Bij een reis naar Amerika behoort eigenlijk een bezoek aan een of meerdere sportwedstrijden. Onder andere IJshockey (NHL) en Basketbal (NBA), behoren tot de mogelijkheden. En om een wedstrijd te bezoeken wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk tickets kopen voor sportwedstrijden – Je kunt tickets kopen via de officiële kanalen voor sportwedstrijden. Maar er zijn ook andere, goedkopere, opties. Je ziet in de zomerse vakantieperiode vaak dat men honkbalwedstrijden (MLB) gaat bezoeken. Uitstekend idee, heel veel Amerika reizigers doen dat en het is altijd een hele belevenis! Het is niet voor niets nog steeds America’s National Pastime, een echt familie-uitje. Natuurlijk kun je gewoon tickets kopen via de officiële kanalen van de MLB. Maar er zijn ook andere, lees goedkopere, opties.

 

Tickets kopen voor sportwedstrijden - Je kunt tickets kopen via de officiële kanalen voor sportwedstrijden. Maar er zijn ook andere, goedkopere, opties.

Wij wijzen u graag op Stubhub.com. Op deze website tref je mensen die hun eerder gekochte tickets willen doorverkopen. Dit gebeurt vaak tegen veel hogere prijzen dan dat zij ervoor hebben betaald. Waarom dan toch deze website bezoeken? De hogere prijzen zijn niet altijd van toepassing. Het is namelijk zo dat veel supporters een seizoenkaart kopen, maar niet al deze wedstrijden willen of kunnen bezoeken. En daar zit het venijn. Een MLB-team speelt 81 thuiswedstrijden in het reguliere seizoen, dan sla je er als vaste supporter weleens eentje over. Om de kosten van hun seizoenkaart een beetje terug te verdienen proberen ze bijvoorbeeld via StubHub de tickets van de wedstrijden, die zij niet van plan zijn te bezoeken, door te verkopen. En dat doen ze tegen prijzen die lager liggen dan die worden gerekend voor officiële tickets. Logisch, anders raken zij ze nooit kwijt. En omdat ze moeten concurreren met andere seizoenkaarthouders kom je leuke aanbiedingen tegen. Beter iets tegen een relatief lage prijs verkopen, dan helemaal niets is het motto van deze seizoenkaarthouders.

Wanneer je tickets voor sportwedstrijden op StubHub tegenkomt, vergelijk ze dan altijd even met die van de officiële kanalen, dan pas weet je of je een goede deal hebt of niet. En kies, indien mogelijk, altijd voor ‘instant download’. Dan heb je de tickets, na betaling, ook direct in je bezit. Dit is vooral handig wanneer je pas op de plaats van bestemming besluit naar een wedstrijd te gaan. Bij het ontbreken van een printer, controleer of de tickets via uw smartphone aan de poort gelezen kunnen worden.

Natuurlijk zijn er tickets te koop voor ieder evenement dat er maar bestaat. Ook hier is het net als bij ons: het is een kwestie van vraag en aanbod. Wanneer er weinig aanbod is en de vraag is groot, dan vragen ze de hoofdprijs. Maar een MLB-honkbalwedstrijd is geen popconcert en is zelden uitverkocht.

Tickets kopen voor sportwedstrijden - Je kunt tickets kopen via de officiële kanalen voor sportwedstrijden. Maar er zijn ook andere, goedkopere, opties.

 Tickets kopen voor sportwedstrijden – Lees deze tips!

Met dank aan: Loek Groot

Tickets kopen voor sportwedstrijden – Lees deze tips!

Leestijd: 3 min