Tarpon Springs is de de thuisbasis van de historische Sponge Docks (dokken aan de haven waar zeesponzen worden verhandeld).  De Sponge Industry heeft er voor gezorgd dat een Griekse gemeenschap een bestaan wist op te bouwen in deze kustplaats in Florida. Tarpon Springs is nu niet alleen beroemd om ‘s werelds beste sponzen, maar ook vanwege een aantal van de beste Griekse restaurants, markten en bakkerijen. Een dagje uit naar Tarpon Springs is heel goed te doen vanaf Tampa, Clearwater, St Petersburg, Sarasota  of Orlando.
Downtown Tarpon Springs

Foto: W. van Eis

Bezienswaardigheden

De Sponge Docks, Griekse restaurants, attracties, natuurlijke sponzen, spons duiken, tours, cruises, unieke Griekse souvenirs, winkels en nog een aantal andere bezienswaardigheden. Hieronder vindt u een uiteenzetting van de bezienswaardigheden /activiteiten die u tegen kunt komen in Tarpon Springs.

 • Sponge Dock : Wandeling door het Griekse dorp en een bezoek meer dan 100 winkels
 • Sponge Docks Evenementen: klik hier om geplande evenementen te zien.
 • A Night in the Islands: Een gratis evenement gehouden gedurende het hele jaar, klik hier voor het schema.
 • Sightseeing Tours, Dolphin Cruises:  Ontdek de natuurlijke estuaria (riviermonding, waar zoet rivierwater en zout zeewater vermengd worden) en zie de historische vuurtoren. Verschillende touroperators bieden diverse activiteiten aan: Natuurtours, sightseeing tours en het duiken naar sponzen.
 • Authentieke Griekse keuken : De  Sponge Dock’s zijn de thuisbasis van een aantal landelijk erkende Griekse restaurants en bakkerijen . Met 10-12 restaurants en bakkerijen op loopafstand, zult u niet uitgehongerd raken. Sommige restaurants bieden live entertainment, meestal in het weekend, wat inhoud dat u kunt genieten authentieke Griekse live muziek en zelfs buikdansen. Bij restaurant Costa’s kunt u op zaterdag en zondag ontbijt op de dokken.

 

Mr Souvlaki

Foto: W. van Eis

 • Night Life: Uiteraard kunt u na het eten nog even blijven rondhangen om enige sfeer te proeven van het nachtleven. Mama’s Greek Cuisine biedt een complete bar en ook af ​​en toe live-entertainment. @ Cafe is het spannende lokale cafe (Euro Style) en is tot laat open . Cafe Greko is een cafe op de dokken die tot ’s ochtends vroeg open blijft. Yiamas Martini Bar is een zeer mooi luxe uitgaansgelegenheid gelegen aan de sponsdokken.
 • Culturele lessen en workshops:  Leer populaire Griekse dansen uit te voeren en meng u vervolgens onder de lokale bevolking om gezamenlijk deze dansen tot uitting te brengen. Of begeef u in de traditionele Griekse keuken, Leer Griekse muziekinstrumenten bespelen, Etc.
 • Tarpon Springs Aquarium: Een spectaculair levend rif, ooit het domein van duikers, kan nu door iedereen worden bekeken. Levend koraal, sponzen, haaien en vissen komen samen om deze werkelijk unieke onderzeese oase te vormen.
 • Vissen in de Golf van Mexico : Neem een  hele of ​​halve dag de tijd voor een vis-dagtocht op een van de meest vruchtbare plekken in de wereld.
 • St. Michael’s Shrine: Een Griekse familie bouwde deze kleine kapel in de jaren 40 als dank voor de wonderbaarlijke genezing van hun jonge zoon . Adres: 113 Hope Street, Tarpon Springs, Florida.
 • De Inness Schilderijen: De schilderijen van George Inness , Jr zijn tentoongesteld van oktober tot mei op de Unitaristische Universele Kerk van Tarpon Springs. Adres: 230 Grand Blvd . Tarpon Springs , FL 34689
 • Craig Park / Spring Bayou : Tijdens de winter komen zeekoeien hier naar toe om te overwinteren in de warme wateren van de Bayou. Bovendien vind u veel mooie Victoriaanse huizen langs de oevers van de Bayou . Adres: 5 Beekman Way , Tarpon Springs , FL 34689
 • Safford House Museum: Een van Tarpon Springs ‘ best bewaarde geheimen is het 1883 Safford House Museum . Een bezoek aan het huis van een van de oorspronkelijke ontwikkelaars van de stad is een reis terug in de tijd . Het Safford House is gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke Victoriaanse pracht en is open voor het publiek . Vandaag de dag is de Safford residentie genoteerd in het National Register of Historic Places en is eigendom van (en wordt geëxploiteerd door) de Stad van Tarpon Springs als museum. Adres: 23 Parkin Hof , Tarpon Springs , FL 34689 Check out : TarponArts.org voor meer informatie.
 • Historic Antique District:  De binnenstad van Tarpon Springs is een groeiend antiek en kunst district. Het downtown district biedt bezoekers een gevarieerde collectie van antiek winkels, ambachtslieden, galeries, winkels en restaurants.

 

Sponzen in Tarpon Springs

Foto: W. van EisTarpon Springs – Het Griekse plaatsje in Florida!

Leestijd: 4 min