Steeds duurzamer en groener op vakantie gaan wordt steeds belangrijker onder de mensen. Of je nu een roadtrip maakt over de Route 66, het Californische leven ervaart in Los Angeles of een pretparken-tour doet in Orlando; je vakantie duurzaam maken is mogelijk. Met een lange vliegreis naar Amerika is de CO2-uitstoot al hoog, dus wat kan jij tijdens een vakantie in Amerika zelf doen om energie te besparen en milieuvriendelijk te zijn?

Duurzaam op vakantie gaan in Amerika- hoe doe je dat


Een energiezuinige accommodatie

Ben je je reis naar Amerika aan het plannen en wil je op een duurzame manier je hotel kiezen? Kies dan voor een hotel met een Global Sustainable Tourism Council -accreditatie (GSTC). Accommodaties met dit gecertificeerde keurmerk zullen altijd zuinig omgaan met water en energie. Zo stellen zij bijvoorbeeld timers in voor de verwarming en airco of maken ze gebruik van spaarlampen. En eenmaal op plaats van bestemming kan je zelf energie besparen door zo kort mogelijk onder de douche te gaan, stekkers uit stopcontacten te houden en de grote, Amerikaanse koelkasten zoveel mogelijk leeg en dicht te houden. Wil je een goed eco-hotel vinden voor je reis in Amerika, kijk dan naar dit keurmerk. Zo kan je met een gerust en groen hart op reis. In een energievergelijker vind je namelijk heel makkelijk de goedkoopste en groene energiecontracten.

Onder de locals

Deze duurzame optie is voor de echte avonturiers! Duurzaam op vakantie gaan betekent niet alleen je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, maar ook de lokale bevolking en economie ondersteunen. Daarnaast is alles veel goedkoper bij de locals, waardoor je meer geld overhoudt voor de rest van je reis. Ben je in de staat Ohio, koop dan bij de boeren maïs, terwijl je in de regio New England bij de vissers juist veel verse vis en rivierkreeft kunt versmaden. De sleutel van een energiezuinige vakantie is door dingen te eten en te kopen bij de lokale winkels. Wil je echt kennis maken met de Amerikaanse cultuur? Ga dan couchsurfen! Logeer bij een typisch Amerikaanse familie en laat je de familie meenemen in hun buurt en dompel je onder in the American Dream. Of boek een tour met een local via With Locals. Wederom een lokale en unieke manier om meer te weten te komen over een omgeving en jouw kans om jouw vakantie met Amerikanen te spenderen.

Te voet en per fiets

Tenslotte is er nog een laatste energiezuinige optie waarmee je je reis door Amerika vele malen duurzamer kunt maken. Maak de klimaat-zuinige optie door een fiets te huren en zo een stad als New York of San Francisco te ontdekken. Of maak zoveel mogelijk wandelingen. Amerika is rijk aan prachtige nationale parken als Yosemite en de Rocky Mountains die te voet fenomenaal zijn om te zien tijdens een rondreis in Amerika.Duurzaam op vakantie gaan in Amerika: hoe doe je dat?

Leestijd: 4 min