San Francisco – meer dan een reisgids (Door Kevin Lux)Schrijver Kevin Lux woonde enkele jaren in San Francisco en vond er werk als gids en medewerker van de VVV’s van San Francisco en Californië. Met de kennis die hij daarmee opdeed stelde hij een uiterst informatief en makkelijk leesbare ‘reisgids’ over San Francisco samen.

San Francisco is natuurlijk de stad van Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de cable trams, maar het is ook de geboorteplaats van de hippiecultuur, moderne Chinatowns, burrito’s en zelfs sugardaddy’s. Geen enkele stad is zo divers als de ‘City by the Bay’ – en er is ook geen enkele stad zo warm en uitnodigend voor mensen in alle soorten in maten.


Wij van USA4ALL besloten de gids onder de loep te nemen: De gids is onderverdeeld in wijken parken en districten handig gescheiden door de kleuren van de regenboog. Elke wijk kent zijn eigen schavuit, zo we leren bijvoorbeeld Emperor Norton kennen. De eerste en enige keizer die San Francisco rijk was. Ook worden er natuurlijk, zoals een standaard reisgids betaamd, musea en restaurants besproken. Wat niet standaard is en wat deze gids zo uniek maakt is een interview met Jimmy uit Cleveland, een dakloze uit San Francisco die Kevin tijdens zijn rondleidingen in de stad tegenkwam bij Tony Bennett’s Heart op Union Square.

Ook lees je in de gids dat je rustig je olifant mag on-aangelijnd mag uitlaten op de Golden Gate Bridge maar niet op Market street. En wij vinden dat best wel handig om te weten! Behalve informatie over bezienswaardigheden, hidden gems en activiteiten, krijgt je in deze gids ook een breed inkijkje in de bizarre geschiedenis van deze prachtige stad aan de Amerikaanse westkust. Om niet alles te verklappen wat u vindt in deze gids en welke verhalen u erin tegen kunt komen, kunnen we alleen maar zeggen dat deze gids de moeite waard is! Al is het alleen maar erachter te komen wat de vier meest ongure plekken zijn in San Francisco! Onzes inziens uitstekend leesvoer om (alvast) in de stemming te komen voor uw trip naar San Francisco!

Meer informatie over het leven van Kevin Lux vind je op zijn website: https://www.leveninsf.nl/San Francisco – meer dan een reisgids (Door Kevin Lux)

Leestijd: 3 min