Voor de meesten van ons is reizen naar een bestemming in de Verenigde Staten van Amerika een hoogtepunt. Elk jaar reizen reisliefhebbers de wereld rond, en nu delen ze hun tips en trucs voor je vliegreis naar Amerika. Doorgewinterde reisprofessionals die weten hoe ze een koffer moeten inpakken, een jetlag kunnen verslaan en ervoor te zorgen dat een reis soepel verloopt met tips & trucs waar we nog nooit over hebben nagedacht.

Tips en trucs voor je vliegreis naar Amerika! 


Wees altijd beleefd

Reizen kan stressvol zijn, vooral als een vlucht vertraagd of geannuleerd is. Hoewel het misschien moeilijk is om in deze situaties kalm te blijven, zouden alle reizigers dat moeten doen. Beleefd zijn tegen de bemanning en andere bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij zal de situatie alleen maar helpen.

Gratis dingen

Omdat een reiziger in economy class zit, wil dat nog niet zeggen dat die geen toegang heeft tot allerlei freebies. Stewardessen geven een voorbeeldige passagier soms een ​​extra glas wijn of zelfs een upgrade naar businessclass. Behandel de bemanning daarom altijd met respect en besef dat ze er zijn om de veiligheid voor passagiers waarborgen en ervoor zorgen dat deze een plezierige vliegervaring hebben. De bemanning onthoudt het gedrag van de passagiers en dat zal blijken uit het serviceniveau dat elke passagier krijgt.

Een eersteklas upgrade?

Sommige mensen kiezen ervoor om direct om een ​​upgrade te vragen zodra ze bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij zijn, maar er is één trefzekere manier om een ​​upgrade te garanderen: Wordt een frequent flyer! De meeste creditcards en luchtvaartmaatschappijen bieden een manier van miles sparen aan, het enige wat u hoeft te doen is spaarprogramma te selecteren wat bij u past.

Sommige programma’s bieden gratis toegang tot eersteklas lounges, zelfs als u niet eersteklas vliegt. Anderen bieden goedkope upgrades aan als je eenmaal genoeg punten hebt verzameld. Het is de moeite waard om je hiervoor aan te melden.

Rol die kleren op!

Of je nu inpakt voor een paar weken of gewoon een weekendje weg, er is kleding nodig. Sommige reizigers pakken graag meerdere outfits mee, al is het maar voor een paar dagen. In plaats van een of twee koffers mee te nemen, wat serieuze euro’s/dollars kan kosten als je vliegt, kun je overwegen de roltechniek te gebruiken.

Kies eerst alle kleding die je mee wilt nemen. Rol vervolgens elk kledingstuk voorzichtig op in plaats van het opgevouwen te laten of gewoon in uw bagage te gooien. Dit zorgt niet alleen voor kreukvrij, maar het bespaart ook een hoop ruimte en laat ruimte over voor extra kleding.

De voor- en nadelen van de nooduitgang

Iedereen die lange benen heeft weet dat de extra beenruimte, die wordt geboden door in bij de nooduitgang te zitten, een must is. Echter een plaats aldaar brengt zeer belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee waarvan elke persoon die daar zit zich bewust moet zijn.

In geval van nood wordt er van u verwacht de nooddeuren te openen en in sommige gevallen zelfs de opblaasbare glijbaan voor passagiers uit te rollen. Dat is een grote verantwoordelijkheid, waar de meeste vliegers niet aan denken.

Hydrateren

Iedereen die ooit heeft gevlogen, weet dat water de sleutel is om je niet helemaal uitgedroogd te voelen zodra het vliegtuig landt. Voordat een vlucht zelfs maar het asfalt verlaat, moeten alle vliegers een fles water drinken om gehydrateerd te blijven voor de duur van de vlucht. Een biertje of wijntje drinken lijkt misschien een goed idee, maar wees daarmee voorzichtig. Alcohol heeft de neiging om mensen op een gewone dag uit te drogen, maar tijdens het vliegen kan het veel sneller tot uitdroging leiden. Drink continu wat water, en dit zal elke reiziger helpen om fris en klaar voor plezier op hun bestemming aan te komen.

Rondlopen

Voor de meeste vliegtuigpassagiers is langer dan 8 uur zitten allesbehalve normaal. De meeste mensen staan ​​in de loop van de dag op en lopen rond. Te lang zitten kan leiden tot krampen in de benen en in sommige gevallen tot bloedstolsels. Deze kunnen worden vermeden door te bewegen. Sta om de twee uur op uit je stoel, strek je benen en beweeg je door de gangpaden. Dit zorgt ervoor dat je spieren niet pijnlijk worden en je bloedsomloop op gang komt. Als bloedstolsels een probleem zijn, overweeg dan een paar compressiesokken en deze aan te trekken voor de duur van de vlucht.

Geen ingecheckte tassen, geen probleem!

Veel reizigers zijn van mening dat ze meerdere kledingwissels, een hoop make-up en een paar verschillende paar schoenen moeten meenemen. Al deze items tellen qua gewicht op en kunnen betekenen dat tassen moeten worden gecontroleerd. Dit kan de kosten van een vliegticket verhogen. Een manier om kosten te besparen is om echt te kijken naar wat er nodig is voor een reis. De meeste reizigers dragen op vakantie in Amerika uiteindelijk dezelfde outfit en hebben maar één of twee paar schoenen nodig. Plan je outfits en pak alleen in wat nodig is. Soms is alleen handbagage net voldoende.

Handbagage

Breng je eigen entertainment mee

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden zowel gratis als tegen betaling entertainment aan. Controleer voor het inchecken altijd wat voor entertainmentsysteem een ​​luchtvaartmaatschappij aanbiedt. Op die manier kunnen alternatieve bronnen van entertainment worden meegenomen voor de vlucht. Tablets en smartphones hebben de mogelijkheid om tv-programma’s of films te downloaden. Ook kan een goed ouderwets boek soms net zo vermakelijk zijn als een paar uur naar een film kijken

Blijf uit de buurt van baby’s

Baby’s zijn schattig, maar ze zijn niet de beste reisgenoten op lange afstandsvluchten. Kies een stoel aan de achterkant van het vliegtuig, maar niet te dicht bij de toiletten. Dit zijn meestal rustigere gebieden die ook niet zo veel voetverkeer hebben. Als al het andere faalt, zijn oordopjes de beste vriend van een reiziger op een vlucht met huilende kinderen.

Extra opladers

Smartphone-opladers zijn een van die dingen die elke reiziger nodig heeft. Gelukkig kunnen de meeste opladers voor verschillende apparaten worden gebruikt, het enige dat nodig is, is de juiste USB-plug-in. Er komt echter een moment in het leven van elke reiziger dat ze per ongeluk een oplader in een hotelkamermuur of naast een stoel in een luchthavenlounge laten zitten. Het kan even duren voordat je realiseert dat je de vertrouwde oplader bent vergeten. Neem daarom een reserve mee in de handbagage of in ingecheckte bagage. Op die manier is er hoe dan ook een oplader beschikbaar voor het geval er een kwijtraakt.

Aan de linkerkant zitten

Er is een systeem om stoelen te boeken, waar veel frequent flyers niet van op de hoogte zijn. Terwijl vliegtuigen deuren aan beide zijden van het vliegtuig hebben, leggen de meeste luchthavens hun poorten aan de linkerkant aan. Dus wat betekent dit voor flyers? Het hangt er echt van af hoe snel je een vliegtuig wilt verlaten. De linkerkant van een vliegtuig heeft de neiging om als eerste te vertrekken, en dat komt omdat die stoelen, en dus de passagiers, het dichtst bij de aanleghaven zijn. Houd hier rekening mee voor de volgende vlucht die je neemt, en als u een krappe connectie hebt, probeer dan een stoel aan de linkerkant te krijgen.

Raam of gangpad?

Het kiezen van een stoel voor een vlucht moet strategisch zijn. Sommige vluchten bieden premium zitplaatsen tegen een vergoeding, zoals extra beenruimte, terwijl andere maatschappijen reizigers gewoon de stoel laten kiezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Er zijn meestal drie stoelen om uit te kiezen: het raam, het midden en het gangpad. Tenzij je als gezin reist, wil niemand het midden. Op gekropt tussen twee (iets te brede) reizigers. Het raam is goed voor reizigers die graag naar de wolken kijken en het gangpad is perfect voor diegenen die graag halverwege de vlucht ronddwalen.

Vind de beste service

Achter in het vliegtuig zitten heeft een aantal voordelen, en eigenlijk maar één negatief. Het negatieve is dat deze stoelen het dichtst bij de toiletten zijn, wat betekent dat er veel passagiersverkeer zal zijn. Het is echter ook in de buurt van de bemanning. De bemanning heeft hun vertrekken en de kombuis achter in het vliegtuig. Dit betekent dat zodra je op de knop van de stewardess drukt of een extra snack nodig hebt, de bemanning er snel is.

Houd uw reisdocumenten bij de hand

Er zijn enkele documenten waar geen enkele reiziger zonder kan. Namelijk een paspoort, soms een inreisvisum, vaccinatieboekjes en alle andere documenten die nodig zijn om een ​​land binnen te komen. Deze zijn namelijk niet makkelijk te vervangen. Om te voorkomen dat u belangrijke reisdocumenten kwijtraakt, bewaart u ze in een daarvoor bestemde plek, een apart tasje of in het voorvak van een rugzak of handbagage. Op die manier zijn ze gemakkelijk te bereiken en hoef je je nooit zorgen te maken dat je ernaar moet graven.

Luchtvaart-apps

In het tijdperk van technologie heeft vrijwel elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen app. Download voordat u gaat vliegen de app voor uw luchtvaartmaatschappij en gebruik deze om in te checken voor uw vlucht, stoelen te selecteren, luchthaveninformatie te bekijken en zelfs toegang te krijgen tot entertainment tijdens de vlucht. Er zijn ook enkele extra voordelen; De meeste apps zullen u waarschuwen als uw vlucht is geannuleerd, vertraagd of als er een gatewijziging heeft plaatsgevonden. Het is de perfecte manier om alle reis gerelateerde informatie bij te houden en ervoor te zorgen dat u op het juiste moment op de juiste plaats bent.

Handige apps voor uw reis in de Verenigde Staten.

Stoelzakken zijn een no-go

Stoelzakken zijn een van de gebieden in een vliegtuig die zelden worden schoongemaakt. Natuurlijk kan er een nieuw tijdschrift in worden geschoven en een spuugzak, maar er wordt niet veel echt schoongemaakt. Deze diepe zakken zijn niet iets dat een reiziger zou moeten gebruiken, tenzij het moet. Bovendien kan elk item dat in een stoelzak past worden vergeten.

Stem af op de tijdzone

Internationaal reizen is spannend, maar een van de minder opwindende aspecten is omgaan met jetlag en wennen aan een nieuwe tijdzone. De meeste reizigers kiezen ervoor om naar hun bestemming te vliegen en proberen vervolgens te acclimatiseren aan de nieuwe tijdzone in Amerika door op te blijven.

Een geweldige methode om met een grote verandering in de tijdzone om te gaan, is door de tijdzone toe te voegen aan alle digitale apparaten, inclusief het horloge. Op die manier kun je je lichaam langzaam acclimatiseren aan de nieuwe tijdzone voordat je landt. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je zou een stuk minder moe moeten zijn.

Draag laagjes

Heb je je ooit gerealiseerd dat het ijskoud kan zijn in de cabine? Het tegenovergestelde kan ook gebeuren, waardoor het onaangenaam warm wordt. Vanwege veranderende cabinetemperaturen is het verstandig om laagjes kleding aan te trekken. Zodra het te koud of te warm wordt kun je een laagje kleding aan- of uittrekken. Het dragen van extra kleding laat ook ruimte in de bagage voor andere outfits.

Alleen water uit de fles!

Het is een bekend feit dat de watertanks van vliegtuigen die water naar de toiletten voeren niet regelmatig of nooit worden gewassen. Deze tanks zitten vaak vol met ziektekiemen die het kraanwater in vliegtuigen ondrinkbaar maken.

Als een stewardess water uit een fles aanbiedt, is dat drinkbaar, maar de aangeboden koffie en thee worden gemaakt van het water uit de tanks. Het is het beste om dit water te vermijden, tenzij u kunt garanderen dat het uit flessenwater komt. Niemand wil aankomen met een buikgriep.

Tips en trucs voor je vliegreis naar Amerika! 

Geluid

Het gebrul van vliegtuigmotoren heeft de neiging om andere geluiden te overstemmen, maar het gebrul zelf moet soms worden overstemd. Slimme reizigers weten dat ruis onderdrukkende hoofdtelefoons of oordopjes een must zijn voor langeafstandsvluchten.

Een goede hoofdtelefoon met ruisonderdrukking geeft een reiziger de mogelijkheid om die huilende baby te negeren en een wereld van rust binnen te gaan waar alleen hun muziek of het geluid de film die ze aan het kijken zijn bestaat. Investeren in een goed paar oordoppen wordt ten zeerste aanbevolen voor alle reizen.

Op zoek naar een leuke playlist met Amerikaanse gerelateerde songs?

Bekijk de Usa4all-afspeellijst!

Het perfecte slaappakket

Tenzij je het grote geld hebt verdiend voor een business class of eersteklas stoel, zul je waarschijnlijk genieten van economy class. Hoewel dit niet de meest comfortabele stoelen zijn, brengen ze je wel van punt A naar punt B. Het is belangrijk om een ​​oogje dicht te knijpen, neem daarom slaapbenodigdheden mee. Denk daarbij onder meer aan een oogmasker, een nekkussen, oordopjes en een dekentje als er ruimte is. Al deze zullen bijdragen aan een lekker dutje in de lucht en je helpen om je fris te voelen bij de landing.

Blokkeer het gangpad niet

Als het tijd is om aan boord te gaan, ruimen de meeste passagiers hun koffers op in het bagagecompartiment en kruipen ze op hun stoelen. Hierdoor wordt het gangpad niet geblokkeerd en kan iedereen naar zijn stoel gaan. Dit is namelijk niet het moment om je handbagage in het gangpad te openen, de passagiers achter je te blokkeren en dingen te gaan zoeken. Als het vliegtuig eenmaal is opgestegen heb je daar ruim voldoende de tijd voor!

Ontsmet ventilatieopeningen

Ventilatieopeningen lijken misschien vrij onschuldig, maar net als de stoelzakken kunnen ook zij besmet zijn met bacteriën. Pak een alcoholdoekje en veeg het voorzichtig rond en over de gesloten ventilatieopening. Dit zou alle ziektekiemen moeten doden die mogelijk rondhangen. De ventilatieopening zelf moet te allen tijde van je gezicht af zijn gericht, omdat deze dan direct gerecyclede kiem bevattende lucht in het gezicht kan blazen.

Ontsmet de uitklaptafel

Een ander gebied rond de passagiersstoel dat wat extra ontsmetting nodig heeft, is de uitklaptafel. Hoewel deze voor de meeste vluchten door schoonmaakpersoneel worden schoongeveegd, gebeurt dat niet altijd even grondig. Pak een van de ontsmettings-doekjes die door de meeste luchtvaartmaatschappijen worden verstrekt en veeg voorzichtig de voor- en achterkant van de uitklaptafel schoon. Je eet ervan en legt er wat van je spullen op, dus het is belangrijk dat deze ruimte zo kiemvrij mogelijk is.

Tips en trucs voor je vliegreis naar Amerika! 

Drankenservice en het toilet

Als je moet gaan, moet je gaan. Op een vlucht kan dat soms moeilijk zijn. Zodra een stewardess de drankservice start, moeten passagiers zich ervan bewust zijn dat dit een slecht moment is om naar het toilet te gaan. De drankkar blokkeert het gangpad totdat de dienst is afgelopen, wat betekent dat iedereen die uit zijn stoel komt moet wachten om er weer in te kunnen. Probeer de het toilet te bereiken voordat het ‘rondje’ met de drankservice start.

Geen plastic, geen deken

De meeste luchtvaartmaatschappijen wikkelen schone dekens in beschermende plasticfolie om aan te geven dat ze inderdaad schoon zijn. Als een deken is uitgepakt, kunt u overwegen om een ​​nieuwe te vragen. Een deken die door een andere passagier is gebruikt, kan ziektekiemen bevatten die leiden tot zaken als griep en verkoudheid. Gebruik geen deken die niet is schoongemaakt, maar geef deze beleefd terug aan een stewardess en vraag een schoon exemplaar.

Schermen uitschakelen

Slapen in vliegtuigen is moeilijk, maar een van de methoden die kenners gebruiken om hen te helpen slapen, is het vermijden van schermtijd. Alle schermen, of het nu een telefoon of een tablet is, moeten een uur voor het slapengaan worden uitgeschakeld. Dit helpt de hersenen te ontspannen en het lichaam acclimatiseert aan de vliegtuigstoel, geluiden en lichten in de cabine. Een rustige geest die niet is gestimuleerd door een film, zal gemakkelijker kunnen slapen.

Tot slot – na de vlucht

Vluchtverbindingen

Direct vliegen is niet altijd mogelijk, vooral als je naar minder grote plaatsten vliegt. Een vertraagde of late vlucht kan betekenen dat het volgende deel van de reis wordt gemist. Zorg er bij het boeken van vluchten altijd voor dat er meer dan anderhalf uur/twee uur is om de aansluitende vlucht te halen, bij de eerste landing dien je namelijk ook aan te sluiten in de rij van de immigrations. Let wel: Vluchten worden vertraagd, dat hoort bij het leven.

Vluchtverbinding

De douane

De douane van Amerika/immigrations is een van die dingen waar elke reiziger doorheen moet als hij in de Verenigde Staten landt. Iedereen staat in de rij en wacht op zijn beurt met de beambte, die paspoorten afstempelt en een paar gerichte vragen stelt over het doel van het bezoek. Blijf relaxt, een lange rij is een situatie waar u zelf geen invloed op hebt en die uiteindelijk vanzelf ‘korter’ wordt.

Het jetlag-ritueel

Zodra de opwinding van het landen op een Amerikaanse bestemming is uitgewerkt, treedt de jetlag in. Het is onvermijdelijk dat een reiziger, na een vliegreis van minimaal acht uur, de effecten van een jetlag begint te voelen. Zodra je landt, blijf wakker en geniet van de dag zoals je thuis zou doen. De hele dag slapen en de hele nacht wakker zijn maakt de overgang alleen maar moeilijker.

Leg de telefoon minstens een uur voor het slapengaan weg, genieten van een rust om te lezen of te ontspannen om vervolgens in een rustgevende slaap te belanden. Na de eerste nacht op je Amerikaanse bestemming ben je heel vroeg wakker. Geniet ervan en pluk de dag!

Vind de beste wisselkoers

Wisselkantoren zijn ontworpen om geld te verdienen, en een van de manieren waarop ze dit doen is door middel van slechte wisselkoersen. Ga voordat je op reis gaat naar je lokale bank en bestel in de valuta die je nodig hebt, of ga naar een bank in het land om contant geld te wisselen of te pinnen.

Vitamine D

Niet alle bestemmingen hebben een stralend blauwe lucht en zonlicht, maar alle passagiers hebben na een lange vlucht wel een dosis vitamine D nodig. Als er een zonnig park in de buurt is, overweeg dan om op een bankje te gaan zitten en wat zonnestralen op te snuiven voor de vitamine D. Als er geen echt zonlicht beschikbaar is, neem dan een vitamine D-tablet. Vitamine D helpt de stemmingen op te krikken en een beetje zonneschijn doet nooit pijn, vooral niet na uren in het vliegtuig.

 

Heb jij ook tips & trucs  voor de vliegreis naar Amerika voor ons? Laat ze achter in de reacties!


1 Reactie

  1. Bea

    Mocht je veel last hebben van een jetlag begin dan drie weken voor vertrek met gembertabletten , blijf deze ook slikken tijdens je verblijf.
    En ook 3 weken na je verblijf.
    Helpt echt en ook tegen wagenziekte

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Tips en trucs voor je vliegreis naar Amerika! 

Leestijd: 14 min