De politie (bv State Trooper) in de Verenigde Staten is vriendelijk, correct en op enkele uitzonderingen na eerlijk. Echter ze zijn ook hard en vooral voorzichtig. Een belangrijk advies, bij een aanhouding, is dat u altijd rustig blijft en de aanwijzingen van de agent exact opvolgt. Als u in de auto zit doet u er verstandig aan uw handen op het stuur te plaatsen en ze daar te houden tot de agent anders vraagt. Ook uw medereizigers dienen er voor te zorgen dat de handen zichtbaar zijn.

Normaal gesproken zal de agent u van achteren benaderen en nooit helemaal langs u gaan staan. Dit is voor zijn eigen veiligheid. Zolang u de opdrachten van de politie volgt zullen er weinig problemen zijn. Sommigen geven ook nog het advies nederig te doen. Vooral bij de zogenaamde macho-agenten schijnt dit te werken.

 

Politie Verenigde Staten

Ranken

De politie in de USA kent, net als bij ons, verschillende ranken. Er is Federal Police (Overheid), die over de gehele staat zeggenschap heeft (State Troopers) en County police (Ook bekend als parochies en wijken) County law enforcement wordt verzorgd door sheriffs en county politie. Dan is er ook nog de zogenaamde Munical police, (gemeentepolitie/wijlkagent) dit varieert van agentschappen met één agent (soms nog steeds de stadsmaarschalk genoemd) tot de 36.600 sterke New Yorkse politie-afdeling. De meeste gemeentelijke instanties hebben de vorm (gemeente naam) politie-afdeling. De meeste gemeenten hebben hun eigen afdelingen.

Verkeersregels

In de Verenigde Staten van Amerika gelden andere verkeersregels dan in ons land.  De politie in Amerika treed in sommige gevallen heel erg streng op. Het is raadzaam om u goed in te lezen als u nog nooit in de Verenigde Staten auto heeft gereden. Politie in de Verenigde Staten van Amerika

Leestijd: 2 min