboden vuurwapens en munitie te importeren. In uitzonderlijke gevallen, zoals voor jacht- of sportdoeleinden, kan import worden overwogen, maar vereist specifieke vergunningen van het Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms.

Verboden objecten

Sommige items die in Nederland zijn toegestaan, zijn in de Verenigde Staten verboden en worden in beslag genomen door de douane. Raadpleeg de lijst van verboden en beperkte objecten op de website van de US Customs and Border Protection.

Bereid je goed voor op je reis naar Amerika en geniet van een zorgeloze vakantie! Vergeet niet de specifieke regels en voorschriften te raadplegen om onaangename verrassingen te voorkomen. Have a safe trip!

 

Meer info

 


Wat mag je meenemen naar Amerika? Ontdek de Regels en Uitzonderingen

Leestijd: 8 min