Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt met militaire vliegtuigen die niet meer gebruikt worden? Zelfs als dit zich nooit heeft afgevraagd, het antwoord u verbazen: U vindt ’s Werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona! Afgeschreven vliegtuigen gaan naar een enorm kerkhof in de woestijn bekend als The Boneyard. Oké, een kerkhof … het is meer een opslag- en werkplaats voor vliegtuigen en raketten. Bovendien is het is de enige opslagplaats voor outof-service vliegtuigen van de Amerikaanse regering. Het vliegtuigkerkhof in Arizona, The Boneyard, is een onbewoond gebied bekleed met meer dan 4.000 verlaten militaire vliegtuigen, het grootste vliegtuigkerkhof in de wereld!

De officiële naam is de 309 Aerospace Maintenance and Regeneration Group, of the AMARG. Zij bevindt zich op de DavisMonthan Air Force Base (Tucson, Arizona). Het verzamelen van “vliegtuigskeletten” kan daar vanwege de lage luchtvochtigheid. Tucson’s, kleine hoeveelheden regen, grote hoogte en alkalische grond zorgt ervoor dat de corrosie in een trager tempo roest, waardoor het de perfecte plek voor de Boneyard is. Sommige vliegtuigen worden hier opgeslagen met de bedoeling deze ooit nog eens te gebruiken, terwijl anderen worden gesloopt. Bij elk militair vliegtuig dat wordt geplaatst op de The Boneyard worden de kanonnen, schietstoelen en geclassificeerde hardware verwijderd. Ze worden verzegeld om tegen de elementen te beschermen.

's Werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona

’s Werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona

 

Op het nabij gelegen nabijgelegen Pima Air and Space Museum staan ook een groot aantal passagiersvliegtuigen geparkeerd. De meeste Boneyards, vooral militaire, zijn volledig gesloten voor het publiek. De AMARG heeft een speciale overeenkomst met de nabijgelegen Pima Air and Space Museum; U kunt met een bustour op weekdagen een anderhalf durende tour doen. Voor de meeste liefhebbers is het alsof ze op de eerste rij zitten bij het zien van de meest illustere vliegtuigen. Smullen geblazen dus! Zelfs als je geen militaire achtergrond hebt is het nog steeds indrukwekkend om de omvang van de boneyard en de verroeste “karkassen” van enkele van de meest krachtige vliegtuigen van het leger te zien.

's Werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona

’s Werelds grootste vliegtuigkerkhof in Arizona

The Boneyard - Arizona

The Boneyard

 


Vliegtuigkerkhof in Arizona – De grootste van Amerika!

Leestijd: 2 min
Amerika info door USA4ALL

Welkom op de vernieuwde website van USA4ALL!

Actie!

Dit willen wij graag met u vieren! 


Maak kans op:
Pakket van USfoodz
Fotowedstrijd Xpozer
USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans op deze items!
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.