Ontdek het echte Amerika en maak een rondreis door Californië, aan de westkust van het land. Californië kent een prachtige natuur, een aantal prachtige steden waaronder San Francisco en uitgestrekte stranden waar u na een paar dagen rondreizen heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand.

San Francisco

Uiteraard mag San Francisco niet ontbreken tijdens je rondreis door Californië. Deze stad kenmerkt zich door de vele heuvels en veel mensen kennen de stad van films en televisieseries als Full House. Bezoek ook voor de Golden Gate Bridge, een bijzondere brug die het schiereiland van San Francisco verbindt met Marin County en opvalt door zijn afmeting, licht en geluid.

Tijdens je verblijf in één van de vele vakantiehuizen die San Francisco rijk is is een bezoek aan Alamo Square een absolute aanrader. Alamo Square is een woonwijk en park in één. De huizen die hier staan zijn kenmerkend voor San Francisco door hun Victoriaanse architectuur. Aan de oostzijde van het park staan de zes beroemde victoriaanse huizen aan de Steiner Street, bekend als de Painted Ladies. Doordat deze wijk op een heuvel ligt, heb je vanuit hier een prachtig uitzicht over de stad.

Per ferry kan je de bekendste gevangenis van Amerika bezoeken: Alcatraz. Van 1934 tot 1963 werd dit eiland gebruikt als zwaar beveiligde gevangenis en tegenwoordig is het een museum en nationaal park.

Golden gate Bridge - San Fracisco - USA4ALL

Zicht op de Golden Gate Bridge vanaf Marshall’s Beach

Yosemite National Park

Mocht je een rondreis maken door Californië dan is het zeker aan te raden om meerdere dagen in een vakantiehuis in Yosemite Park te verblijven.  Het Yosemite National Park ligt ongeveer 250 kilometer ten oosten van San Francisco in de Sierra Nevada. Het park staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. Het park staat bovendien op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De weg langs Yosemite

Foto: Wop van Eis

De oudste saloon van Amerika

Een absolute aanrader is het bezoeken van de oudste saloon van Amerika, de Iron Door Saloon. Deze saloon bevindt zich vlakbij het Yosemite National Park en is de ideale stop voor een hapje en een drankje. De naam Iron Door dankt de saloon aan de ijzeren deur aan de voorkant. Het interieur van de saloon is nog volledig in tact en in het weekend wordt er livemuziek gespeeld.

Los Angeles en Venice Beach

Los Angeles, ook wel L.A. genoemd, is vooral bekend door Hollywood en de vele celebrities die hier wonen. Een bezoek aan de peperdure wijk Beverly Hills is dan ook een aanrader. Blijf in exorbitante sferen en rijdt door naar Rodeo Drive. Een winkelstraat, vergelijkbaar met de P.C. Hooftstraat vol met designer winkels en luxe boetieks. Vergeet tijdens je verblijf in Los Angeles niet om de Walk of Fame te bezoeken. Sterren schitteren eeuwig op deze glimmende boulevard waar acteurs hun handafdruk hebben achtergelaten.Als je tijdens je rondreis even een dagje niks wilt doen, dan ga je relaxen op het strand van Venice Beach. De levendige boulevard en de prachtige zee maken van Venice Beach een absolute must-see.

Er is nog meer…

Natuurlijk zijn er tijdens je rondreis door Californië nog vele andere steden en bezienswaardigheden die je kunt toevoegen aan je to-do en to-see lijstje. Rijdt bijvoorbeeld de prachtige Highway one langs de stille oceaan! Op deze website, maar ook in de boekenwinkel vind je voorbeelden van reisverhalen door Californië waar je zeker iets aan hebt tijdens het plannen je eigen trip door dit prachtige gebied.Rondreis door Californië – The Golden State!

Leestijd: 3 min