Stroom in Amerika is niet hetzelfde als dat in Nederland. In ons land gebruiken we 220 volt echter op het stroomnet in de Verenigde Staten is dat 110 volt. Het is belangrijk te weten of uw elektrische apparaten die u mee wilt nemen naar Amerika, ook bruikbaar zijn op 110 volt. In de meeste gevallen zullen we apparaten werken met de aangeboden stroom in Amerika. Sommige apparatuur moet men middels een schakelaar omschakelen naar het gewenste voltage. Meestal kunt u duidelijkheid krijgen in de gebruikershandleiding van het apparaat.

Wandcontact stroom in Amerika

Verder dient u er rekening mee te houden dat de stekker van onze elektrische apparatuur niet in de wandcontactdoos past in Amerika. Een speciale verloopstekker, waarmee u de stekker geschikt maakt voor Amerika, is bij elke goede elektronicazaak te krijgen. Mocht uw apparatuur overigens niet geschikt zijn voor 110 volt dan kunt u bij de betere elektronicazaak ook daarvoor een omvormer kopen. Vraag de vakhandel om advies.

Verlengsnoer

Tip: Neem een verlengsnoer met meerdere contactpunten mee in uw bagage tijdens uw reis naar Amerika. Zo heeft u maar 1 verloopstekker nodig en hoeft u niet op zoek naar meerdere stopcontacten en geniet u volop van de stroom in Amerika!

Stroom in Amerika

 


Stroom in Amerika – Stekkers en Voltage

Leestijd: 4 min