Table Rock Lake in het zuidwesten van de staat Missouri, ligt in het Ozark Plateau. Het is een kunstmatig aangelegd meer met als doel de waterstroom van de White River te beheersen. Het nabijgelegen Branson is een populaire toeristische bestemming voor met name Amerikanen. Table Rock Lake is een populaire bestemming voor ontspanning, boten, zwemmen en kamperen.

Het meer wordt omgeven door prachtige natuur, glooiende heuvels, riviertjes, hotels en motels en verscheidene resorts. En heeft een kustlijn van bijna 1300 kilometer. Verschillende dorpen liggen aan het populaire meer; Branson, Kimberling City, Shell Knob en Lampe.

 

 

 

 


Het hoogseizoen voor toerisme zijn de zomermaanden. Missouri kent een seizoensgebonden subtropisch klimaat met warme zomermaanden met een hoge luchtvochtigheid en koude winters. Missouri ligt in tornado alley en heeft een groter risico voor extreem weer en tornado’s. Missouri staat op de 9de plaats van de staten met de meeste tornado’s op de grond.

USA4ALL bezoekt de area regelmatig en we hebben kans gezien om prachtige opnames te maken met een drone. Zowel in de winter als andere seizoenen. Deze pagina bevat drone beelden van de area en zal met regelmaat worden aangevuld.

 Table Rock Lake – Ozark Plateau

Leestijd: 2 min