In de vijf voorgaande delen van deze Zuid West Amerika voorbeeldroute heeft u naar eigen behoeften een mooie route kunnen samenstellen. Op deze pagina bespreken eventuele extra opties die u aan de voorbeeldroute kunt toevoegen. Wilt u eerst een ander deel lezen? Kies dan een van onderstaande opties.

De basisroute

De afstanden en rijtijden in de basisroute, diie u vindt in een van de vijf voorgaande delen van dit artikel, zijn weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd u die dag over heeft voor activiteiten. Men vergist zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Daarom is het raadzaam niet teveel in een dag te willen plannen. Heeft u nog niet geboekt? U kunt dan altijd een offerte opvragen bij een van onze betrouwbare reisorganisatoren.

Joshua Tree

 

Extra opties om uw vakantie aan het einde van deze route nog wat uit te breiden

  • Joshua Tree:  Met 1 dag extra zou u tussen Kingman en Los Angeles Joshua Tree national park kunnen invoegen. U overnacht hierbij in Twentynine Palms
  • Palm Springs: In plaats van Joshua Tree kunt u dat extra dagje ook in Palm Springs besteden. Of u blijft twee dagen in deze omgeving en bezoekt zowel Joshua Tree als Palm Springs.
  • San Diego is een erg leuke stad en het is de moeite waard om uw vakantie met een paar dagen te verlengen om deze stad te verkennen

 

Joshua Tree

 

Joshua Tree is een woestijnpark. In de zomermaanden is het er warm, dor en doods. In het voorjaar, eind april, begin mei, staat de woestijn in bloei en dat is prachtig om te zien.  De temperaturen zijn dan ook aangenaam. Aan te raden (korte) wandelingen in dit park zijn Barker Dam en Hidden Valley.  Beide trails liggen vlak bij elkaar. Verderop in het park is de Cholla Cactus Garden een mooie korte wandeling tussen cactussen. Een langere wandeling is de Lost Palm Oasis bij het Cottonwood Visitor Center. Bij uitzichtpunt Keys View kijk je uit over Palm Springs. Vanaf Keys View ziet u in de vallei tussen Palm Springs en Joshua Tree een deel van de San Andreasbreuk. Zie de kaart voor de locatie van genoemde wandelingen.

Palm Springs

Palm Springs ligt in een vallei in de woestijn. In de winter en het vroege voorjaar is de temperatuur aangenaam, in de zomer kan het hier flink warm zijn. Palm Springs is een populaire overwinteringsplaats is zijn er veel hotels, restaurants en shopping mogelijkheden.
Je kunt met de Aerial Tramway naar Mt.Jacinto. Boven op Mt Jacinto is het 15 tot 20 graden koeler dan beneden. Bij het vliegveld is een mooi luchtvaartmuseum.

Tip:  Als je Palm Springs verlaat, rij dan via de Palm-to-Pines Hwy. Bij Banning kom je dan weer op de grote weg richting Los Angeles.

San Diego

U kunt deze route op het eind, net voor Los Angeles, ook nog uitbreiden met een paar dagen in San Diego. San Diego wordt vaak ten onrechte vergeten in een reis naar het Zuid Westen. Het is een mooie, aantrekkelijke stad waar veel te ondernemen valt.

In San Diego kun je bijvoorbeeld naar:

Zuid West Amerika Deel zes

 

Met dank aan Cees A.

Zuid West Amerika – Deel zes – Extra opties voor uw route

Zuid West Amerika Deel zes – Extra opties voor uw route

Leestijd: 4 min