Het eerste filiaal van het grillrestaurant TGI’s  (Thank Goodness It’s Friday) staat in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. Twintig jaar geleden bestond er ooit een vestiging in Rotterdam, dit was toen geen succes.  Anno 2018 zijn er grote plannen voor TGI’s: In totaal zouden er vijftien TGI’s in Nederland geopend moeten worden. Waarvan Amsterdam als eerste op de lijst staat voor een nieuwe vestiging.

TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Het menu presenteert kwaliteitsburgers, –steaks en -ribs. Daarnaast kunt u ook pasta’s, salades en ‘eten om te delen’, zoals nacho’s en pizza-slices bestellen. USA4ALL testte voor u de vestiging in Utrecht op een zaterdagavond in Juni 2018.

TGI Fridays Utrecht

Ervaring TGI Fridays Utrecht

De reservering stond om 18:00 uur. Wij werden direct geholpen en naar een goede ruime plek begeleid waar wij met een gezin van vier personen aanschoven voor een uitgebreid diner in dit Amerikaanse restaurant. Wij werden verwelkomt door Darryl, op zijn Amerikaans..  ‘Hi, I’m Darryll and I’m taking care of you tonight….“ Dat zijn wij niet gewend in Nederland. Het versterkt in ieder geval de “Hollandse Amerikaanse” ervaring van dit diner.  Wij laten ons door Darryl adviseren voor een voorgerecht om te delen met vier personen, het worden de ‘SESAME TENNESSEE STRIPS’. Een portie zou genoeg zijn voor een redelijk hapje voor vier personen. Darryl had niet verwacht dat wij grote eters zijn, twee porties had makkelijk gekund.

Tennesse Chicken Strips

Jack Daniels® Tennessee glaze

De (chicken) strips staan snel op tafel. En worden geserveerd met de ‘Jack Daniels® Tennessee glaze’ Even twijfelen wij of het de “echte” glaze is zoals wij die kennen vanuit Amerika, maar……  Een herkenbare smaak als wij de eerste strip verorberen. Yeah…   Dit is waar wij voorkomen!  Aangezien wij met een minderjarige zijn bestaat de keuze uit BBQ ribs vanaf het kids menu en de volwassen nemen allen een 200 gram medium rare ‘NEW YORK TENNESSEE’ (Entrecôte met Jack Daniels® glaze). Met als side de Mac and Cheese.

TGI Fridays Utrecht - Mac and Cheese

Medium rare

Ook dit keer hoeven wij niet lang te wachten op ons eten. De jongste gast, een echte spare expert, smult van de BBQ ribs en geeft aan dat ze zo van het bot vallen. De portie is groot genoeg voor een jongedame van dertien jaar. Al met al een goede voldoende. Als de Entrecôte’s ter tafel komen worden die uiteraard als eerste gecontroleerd of deze “Medium rare” zijn, zoals besteld. Twee van de drie passeren de test. Echter een exemplaar (een iets dunnere) is niet rood van binnen en zelfs over de gradatie ‘medium’ heen. Onze serveerder Darryl wordt erbij geroepen. Zonder probleem wordt de steak teruggenomen en na ongeveer vijf minuten staat wordt er een nieuwe steak gebracht door de manager. Deze keer wel goed gebakken. De steaks zijn lekker en zoals wij gewend zijn van TGI’s, De Jack Daniels® glaze maakt het af. De Mac and Cheese smaakt “op zijn Amerikaans”. Al met al een goede keuze.

Dessert

Als afsluiting bestellen wij, Cheesecake, Apple crumble en een Milkshake. Deze laatste is (gelukkig!) niet zo zoet als wij die in Amerika kennen. De Apple Crumble is erg lekker. De Cheesecake perfect. Ons TGI-avontuur duurde in totaal 70 minuten. Dat is inclusief, plaatsnemen, bestellen en eten. Sommige zullen het geen diner ervaringen vinden, maar dat is ook niet waar dit soort Amerikaanse restaurants voor staan. Wij zijn gewend na ruim een uurtje weer buiten te staan en vinden dat prima.

TGI Fridays Utrecht - Cheesecake

Voldoende

Ons referentiekader ligt natuurlijk bij de Amerikaanse standaard en daar voldeed TGI Fridays Utrecht in dit geval prima aan. Echter een klein “minpuntje”. In Amerika is de steak, bij veel restaurants, gratis als deze niet goed bereid is. In dit geval mocht dat niet zo zijn. Geen probleem overigens, maar voor een perfect klantbeleving misschien een tip voor het management. Voor bovenstaand diner voor vier personen stond een bedrag van €123,85 op de rekening. Al met al redelijk geprijsd. Voor nu (juni 2018) krijgt TGI Fridays Utrecht van ons een ruime voldoende, ook omdat Darryl heel erg zijn best deed om het ons naar de zin te maken.

TGI Fridays Utrecht - Rekening

Maak kans op een diner voor twee

Wil jij kans maken op een diner voor twee bij TGI Fridays Utrecht? Dat kan! USA4ALL mag een coupon voor twee personen weggeven! Wat moet je daarvoor doen? Uiteraard like je de Facebookpagina van USA4ALL al ;-). Laat ons, in de reacties hieronder, weten waarom juist jij hier graag wil dineren. En wees bereid om na het diner een kleine recensie achter te laten op deze pagina. Ben jij degene die graag deze klus op je wil nemen? Ja? Dan zoeken wij jou!TGI Fridays Utrecht – Een Amerikaanse ervaring in Nederland

Leestijd: 4 min
Amerika-Info-USA4ALL

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.