Het eerste filiaal van het grillrestaurant TGI’s  (Thank Goodness It’s Friday) staat in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. Twintig jaar geleden bestond er ooit een vestiging in Rotterdam, dit was toen geen succes.  Anno 2018 zijn er grote plannen voor TGI’s: In totaal zouden er vijftien TGI’s in Nederland geopend moeten worden. Waarvan Amsterdam als eerste op de lijst staat voor een nieuwe vestiging.

TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Het menu presenteert kwaliteitsburgers, –steaks en -ribs. Daarnaast kunt u ook pasta’s, salades en ‘eten om te delen’, zoals nacho’s en pizza-slices bestellen. USA4ALL testte voor u de vestiging in Utrecht op een zaterdagavond in Juni 2018.

TGI Fridays Utrecht

Ervaring TGI Fridays Utrecht Juni 2018

De reservering stond om 18:00 uur. Wij werden direct geholpen en naar een goede ruime plek begeleid waar wij met een gezin van vier personen aanschoven voor een uitgebreid diner in dit Amerikaanse restaurant. Wij werden verwelkomt door Darryl, op zijn Amerikaans..  ‘Hi, I’m Darryll and I’m taking care of you tonight….“ Dat zijn wij niet gewend in Nederland. Het versterkt in ieder geval de “Hollandse Amerikaanse” ervaring van dit diner.  Wij laten ons door Darryl adviseren voor een voorgerecht om te delen met vier personen, het worden de ‘SESAME TENNESSEE STRIPS’. Een portie zou genoeg zijn voor een redelijk hapje voor vier personen. Darryl had niet verwacht dat wij grote eters zijn, twee porties had makkelijk gekund.

Tennesse Chicken Strips

Jack Daniels® Tennessee glaze

De (chicken) strips staan snel op tafel. En worden geserveerd met de ‘Jack Daniels® Tennessee glaze’ Even twijfelen wij of het de “echte” glaze is zoals wij die kennen vanuit Amerika, maar……  Een herkenbare smaak als wij de eerste strip verorberen. Yeah…   Dit is waar wij voorkomen!  Aangezien wij met een minderjarige zijn bestaat de keuze uit BBQ ribs vanaf het kids menu en de volwassen nemen allen een 200 gram medium rare ‘NEW YORK TENNESSEE’ (Entrecôte met Jack Daniels® glaze). Met als side de Mac and Cheese.

TGI Fridays Utrecht - Mac and Cheese

Medium rare

Ook dit keer hoeven wij niet lang te wachten op ons eten. De jongste gast, een echte spare expert, smult van de BBQ ribs en geeft aan dat ze zo van het bot vallen. De portie is groot genoeg voor een jongedame van dertien jaar. Al met al een goede voldoende. Als de Entrecôte’s ter tafel komen worden die uiteraard als eerste gecontroleerd of deze “Medium rare” zijn, zoals besteld. Twee van de drie passeren de test. Echter een exemplaar (een iets dunnere) is niet rood van binnen en zelfs over de gradatie ‘medium’ heen. Onze serveerder Darryl wordt erbij geroepen. Zonder probleem wordt de steak teruggenomen en na ongeveer vijf minuten staat wordt er een nieuwe steak gebracht door de manager. Deze keer wel goed gebakken. De steaks zijn lekker en zoals wij gewend zijn van TGI’s, De Jack Daniels® glaze maakt het af. De Mac and Cheese smaakt “op zijn Amerikaans”. Al met al een goede keuze.

Dessert

Als afsluiting bestellen wij, Cheesecake, Apple crumble en een Milkshake. Deze laatste is (gelukkig!) niet zo zoet als wij die in Amerika kennen. De Apple Crumble is erg lekker. De Cheesecake perfect. Ons TGI-avontuur duurde in totaal 70 minuten. Dat is inclusief, plaatsnemen, bestellen en eten. Sommige zullen het geen diner ervaringen vinden, maar dat is ook niet waar dit soort Amerikaanse restaurants voor staan. Wij zijn gewend na ruim een uurtje weer buiten te staan en vinden dat prima.

TGI Fridays Utrecht - Cheesecake

Voldoende

Ons referentiekader ligt natuurlijk bij de Amerikaanse standaard en daar voldeed TGI Fridays Utrecht in dit geval prima aan. Echter een klein “minpuntje”. In Amerika is de steak, bij veel restaurants, gratis als deze niet goed bereid is. In dit geval mocht dat niet zo zijn. Geen probleem overigens, maar voor een perfect klantbeleving misschien een tip voor het management. Voor bovenstaand diner voor vier personen stond een bedrag van €123,85 op de rekening. Al met al redelijk geprijsd. Voor nu (juni 2018) krijgt TGI Fridays Utrecht van ons een ruime voldoende, ook omdat Darryl heel erg zijn best deed om het ons naar de zin te maken.

TGI Fridays Utrecht - Rekening

Ervaring Augustus 2018

In augustus ging USA4ALL nogmaals naar de tot nu toe enige in Nederland opererende TGI Fridays. Onze ervaringen in juni van dit jaar waren best goed te noemen maar we besloten om twee maanden later wederom de proef op de som te nemen. We gingen terug met een groep van 16 personen. Deze ervaring was heel anders dan de eerdere en we willen jullie dit niet onthouden. In juni besloten we om onaangekondigd te verschijnen en als mystery guest een stukje Amerika te ervaren in Utrecht. Ditmaal echter besloten we om open kaart te spelen en brachten TGI Fridays op de hoogte van onze plannen.

Nadat de hele groep was aangekomen in het restaurant besloot de manager om twee aparte rekeningen te maken voor de groep. Dit omdat USA4ALL door het management was uitgenodigd om te beoordelen hoe dit restaurant het doet. Dit betekende dat vier maaltijden op een aparte rekening zouden komen.

Na onze bestellingen te hebben opgenomen duurde het niet lang voordat de eerste vier gerechten aan tafel kwamen. We veronderstelde dat de rest van de opgenomen bestellingen snel zouden komen maar niets was minder waar. Onder het genot van wat drankjes zaten twaalf participanten te wachten op hun voorgerechtjes. Maar een half uur nadat de eerdergenoemde gerechten waren geserveerd was er nog niets te zien. Dus toch maar even gevraagd hoe het met de rest van de bestellingen ging. Onder het mom van “ik ga het even uitzoeken” liet de serveerster ons achter met wat nieuwe drankjes.

Voorgerechten

15 minuten later kwamen verschillende serveersters met een aantal hoofdgerechten aanzetten terwijl we toch echt bijna allemaal een voorgerecht hadden besteld. Op onze vraag of we niet eerst onze voorgerechten konden krijgen zei de serveerster verbaasd dat we maar beter onze hoofdgerechten konden eten omdat die immers al klaar waren en dat ze geen idee had waar de voorgerechten waren. Ze beloofde echter plechtig dit te zullen uitzoeken.

Toen we daarop duidelijk maakte dat we toch echt eerst liever onze voorgerechten zouden eten kwam een van de serveersters even vragen wat er aan de hand was en op onze uitleg dat we nog steeds geen voorgerechten hadden gehad vertelde ze ons dat de voorgerechtjes waren verdwenen van de bestelling om daarop direct te zeggen dat ze er desalniettemin voor zouden zorgen dat we eerst onze voorgerechten zouden krijgen. Na een conversatie tussen de manager en het personeel kwam de manager zijn excuses aanbieden voor de fouten in de bestelling. Ondertussen besloot het personeel (wat zichtbaar gepikeerd was) onze hoofdgerechten toch maar even onder de warmtelampen te plaatsen waar we direct zicht op hadden vanwege het open keuken concept van TGI Fridays.

Na wat drukke communicatie tussen de manager en het serverende personeel kwamen er zo’n tien minuten later voorgerechten naar de tafel. Op zich wel verwonderlijk gezien het feit dat eerder werd vermeld dat de voorgerechten van de bestelling waren verdwenen. (Een fout in het systeem) Dat gezegd hebbende waren we blij dat we eindelijk aan onze perfect voorbereide voorgerechten konden beginnen. De kwaliteit van de voorgerechten was goed en het was genieten geblazen. Na ons wat tijd te hebben gegeven om onze eerste hapjes te verorberen viel het ons op dat de koks en het serverende personeel de eerder onder de warmtelampen geplaatste borden inspecteerde. Het inspecteren bestond uit even ruiken aan de maaltijden en een kok die de biefstuk van het bord lichte om er even in te knijpen. Het leek erop dat deze speciale kwaliteitstest goed werd doorstaan wat betreft het personeel en een van de serveerster had al wat borden in haar hand genomen en maakte aanstalten om naar onze tafel te lopen. Gelukkig greep de manager in en maakte duidelijk naar het serverende personeel dat alles terug moest naar de keuken. Het betekende uiteraard wel dat we weer wat langer moesten wachten maar dat namen we voor lief.

Het ontbrekende hoofdgerecht

Nog eens 20 minuten later kwamen dan de eerste hoofdgerechten eindelijk aan tafel. Op het eerste gezicht zagen de gerechten er goed uit maar na de eerste hap in een van de burgers bleek al snel dat deze niet vers waren bereid. De borden met biefstuk waren dat echter wel. Nog steeds zaten we op een van de hoofdgerechten te wachten en na weer vijf minuten vroegen we waar het laatste nog te serveren hoofdgerecht bleef. De serveerster keek ons aan en gaf te kennen dat alles al was geserveerd en dat we die maaltijd dus al hadden gehad. Dus nogmaals getracht om aan te geven dat we echt nog op een maaltijd zaten te wachten, werd de serveerster zeer geïrriteerd keek ons boos aan en zei met een geforceerde stem “die heeft u al gehad”. Daarop gaven we uiteraard aan dat dit echt niet het geval was en dat er nog een maaltijd diende te komen.

Dit werd de serveerster te veel en ze besloot haar stem nog meer te verheffen en op een ferme toon maakte ze ons duidelijk dat we die maaltijd al hadden gehad. Tegelijkertijd zwaaide ze haar armen omhoog waarmee ze duidelijk te kennen gaf dat ze het oneens was met ons. Uiteraard accepteerde we dit niet en vertelde haar dat we nog steeds een maaltijd diende te krijgen en graag de manager zouden spreken om dit op te lossen. Ook dat beviel haar niet en ze keek ons aan met een laconiek lachje, zwaaide haar armen nogmaals in de lucht en liep vervolgens weg zonder nog iets te zeggen. Een paar minuten later kwam de manager aanzetten en na onze mededeling dat we toch echt nog op een maaltijd zaten te wachten bood hij wederom excuses aan om vervolgens te zeggen dat hij het zou regelen. En inderdaad even later kwam de biefstuk op tafel. Na onze hoofdgerechten te hebben verorberd vonden we het tijd voor een dessert en dat deel van de bestelling ging helemaal goed en we hebben heerlijk genoten van goede kwaliteit nagerechten.

Incidenten

Na al deze incidenten besloten we toch maar even persoonlijk met de manager te praten om uit te vinden waarom het allemaal fout ging. De manager gaf aan dat de serveerster echt onder de indruk was dat alle maaltijden waren geserveerd. Op onze vraag waarom we daarover zouden liegen maakte de manager duidelijk dat evengoed de serveerster niet in discussie had mogen gaan, Hij had dan ook besloten haar niet meer te laten serveren aan onze tafel. Op onze vraag waarom het fout was gegaan met de eerdere bestellingen kon de manager geen sluitend antwoord geven, anders dan dat de bestelling van de voorgerechten verloren was gegaan. Waarom ze dan later toch onze voorgerechten konden serveren is ons nog steeds een raadsel. Wel maakte de manager nog duidelijk dat we pas om 19.00 uur onze bestellingen doorgaven terwijl we om 18.00 uur al hadden gereserveerd. Daardoor zou het personeel in de war zijn geweest. Waarom dat het geval was begrijpen we ook niet zo goed. We zaten in het achterste deel van het restaurant waar het verder helemaal leeg was. Het is dus niet zo dat we stoelen bezet hielden.

Conclusie

Het is jammer dat dit onze ervaring was als groep! De kwaliteit van het eten bij TGI Fridays is best goed te noemen. Behoudens de opgewarmde hamburgers was al het andere eten zonder meer vers en van uitstekende kwaliteit. Het restaurant is ruim en uitstekend opgezet. De fout in dit geval was het personeel. Fout op fout maakte dat deze ervaring niet goed was te noemen. Personeel wat de fout maakt om eerst met de hoofdgerechten te komen om vervolgens onder het mom van een smoes er alles aan te doen om die dan maar eerst te serveren. Van het opwarmen van de hamburgers tot aan het starten van een discussie over een maaltijd die niet werd geserveerd. Van een serveerster die een argument wil starten over nog te krijgen eten tot aan het boos worden van personeel dat vervolgens wegloopt.

We krijgen helaas meer van dit soort klachten van onze bezoekers. Alhoewel we de menukaart bij TGI Fridays in Utrecht helemaal te gek vinden en de kwaliteit doorgaans goed is, denken we dat TGI Fridays eerst maar eens orde op zaken moet stellen en gekwalificeerd personeel moet inhuren om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten zich niet meer voordoen.

Waardebon

USA4ALL heeft i.s.m. met TGI een waardebon verloot aan een van de bezoekers van onze website. Zijn recensie wordt in een later stadium nog een deze pagina toegevoegd.TGI Fridays Utrecht – Een Amerikaanse ervaring in Nederland

Leestijd: 9 min
Amerika-Info-USA4ALL

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.