Amerika is groot, grootser, grootst en dat zie en merk je aan alles. De maakt enorm veel indruk op kinderen en dat is als ouder ontzettend leuk om te observeren. Amerika is heel divers vanwege de variatie aan steden en natuur. Riksja Family Amerika is een organisatie die zicht richt op reizen met kinderen. Daar wilden wij natuurlijk meer over weten: Waarom is Amerika Family leuk voor ouders én kids?

 
Margot Vleeming Reisspecialist Riksja Family Amerika

Margot Vleeming Reisspecialist Riksja Family Amerika

 

Wat maakt jullie concept nou zo anders dan een regulier reisbureau?

Onze gepassioneerde bestemmingsexperts kennen het land van A tot Z en zijn er met hun eigen gezin ook naar toe geweest.  Zo weten ze precies waar de reiziger moet zijn en welke hoogtepunten niet mogen ontbreken tijdens hun reis. Door middel van persoonlijk contact adviseren de experts van Riksja Family uit eigen ervaring en luisteren zij goed naar de wensen.  Het concept van Riksja Family is dat de klant zelf zijn reis kan samenstellen door middel van bouwstenen. Om mensen een idee te geven wat er past in drie weken reistijd hebben we een voorbeeld rondreis gemaakt van de hoogtepunten wat mensen graag willen bezoeken. Die reis kan je vervolgens zelf nog helemaal aanpassen naar eigen wensen.

Wat maakt Riksja Family compleet?

Met Riksja maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen, terwijl je volop geniet van het vakantiegevoel. Hiermee zijn onze reizen nét even anders dan anders. Onze reizen laten grenzen vervagen en je openstaan voor andere culturen. Alle leeftijden zijn geschikt. Vaak kiezen gezinnen Amerika als eerste verre reis bestemming omdat het een makkelijke bestemming is om naar toe te gaan. Er wordt Engels gesproken waardoor je makkelijk kan communiceren, de reisafstanden in Amerika kunnen lang zijn maar doordat onze bestemmingsexperts het land zo goed kennen en weten hoe het is om met kinderen te reizen zorgen ze ervoor dat de afstanden erg goed te doen zijn door onderweg relevante stops in te plannen. Daarbij is het eten Westers waardoor ouders zich niet zo snel zorgen hoeven te maken over wat er op het menu staat.

Hoe werkt hoe het bouwstenen concept?

De klant bouwt met ons zijn eigen individuele rondreis op een (of meerdere) van onze ruim veertig bestemming. Op iedere bestemmingen hebben we korte reizen samengesteld van zo’n 3 dagen, genaamd bouwstenen. Je kiest zelf de bouwstenen die je leuk vind en wij helpen bij het maken van een volledige reis, door de bouwstenen op een logische volgorde aan elkaar te koppelen. Hoe je van A naar B komt, daar plannen wij het vervoer voor in. Er is keuze uit knusse slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar we staan ook 24 uur per dag voor je klaar tijdens de reis, mocht er iets niet goed verlopen.

Wat is het advies van Amerika Family voor reizigers die voor het eerst de oversteek naar de Verenigde Staten maken?

Denk goed na over het reistempo tijdens de reis. Soms kunnen de afstanden lang zijn, aangezien je je in Amerika echt aan de snelheidslimiet moet houden. Daarnaast vonden wij het handig om een koelbox te kopen bij een Walmart. Uiteten gaan in de VS is namelijk erg duur. Met de koelbox heb je de mogelijkheid om genoeg eten mee te nemen voor onderweg, denk aan sandwiches, of als je een keer ’s avonds wil koken.

Kan een pakket reis aangepast worden naar individuele wensen?

De wensen van de klant staan voorop. Zij bepalen wat ze willen zien, doen en beleven; wij zijn de persoonlijke reisadviseur die het regelwerk uit handen nemen. Al onze reizen zijn flexibel en aanpasbaar.
Bent u geïnteresseerd geraakt in een reis van Amerika Family? Bezoek dan de website van Riksja Kids

 Waarom is Amerika Family leuk voor ouders én kids?

Leestijd: 4 min