De Nederlandse toerist is bij uitstek de camper gebruiker. In Nederland is de camperhuur hoog. Logisch dat veel vakantiegangers ook in Amerika bekijken wat het gebruik van een camper voor voordelen te bieden heeft. Soms kijken we alleen te veel naar de voordelen en te weinig naar de eventuele nadelen. Een campervakantie kan prachtig zijn. U kunt bijvoorbeeld op prachtige campgrounds overnachten die vaak midden in een nationaal park zijn gesitueerd. En tijdens een lange rit zelf een kopje koffie zetten of vlug wat brood smeren gaat in een camper ook makkelijker dan in een gewone auto.

Nadelen

Echter er zijn ook nadelen: een camper huren is beslist niet goedkoop, het benzineverbruik is ook niet laag, ook is uw snelheid beperkt in vergelijking met een gewone auto, het parkeren bij een grote supermarkt (met een grote parkeerplaats) is nog geen probleem maar als u in een druk bezocht stadje of dorpje die grote bak kwijt moet wordt het toch wat anders. Sommige menen dat het eten in de camper goedkoper is dan uitgaan naar restaurants. Dat zou wel eens tegen kunnen vallen. Restaurants zijn goedkoop in Amerika en supermarkten zijn duur.

Voordelen

De voordelen van vrijheid, slapen te midden van de natuur, etc. etc. moeten dus echt de reden zijn om een camper te gebruiken op vakantie. Doet u het alleen maar omdat u denkt kosten te kunnen besparen dan adviseren wij u eerst eens een goede schatting te maken wat het werkelijke verschil zal zijn in kosten. Amerikaanse auto’s zijn bijvoorbeeld bepaald niet klein te noemen.

Meer voor en nadelen tussen het reizen met een auto of een camper

Camper Amerika huren

Links naar bekende Amerikaanse verhuurbedrijven:Camper huren in Amerika

Leestijd: 2 min