Roadtrips Amerika wie houdt er niet van? U wilt een roadtrip door Amerika plannen, maar nog niet welke het gaat worden? U kunt natuurlijk gewoon de auto in stappen en cruisen op de Highway met een lekker muziekje , of je kan een van deze roadtrips doen en erachter te komen wat hen maakt tot Amerikaanse klassiekers! Iconische roadtrips Amerika, die je gezien moet hebben!

Roadtrips Amerika

Route 66

Met stip bovenaan voor de meeste Amerika verslaafden onze ons. Route 66! Deze word ook wel de weg der alle wegen genoemd, oftewel The Motherroad. Deze route van Illinois naar Californië was razend populair na de Tweede Wereldoorlog en het heeft vandaag de dag nog steeds die oude nostalgie.

 

Pacific Coast Highway

Iconische roadtrips Amerika - Je moet ze gezien hebben! - Pacific Coast Highway

Deze All-American Highway (State Route 1) ligt letterlijk direct aan de Californische kust, dus biedt het een mooi prachtig landschap, plus er zijn tal van geweldige haltes langs deze weg! Van Leggett (U vindt hier de Chandelier Tree, een kustmammoetboom waar een twee meter hoog gat in gemaakt is zodat auto’s eronderdoor kunnen rijden), over de Golden Gate brug, door Big Sur, en omlaag naar LA en San Diego !

 

Extraterrestrial Highway

Extraterrestrial Highway

Op zoek naar een ongebruikelijke reis? Hoewel we niet echt in de ruimte kunnen reizen (nog niet), dan kun je in ieder geval de Extraterrestrial Highway (aka Nevada State Route 375) afrijden.Deze weg  neemt u mee door een mooie onopvallende woestijn, waar een aantal mooie opmerkelijke (vermeende) alien encounters zijn opgetreden! Hoewel wij u een close encounter niet kunnen garanderen, voelt u zich op sommige momenten toch even buiten onze wereld!

 

Oregon Trail

Deze route neemt u mee door de geschiedenis en door de prachtige West-landschap van Amerika! U voert u langs een aantal van de bezienswaardigheden die door pioniers al eerder werden ontdekt!

 

Natchez Trace Parkway

 

Deze voormalige buffalo trail van ruim 700 kilometer is nu een van de scenic drives van Amerika! Bekijk enkele klassieke Southern bezienswaardigheden, van historische landmarks tot diners die heerlijke Southern-comfort eten serveren!

Blue Ridge Parkway

Deze typische All-American weg verbindt twee nationale parken langs een keten van bergen, dus voordat je weet sta je voor een adembenemend uitzicht! In de zomer en het voorjaar kunt u vanaf de Blue Ridge Parkway hikes doen om te wandelen of te kamperen, of ga in de herfst! Een omgeving vol kleurrijke bladeren!

 

 

Going-to-the-Sun Road

 

Als je een bezoek aan Glacier National Park brengt, dan zul je geen andere keuze hebben dan deze prachtige rit te nemen! Het is de enige weg die het hele park doorkruist. Onderweg zie je een panoramisch uitzicht op de bergen, heldere blauwe gletsjermeren en beboste valleien. Komen delen van de reis je bekend voor? Dat Kan! Bekend van, The Shining, Forrest Gump en Blade Runner!Iconische roadtrips Amerika – Je moet ze gezien hebben!

Leestijd: 3 min