Muziekliefhebbers en zeker fans van The Doors die naar de westkust van de Verenigde Staten reizen, kunnen in de thuisstad van de band een heuse The Doors-tour maken! Ongetwijfeld heb je de blockbuster van Oliver Stone gezien, of de documentaire When You’re Strange. Alle plekken die je in deze films ziet, ga je straks ruiken, proeven en voelen!

The Doors


Thuisfront

Een vakantie naar Amerika verdient natuurlijk wel even speciale aandacht. Vaak zijn mensen weken achtereen weg van huis. We blijven er daarom op hameren: laat niet via social media weten waar je uithangt om inbraken te voorkomen, zorg voor een goede inboedelverzekering en voor iemand die zo nu en dan je huis checkt.

Plaats van oprichting: Venice Beach

The Doors verraste in de jaren ’60 en ’70 met een mix van rock, jazz en bossanova en de vaak controversiële songteksten en gedragingen van Jim Morrison. In Venice Beach in L.A. bevind je je behalve in een gezellige badplaats ook in de eerste scène van de film The Doors, wanneer Morrison de eerste teksten van Moonlight Drive aan toetsenist Ray Manzarek voordraagt en de band wordt opgericht. Ook vind je hier een muurschildering van Rip Cronk, Morning Shot: een eerbetoon aan de band.

Venice Beach

The Doors’ favoriete horeca

In het Alta Cienega Motel sliep de zanger graag, zijn ‘eigen’ kamer 32 is nog altijd de Jim Morrison Room. Deze bevindt zich ten zuiden van Sunset Strip, aan La Cienega Boulevard in West Hollywood. Een ander berucht hotel met de bijnaam Riot House is Andaz West Hollywood: hier hing Morrison aan zijn vingertoppen aan het balkon, schreeuwde Led Zeppelin-frontman Robert Plant dat hij ‘a golden God’ was en smeet Keith Richards televisietoestellen uit het raam. Op Santa Monica boulevard in dezelfde buurt vind je Barney’s Beanery, de favoriete hangout van The Doors, maar ook tijdgenote Janis Joplin en andere groten der aarde.

Jim Morrisson“She Lives on Love Street…”

Bekijk ook The Doors’ Workshop, zoals de bandleden deze plek noemden. Het heet nu Blackship en is een Japans-Italiaans restaurant. Maar van 1968 tot 1972 was dit de werkruimte van The Doors, die hier L.A. Woman opnamen. De wijk Laurel Canyon is een buurt waar veel beroemde muzikanten woonden: Joni Mitchell, Frank Zappa, The Mamas & The Papas, The Byrds en Crosby, Stills & Nash. Jim Morrison en zijn vriendin Pamela Courson resideerden op 8021 Rothdell Trail, de straat die de band inspireerde tot het prachtige Love Street. En natuurlijk bezoek je de legendarische concertzalen Hollywood Bowl en Whisky A Go Go. Er is in deze stad te veel om op te noemen dat je aan The Doors en andere muzikale grootheden herinnert. We wensen je een mooie muzikale reis!In de voetsporen van The Doors in Los Angeles!

Leestijd: 3 min