Het Truman Sports Complex bestaat uit twee stadiums gelegen bij Kansas City Missouri. Ze zijn de thuisbasis voor het Arrowhead Stadium (American Football team Chiefs) en Kauffman Stadium (Baseball team Kansas City Royals). Het complex is gebouwd in opdracht van Jackson County en wordt beheerd door de Jackson County Sports Complex Authority.

De Jackson County Sports Complex authority is opgericht in 1967 en de bouw van het complex werd gestart in 1970. De Kansas City Chiefs speelde hun eerste wedstrijd in het stadium in 1972 en de Kansas City Royals speelde hun eerste wedstrijd in 1973. Beide stadiums ondergingen een grote renovatie tussen 2006 en 2010. Dit leverde een kostenpost van meer dan $700 miljoen op voor de belastingbetalers in Jackson County.

Truman Sports Complex Kansas City

Het Arrowhead stadium is door het Guinness Book of World Records gecertificeerd als het meest luide open air stadium. Het Truman Sports Complex was gastheer voor de MLB All-star games, Chief Playoffs, Big 12 Championship football en World Series. Ook zijn er met regelmaat concerten.

In het originele plan voor de bouw zouden er twee stadiums komen met een gezamenlijk schuivend dak. Het was een revolutionair plan in een tijd waar stadiums werden gebouwd met als doel verscheidene evenementen te houden en dus niet alleen te focussen op sport evenementen. Echter door de enorme kosten die daarmee gepaard gingen, zijn die plannen in de spreekwoordelijke ijskast gezet.

Arrowhead stadium

Het Arrowhead stadium is de thuisbasis voor de Kansas City Chiefs. Een American Football Team dat speelt in de American Football League (NFL). Het team is oorspronkelijk opgericht door Lamar Hunt als de Dallas Texans. In 1963 verhuisde de Dallas Texans naar Kansas City en kreeg het haar huidige naam. De Chiefs traden toe tot de NFL in 1970 als gevolg. De Chiefs wonnen twee super bowl championships onder hun huidige naam. In 1969 en 2019.

Lees ook: Superbow Commercials – Met een hoge entertainment-waarde!

Kauffman stadium

Het Kauffman stadium is de thuisbasis voor de Kansas City Royals.  Een professioneel honkbal team dat speelt in de Major League Baseball (MLB) een van de populairste Amerikaanse sporten. Het team won de World Series in 1985 en 2015. De naam is homage aan de “American Royal”. Een cattle show, paarden show, rodeo & BBQ tournament die werd opgericht in 1899. De Royals zijn opgericht door Kansas City zakenman Ewing Kauffman.Truman Sports Complex Kansas City – Vanuit de lucht nog mooier!

Leestijd: 3 min