Veel mensen willen graag een keer naar Amerika op vakantie, maar stellen dit uit omdat het budget er niet is. Wil jij geen jaren sparen en binnenkort op reis naar Amerika? Je kunt natuurlijk een persoonlijke lening afsluiten, maar het is ook mogelijk om op de reiskosten te besparen. Dit zijn vier tips voor een budget vakantie in Amerika.

Ga in het juiste seizoen

Je kunt al direct veel besparen op de kosten van je vakantie door in het juiste seizoen te gaan. In de zomervakantie betaal je in bijna alle landen meer en voor de VS is dit niet anders. Juli en augustus zijn de populairste maanden. Het is bijna overal in het land mooi weer en de Amerikanen zelf hebben ook vakantie. Hierdoor is het niet alleen drukker op veel plekken, maar liggen de prijzen voor hotels, huurauto’s en campings tot wel 25 procent hoger. Ook zijn vluchten een stuk duurder in het hoogseizoen. Ga dus in het voor- of najaar naar Amerika. Dan heb je waarschijnlijk ook mooi weer en bespaar je flink wat geld. Mei, juni, september en oktober zijn uitstekende maanden voor jouw vakantie naar de USA.

Klein budget - jumpstory-download20200714-174721

Besparen op eten en drinken

Vergeleken met veel Europese landen is het eten en drinken in Amerika niet duur. Er zijn heel veel restaurants waar je voor ongeveer 10 dollar een grote maaltijd krijgt. De porties zijn zo groot, dat je deze vaak met zijn tweeën kunt delen of de restjes in een doggybag mee kunt nemen. In Nederland vragen we hier haast nooit om, maar in Amerika is de doggybag doodnormaal. Dit is ideaal als je een roadtrip maakt met de camper en een eigen koelkast en magnetron hebt, want dan warm je bijvoorbeeld die halve pizza die je niet op kreeg de volgende dag weer op. Als je zelf wilt kopen, valt het aan te raden om coupons op te zoeken voordat je naar de supermarkt gaat. Met coupons kun je heel goedkoop boodschappen doen.

Goedkoop een auto huren in Amerika

Tijdens een roadtrip ontdek jij de Verenigde Staten op je eigen tempo. Je hebt alle vrijheid om zelf je route te bepalen, waardoor dit een populaire manier is om door Amerika te reizen. Vanuit huis kun je al verschillende autoverhuurders vergelijken zodat je weet wat dit ongeveer kost. Het is handig om een auto te huren bij een grotere keten met vestigingen door het hele land. Zo kun je bij autopech eenvoudiger geholpen worden. Ook kun je ervoor kiezen om de auto bij een ander filiaal af te droppen, wat praktisch is als je van de ene naar de andere kust wilt rijden en je niet vanaf het vliegveld waar je bent aangekomen ook weer terugvliegt. In de VS kun je een auto huren vanaf 21 jaar.


Vakantie in Amerika met een klein budget

Leestijd: 5 min