Vreemde Amerikaanse tradities. Hoe viert u oudejaarsavond dit jaar? Zet u uw oude servies oude servies bij mensen voor de deur? Als u in Denemarken woont, zou dat een optie zijn. Of misschien bouwt een beeltenis van een bekend persoon is steekt deze in de brand? Het zou kunnen, als je Ecuador woont. Tradities variëren sterk in de hele wereld. Amerikaanse cultuur en tradities, zijn bekend geworden in de meeste hoeken van de samenleving. Maar dat betekent niet altijd dat mensen in andere landen dit minder bizar vinden dan de Amerikanen die deze als “normaal” beschouwen. In het onderstaande artikel nemen we de tien meest bizarre tradities onder de loep.

Vreemde Eigenschappen die Amerikanen heel normaal vinden! - Vreemde Amerikaanse Tradities

10 – Het houden van Tailgate partys.

Amerikanen wonen graag sportevenementen bij, American Football wedstrijden in het bijzonder. Vaak is niet genoeg om gewoon deze wedstrijden bij te wonen en plaats te nemen op de tribune. Een goede voorbereiding op de wedstrijd is essentieel. Amerikanen arriveren vaak uren voor de wedstrijd op de parkeerplaats van het stadion. Gekleed  in de kleuren van hun favoriete team zal de menigte zich bezig houden met een BBQ vanuit de kofferbak, het drinken van alcoholische dranken, het spelen van spelletjes op het grasveld en het overgooien van de football.Veel Tailgate-ers nemen hun bezigheid zeer serieus. Er komen zelfs stereoradio’s, tv’s en schotelantennes aan te pas om het evenement nog meer te kunnen beleven. De sky is the limit Er zijn er bij die bij het krieken van de dag, of zelfs de avond ervoor, een plekje claimen! Wat American football betreft kan het nog vreemder. Lees de onderstaande traditie maar.

09 – Het kijken naar Super Bowl Commercials

Als het gaat om Super Bowl commercials, kan het niet gekker en groter. De overgrote meerderheid van de Super Bowl toeschouwers kijken reikhalzend uit naar de onderbrekingen in het grote spel om te zien welke commercials de “wow” factor hebben.  Dagen lang wordt hier nog over nagepraat. Soms tot vervelens aan toe. Soms lijkt dit wel belangrijker dan de wedstrijd op zich. Welke commercials hebben het meest gekost om te maken? Welke waren verrassend goedkoop? Voor hoeveel werden de commercials verkocht? De mogelijke vragen zijn eindeloos. En ook de antwoorden. Een van de meest populaire commercials in 2011 was een Doritos reclame die slechts $ 500 koste om te maken. In totaal worden er ongeveer 60 commercials uitgezonden tijdens de Super Bowl finale, met kosten tot 3 miljoen dollar voor 30 seconden uitzendtijd. Dat is dus $100.000 per seconde!  Duur? Ach, de adverteerders staan te springen om deze bijzondere Amerikaanse traditie te voorzien van reclame.

08 – de American Dream

Hoewel de definitie van de American Dream niet definitief is vastgesteld en al jaren opnieuw wordt bijgesteld, is er weinig ruimte om te ontkennen dat de Amerikanen hun kinderen nog steeds leren dat deze droom uitvoerbaar is en ook zij de American Dream kunnen bereiken. Of dat al dan niet realiteit is is een andere zaak.

Op een emotioneel niveau roept de American Dream gevoelens van vrijheid op. Het biedt iedereen gelijke kansen en toegang tot de paden van welvaart. Iedereen die bereid is om hard te werken kan het te bereiken. Op een meer praktisch niveau beweren velen dat het bereiken van de American Dream gelijkgesteld is met consumentisme en dat je in de juiste wieg geboren dient te zijn. Ongeacht waar de waarheid ligt, het is nog steeds een nationale traditie dat de American Dream bestemd is voor elke generatie.

07 – “Trial of the Century”

Amerikanen houden van sensatiezucht en de media doet haar uiterste best om dit te geven. Gegoten in een vertrouwde en overdreven taal. Daarom vindt om de paar jaar een nieuwe ‘proces van de eeuw ” plaats in Amerika. Alle eerdere “Trial of the Century” rechtszaken zijn collectief vergeten, als de nieuwe zo veel meer onsmakelijk, weerzinwekkend, afschuwelijk blijkt te zijn dan de vorige.

We noemen als voorbeeld de rechtszaken van O.J. Simpson. En wie kent niet het seksschandaal van de voormalige president Bill Clinton met Monica Lewinsky? Een oudje is het Watergate schandaal. De kans is groot dat we binnen een paar jaar vanaf nu een volgende “Trial of the Century” zullen hebben. Amerikanen zijn er gek op!

 06 – Punkin Chunkin

Elk jaar, als de maïsstengels naar de hemel rijken en de bladeren geel, oranje en rood kleuren gaan mensen in de Verenigde Staten vaak massaal naar landbouwbedrijven om herfstfeesten bij te wonen. Het grootste deel van het reilen en zeilen op deze festivals zijn behoorlijk tam, maar op ze minst vreemd. Gezinnen nemen vaak deel aan activiteiten zoals rondritten door het maisveld, pompoenen uithollen, wandelen door graanlabyrinten, cider brouwen, het aaien van dieren op de kinderboerderij.

Maar wat echt centraal staat in deze herfstvieringen is de wens om getuige te zijn van het afschieten van pompoenen over grote afstanden van het uitgestrekte boerenland. Het zogenaamde Punkin Chunkin. Er zijn verschillende manieren waarop dit uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld door middel van het gebruik van luchtkanonnen, katapulten, draaiende katapulten waarbij gebruik wordt gemaakt van middelpuntvliedende kracht.

05 – Trick-or-Treat

Veel culturen hebben een sterke historische traditie met betrekking tot het verkleden rond de tijd van Halloween en het uitwisselen van verschillende vormen van snoep of voedsel, maar in weinig van deze tradities gaan kinderen van deur-tot-deur om te vragen om snoep met de woorden: “Trick or treat!”. Amerikanen denken dat de oorsprong van dit gebruik bij hen ligt. Helaas, het is een feest van Ierse oorsprong.

Grappig genoeg mogen kinderen de buurt verkleed af op jacht naar snoep.Terwijl op een andere moment van het jaar hun ouders hen verbieden te praten met vreemden, laat staan snoep aan te nemen en ‘s nachts door de straten. Een herfstavond in het jaar passen ze hun verboden aan en zijn dergelijke capriolen toegestaan.

Uit uitspreken van de magische woorden “Trick or treat.”  Bij het geven van een versnapering (treat) wordt de persoon aan de deur gevrijwaard van een Trick. ( Dit kan variëren van het gooien van eieren tot iemand laten schrikken) Als de kids volwassen zijn kunnen ze zich geen oktober meer voorstellen zonder Halloween.

04 – Een kalkoen die gratie krijgt van de president

Thanksgiving, in het algemeen lijkt deze feestdag niet doordrenkt met vreemde Amerikaanse tradities. Maar een daarvan is toch op ze minst wel bizar te noemen. Er bestaat een serieuze jaarlijkse ceremonie waarin een levende kalkoen die aangeboden wordt door de National Turkey Federation (NTF) gratie krijgt van de president krijgt.  Met andere woorden, deze blijft leven en verdwijnt niet als hoofdgerecht voor het feestmaal.

Er is veel verwarring onder Amerikanen wat de werkelijke oorsprong van deze vreemde traditie is. De NTF biedt al sinds 1947 kalkoenen aan bij de presidenten. Het hele idee van “vergeven” door ze te sparen van de oven ontstond pas jaren later. zich pas jaren later, maar zelfs toen was de kalkoen zijn leven nog niet zeker. Vanaf 1989, toen de toenmalige president George HW Bush deze daad tot een officiële welwillendheid verklaarde, is het geven van gratie aan een kalkoen een Amerikaanse traditie.

03 – Black Friday Shopping

Enkele uren na het verorberen van miljoenen kalkoenen die het minder getroffen hadden dan onze vriend hierboven gaan legio koopjesjagers op jacht naar kerstcadeaus. Black Friday volgt traditioneel op Thanksgiving die op zijn beurt weer opgevolgd wordt door Cyber ​​Monday, een meer recentere traditie die is gegroeid in populariteit met de opkomst van online winkelen. Koopjes op internet dus.

Naar schatting zijn er meer dan 200 miljoen shoppers die online gaan en winkels bezoeken tijdens het weekend na Thanksgiving, daarbij 106 miljoen Amerikanen online aankopen doen op Cyber Monday. De meeste koopjesjagers op Black Friday komen op een beschaafde tijd, maar veel die-hards staan ruim voor openingstijd al te wachten om de winkel te kunnen bestormen. In zeldzame gevallen zijn er rellen uitgebroken of enkele dodelijke ongevallen veroorzaakt tijdens de uitgebroken stormloop.

 

02 – Groundhog Day weersvoorspelling

Laat het maar aan de Amerikanen over om hun vakantieplannen over te laten aan een knaagdier. Elk jaar, marmotten in het hele land – maar vooral Punxsutawney Phil van Punxsutawney, Pennsylvania. – voorspellen hoeveel weken het zal duren voordat de lente arriveert. Maak kennis met Groundhog day.

Blijft het nog zes weken lang winter of hebben we een vroeg voorjaar?  Afhankelijk of het beestje in kwestie zijn schaduw ziet of niet. Deze traditie bestaat al sinds de jaren 1800, ondanks de “bescheiden” vooruitgang in weersvoorspellingen wordt hier nog veel waarde aan gegeven.

01- Inches, Teaspoons & Ton of Bricks

Het is volkomen legaal en aanvaardbaar om het metrieke stelsel in de Verenigde Staten te gebruiken. Het congres heeft het goedgekeurd in 1866 en heeft hun voorkeur in de jaren herhaald. Maar traditie vertelt een heel ander verhaal. Hoewel de overheid nu metrisch gebruik in sommige overheidssectoren vereist en bovendien  in vele particuliere industrieën het gebruik hiervan aanspoort, loopt het Amerikaanse publiek hier niet echt warm voor. Het stelsel wordt niet genomen en grotendeels verworpen. Waardoor de Verenigde Staten het enige geïndustrialiseerde land waar dat het geval is.In een poging om de zaak vooruitgang te geven, gaf het Congres zelfs een Metric Conversion Act (1975) uit. Zorgde ze voor het opzetten van een Amerikaanse Metric Board zodat dat de Amerikanen alsnog overstag zouden gaan. Het Amerikaanse volk is niet op andere gedachten te brengen om het metrische stelsel in te voeren en met hun mijlen, ponden, ounces en al de rest blijven de inspanningen om de Amerikanen op andere gedachten te krijgen tevergeefs.Vreemde Amerikaanse Tradities – Een top tien!

Leestijd: 7 min