Off the beaten track locaties in Amerikaanse Nationale Parken. De Verenigde Staten hebben fantastische locaties in de Nationale parken buiten de grote publiekstrekkers! Oude rotswoningen, beschermde zeeforten en ‘s werelds vierde-langste grottenstelsel. De Verenigde Staten van Amerika hebben een aantal fantastische parken buiten de grote publiekstrekkers. Naar aanleiding van 1000 Lonely Planet’s Ultimate Experiences, kijken we naar tien van de parken die soms onterecht buiten schot blijven..

Sequoia, Californië

Californië is de meest bevolkte staat in de VS, dus wie zou gedacht hebben dat het thuis zou geven aan een geheim dat bekend staat als ‘het verborgen park’? Terwijl het meeste van de natuur in Californië is weggelegd voor Yosemite, wijken de kenners stiekem uit om Sequoia National Park, in het zuidelijke Sierra Nevada. Het gebrek aan bezoekers is te wijten aan het terrein – 84% van het park is natuurlijke omgeving en alleen toegankelijk te voet of te paard. Het is de absoluut moeite waard. U bevindt zich tussen ‘s werelds grootste bomen, de Sequoia tree (mammoetboom), (die kunnen uitgroeien tot 85m hoogte!) en de hoogste berg buiten Mt Whitney. (Alaska, 4421m ) Juli-augustus is het hoogseizoen (kampeerplaatsen zijn op aanvraag). September-november is kleurrijk -, maar er kan op elk moment sneeuw vallen.

Sequoia

Gates of the Artic, Alaska

Alaska is een van ‘s werelds grootste woestijn gebieden, en de Poorten van het Arctic National Park zijn koploper voor het mooiste nationale park van Amerika. Wild en met grote afstanden; het hele park ligt binnen de poolcirkel, die maar liefst 39.460 vierkante kilometer beslaat. Dat is bijna de grootte van Nederland. Dit is geen plek voor een informele toerist: er zijn geen wegen, paden of bezoekersfaciliteiten in het park.

Het enige erkende bezoekerscentrum ligt voor de Dalton Highway buurt van de stad Coldfoot. Met wilde rivieren, hongerige Grizzlies en de imposante bergen van Brooks. Het is een vereiste dat je weet hoe te overleven in het wild. Het park is zo afgelegen dat de meeste mensen arriveren met een watervliegtuig vanaf Fairbanks, 320 km naar het zuidoosten. Een one-way ticket naar Coldfoot kost US $ 200 (www.airarctic.com). Hoe bedoel je off the beaten track in Amerika?

Bryce Canyon, Utah

Bryce Canyon ligt 330 km ten noordoosten van Las Vegas, dit spectaculaire landschap staat in schril contrast met de onbezonnen kitsch van de decadente party stad van Nevada. Er is geen neon in Bryce Canyon National Park, hoewel de briljante rode en oranje hoodoos (pilaren en bogen uitgehold van de zacht sedimentair gesteente) zijn net zo levendig. Vaak genegeerd ten gunste van de meer toegankelijke Zion en de Grand Canyon. Bryce’s meesterwerk is het gelijknamige amfitheater. 19km lang, 5 km breed en tot 240 meter diep, met een massa van kwetsbare naalden van wel 60 meter. Het is een spectaculair gezicht dat nog niet eens aan Vegas zou kunnen tippen. Richt uw ogen naar de nachtelijke hemel. De afgelegen locatie van Bryce heeft superschone lucht en je kan 7500 fonkelende sterren zien op een heldere nacht. (Drie keer het nationale gemiddelde)

Bryce canyon

Shenandoah, Virginia

Vóór de oprichting van Shenandoah National Park (in het midden van de jaren 1930), was een groot deel van het terrein in deze groene hoek van Virginia landbouwgrond, vol met appelboomgaarden. Rust overheerst nog steeds langs Skyline Drive, de belangrijkste 169 km lange route die loopt door de kern van het park. De Blue Ridge Mountains klinken misschien indrukwekkend, maar voor Amerikaanse begrippen zijn het baby’s – Hawksbill Mountain is de grootste en op het hoogste punt slechts 1235m. Shenandoah is een plek om te ontspannen, wandelen op back-country trails en om te kamperen in het wild te midden van grazige weiden en hoge eikenbossen. Neem plaats op het zadel en verken de paden te paard, net zoals de boerenknecht in 1930 zou hebben gedaan. Rondleidingen van een uur worden gegeven van april tot november, zie www.visitshenandoah.com.

Off the beaten track locaties in Amerikaanse Nationale Parken

Hawai’i vulkanen, Hawaï

Hawaï is een bekende toeristische bestemming, maar het Hawaï Volcanoes National Park verdient speciale aandacht voor de enorme concentratie van eruptieve wonderen die er zijn. The Big Island is samengesteld uit vijf samengesmolten vulkanen van verschillende leeftijden, met inbegrip van de grootste vulkaan op aarde. Mauna Loa’s top stijgt 4169 meter boven de zeespiegel, maar loopt nog 5000 meter naar de bodem van de oceaan , waardoor deze effectief hoger is dan Mount Everest.

Met zwarte zandstranden, oude lava tubes en pyroclastische stromen die wachten om ontdekt te worden is dit een nationaal park om warm van te worden! Natuur en luxe gaan zelden hand in hand gaan, dus u laten verwennen doet u in Halekulani aan het Waikiki strand, in de beste hotels van Hawaï.

Mesa Verde, Colorado

Colorado staat bekend om de Rocky Mountains, en terecht, maar toeristische gidsen slaan vaak de rijke Indiaanse geschiedenis van Mesa Verde Nationaal Park over. Gelegen in de buurt Four Corners (de ontmoetingsplek van de Colorado, New Mexico, Arizona en Utah). Het park bezit een verbazingwekkende reeks van archeologische geschiedenis die zelden geassocieerd wordt met de Verenigde Staten. Primaire attracties zijn de opvallende rotswoningen van het Pueblo volk, gebouwd in de 13e eeuw. Het publiek wordt gefaseerd toegelaten onder begeleiding van een Ranger. De ervaring van schuifelen door nauwe doorgangen en smalle trappen is uniek onder de Amerikaanse parken. Step House en Spruce Tree House zijn de enige rotswoningen die u individueel kunt bezoeken; rondleidingen voor andere ‘huizen” moeten worden geboekt bij het Far View Visitor Centre.

Mesa Verde

Big Bend, Texas

Nationale parken van Amerika bestaan niet allemaal uit hoge bergen, oude bossen en exploderende geisers. In het diepe zuiden, met bijna 400 kilometer van de Texaanse grens met Mexico, vindt u Big Bend National Park. Het park wordt gedefinieerd door uitstekende geologie en paleontologie. Variërend in hoogtes van 550 m tot 2400 m boven de zeespiegel. Het park beschikt over extreme klimatologische omstandigheden, van kokende woestijnen tot overstromende canyons langs de Rio Grande en de koude hoogtes van de Chisos Mountains. Langs het grensgebied laten de archeologische vondsten uit duizenden jaren geleden zien dat dit gebied altijd al een plaats van natuurlijke onenigheid is met speciale menselijke interesse. Het afgelegen Big Bend houdt het aantal bezoekers laag, de dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Midland / Odessa (330 km afstand) en El Paso (580 km afstand), beiden in Texas.

Dry Tortugas, Florida

Florida‘s Everglades trekken meer dan een miljoen bezoekers per jaar, maar voor iets anders ga je naar de zuidelijke punt van Key West en begeef je op zee om deze intrigerende mix van het marine leven en militaire geschiedenis te bezichtigen. Gelegen op ongeveer 110 kilometer uit de kust. Fort Jefferson is een enorm zeefort, nooit voltooid, maar bewaard gebleven in uitstekende isolatie van de Golf van Mexico. Dit is echt een van de off the beaten track locaties!

Verspreid over zeven koraalrif eilanden, bekend als de Dry Tortugas, zijn scheepswrakken doordrenkt van geschiedenis van piraten en u vind er bijna 300 soorten vogels, waaronder de bruine Noddy, de gemaskerde Booby en de prachtige fregatvogel. Het is een ongewone mix die de reis rechtvaardigt. Alleen de accommodatie Dry Tortugas National Park een primitief kamp met een prachtig uitzicht over de kust bij Fort Jefferson. Er zijn geen faciliteiten, dus alles meenemen wat je nodig hebt!

Dry Tortugas

Wind Cave, South Dakota

Er zijn niet veel grotten die zijn aangewezen nationale parken, maar, in de buurt van de stad van Hot Springs in South Dakota, is Wind Cave National Park. Momenteel is het de vierde langste grottenstelsel in de wereld, met meer dan 200 km aan verkende doorgangen. Deze locatie is legendarisch voor de onderscheidende calciet honingraat formaties.. Rondleidingen zijn een hele onderneming (diep in het stelsel), vanwege de forse winden die snelheden van 100km per uur kunnen halen. Bovengronds kunt u kamperen in het nabijgelegen Elk Mountain, op de drempel van gemengde grasprairies en ponderosa bossen waar inheemse bizons, elanden en antilopen rustig rond grazen. Je kunt niet naar Wind Cave National Park zonder een rondleiding te hebben gedaan in dit ondergrondse wonderland; 1 ½ uur durende rondleidingen zijn er het hele jaar door. Arriveer vroeg (8u) om lang wachten in de zomer te voorkomen.

Crater Lake, Oregon

Amerika’s grote meren zijn beroemd over de hele wereld, maar de meeste mensen weten niet dat de US of A ook is de thuisbasis van het negende diepste meer van de wereld. De bodem vind je op een diepte van 594 meter. Het met levendig blauw water gevulde Crater Lake is gevestigd in een uitgestorven caldera (komvormige krater) en bevindt zich in het hart van Crater Lake National Park. Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn onder meer de maanlandschappen van puimsteen en as, samen met hoge torens geërodeerd vanwege oude uitbarstingen.

En als u uw benen een beetje wilt strekken, waarom probeert u niet even een wandeling uit op een aantal meters van de 4.260 kilometer lange Pacific Crest Trail? Het beslaat alleen maar de hele weg van Mexico naar de Canadese grens ………….. Het hoogtepunt van een bezoek aan Crater Lake is een boottocht van Cleetwood Cove (juli tot september, afhankelijk van het weer). Zie http://www.craterlakelodges.com voor meer informatie.

Crater Lake - Off the beaten track locaties in Amerikaanse Nationale Parken

 
Off the beaten track locaties in Amerikaanse Nationale Parken


Off the beaten track locaties in Amerikaanse Nationale Parken

Leestijd: 7 min