Soms kom je plekjes tegen in de Verenigde Staten die je met een gerust hart wat unieker kunt noemen dan wat je gewend bent. Johnson’s Shut-ins state park is een van die plekjes. Een park met een ruig karakter en een unieke mogelijkheid om te plonsen in wild water tussen unieke rotsformaties. Vergeet je zwemschoentjes niet want zonder is niet echt leuk als je jezelf een weg probeert te banen door het ruige water en de unieke rotsformaties. Ook bespreken wij Elephant Rock State Park, een niet alledaags park waarvan de naam doet denken dat je olifanten tegenkomt in het park.Johnson’s shut-ins state park

Het park bevindt zich in de staat Missouri in de St. François Mountains en was vroeger populair bij jagers. De Johnston familie kwam van de Appalachen mountains naar deze area waar ze vruchtbare valleien vonden, flinke ongerepte bebossing en genoeg ruimte om te wonen. In 1829 had de Johnston familie een boerderij in de area om vervolgens 3 generaties lang te blijven. Een kleine begraafplaats in het park heeft 36 leden van de Johnston familie op haar grond. De Johnston familienaam verloor over de tijd overigens de T. Jaren later was het St. Louis inwoner Joseph Desloge die het overgrote deel van het land kocht en het in 1955 doneerde aan de staat om er een park van te maken.

In December 2005 werd een groot deel van het park vernietigd door een overstroming van het Taum Sauk Reservoir. Meer dan 4 biljoen liter water stroomde het gebied in en vernielde campground, bomen en faciliteiten in het park. Hierdoor is een groot deel van het park volledig gerenoveerd.

 
ADRES
  • 148 Taum Sauk Trail
  • Lesterville, MO 63656-9601
  • Park Office: (573) 546-2450
  • Visitor Center/Store: (573) 546-2450

Elephant Rock State Park

Een niet alledaags park waar de naam doet denken dat je olifanten tegenkomt in het park is Elephant Rock State Park. Niets is minder waar. De naam duidt op de enorme granieten rotsen die je in het park ziet. Deze rotsen vormde zich 1.5 biljoen jaar geleden en staan als een rij treinstellen van het begin tot het eind. De rotsen zijn populair onder kinderen die er willen spelen, fotografen die wat moeite willen doen om een mooi plaatje te schieten en ook voor hen geïnteresseerd in historie.

Het park heeft een braille trail met name handig voor slechtzienden en de route voert je langs alle belangrijke rotsformaties die het park rijk is. Ook voert een deel van de route je langs een oud stroom huisje. Als je ook nog eens wilt genieten van de buitenlucht tijdens het eten dan kun je een van de velen picknick tafels gebruiken die het park rijk is.

 
ADRES
  • 7406 Hwy. 21
  • Belleview, MO
  • Park Office: (573) 546-3454Elephant Rock & Johnson’s Shut-ins state park -Missouri

Leestijd: 3 min