Beaver Lake is een aangelegd meer in het noordwesten van de staat Arkansas. Het meer ligt in de Ozark Mountains, vlakbij Eureka Springs en in 3 counties. Het sluit aan, aan de White River en de dam en het meer zijn ontstaan om overstromingen te controleren. Het idee om een dam te bouwen op de White River ontstond na de grote overstroming van 1927. Deze overstroming zorgde voor een vernietigend effect in zes staten, waaronder Arkansas.

De bouw van de dam werd goedgekeurd in 1944. De uiteindelijke aanleg van de dam en het meer vond plaats tussen 1960 en 1966. Het meer geeft controle op water dat van Table Rock Lake afkomt en schattingen zeggen dat het meer dan 50 biljoen dollar aan schade door overstromingen heeft voorkomen tot op heden.


Het meer heeft een kustlijn van 784 km, kliffen van kalksteen, natuurlijke grotten en veel verschillende soorten bomen en planten. Er zijn tal van recreatieve mogelijkheden zoals varen, vissen en zwemmen. Honden zijn toegestaan buiten de aangelegde stranden en de kwaliteit van het water is zeer goed te noemen.

Beaver Lake is ook de bron van drinkwater voor een groot deel van het noordwesten van Arkansas. Geasfalteerde wegen leiden je naar diverse kampeer mogelijkheden (677), picnic areas, wandelpaden, recreatie area’s (12) en zeven jachthavens. Op veel plekken zijn toiletten, drinkwater en douches te vinden. Een bezoek aan Beaver Lake om even lekker te ontspannen kan men goed combineren met een bezoek aan Eureka Springs. Wat ons betreft is Eureka Springs een van de leukste plaatsjes in Arkansas en zeker het bezoeken waard!

 Beaver lake Arkansas – Een bron van drinkwater

Leestijd: 2 min